image

Η Αστυπάλαια έγινε έξυπνο και βιώσιμο νησί

Σε συνεργασία με την ελληνική πολιτεία, το Volkswagen Group συμμετέχει στο μετασχηματισμό της «Πεταλούδας του Αιγαίου».

Οι έξυπνες υπηρεσίες μετακίνησης αποτελούν κομβικό πυλώνα του έργου «Αστυπάλαια: Έξυπνο και Αειφόρο νησί». Από τις 3 Ιουνίου του 2022 έχουν τεθεί σε εφαρμογή στην Αστυπάλαια οι υπηρεσίες χρήσης ηλεκτρικών οχημάτων του Volkswagen Group, στο πλαίσιο μετασχηματισμού της «Πεταλούδας του Αιγαίου».

Το πρωτοποριακό project είχαν εγκαινιάσει ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης και ο τότε CEO του γερμανικού ομίλου, Χέρμπερτ Ντις. Το οικοσύστημα έξυπνης κινητικότητας στην Αστυπάλαια είναι διαθέσιμο μέσω της ψηφιακής εφαρμογής astyMOVE, προσφέροντας δύο είδη υπηρεσιών μετακίνησης.

  • Η πρώτη είναι η κατά παραγγελία μετακίνηση με οδηγό, η ASTYBUS. Μέσω της εφαρμογής, ο χρήστης μπορεί να καλέσει ένα ηλεκτρικό όχημα και να μεταφερθεί σε μία από τις 27 ψηφιακές στάσεις που καλύπτουν όλους οικισμούς του νησιού,
  • Η δεύτερη είναι η υπηρεσία διαμοιρασμού οχημάτων – car sharing – astyGO, μέσω της οποίας προσφέρονται τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και scooters ενώ σύντομα θα ενσωματωθούν και ηλεκτρικά ποδήλατα.

Αστυπάλαια

Τους πρώτους 4 μήνες λειτουργίας της πλατφόρμας, τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά. Έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 22.000 διαδρομές /δρομολόγια, διανύοντας περισσότερα από 150.000 αμιγώς ηλεκτρικά χιλιόμετρα.

Πέρα από τους επισκέπτες και οι κάτοικοι της Αστυπάλαιας αγκάλιασαν την υπηρεσία ASTYBUS. Κάθε μέρα πραγματοποιούνται περισσότερες από 180 διαδρομές με τα ηλεκτρικά Volkswagen, καλύπτοντας εύκολα και άμεσα τις ανάγκες μετακίνησης προς όλα τα σημεία ενδιαφέροντος του νησιού.

Αστυπάλαια