Ευρωπαϊκό στίβου: Με ηγέτη τον Τεντόγλου η ομάδα των ανδρών στη Ρώμη

O Μίλτος Τεντόγλου

bet365

Η ομάδα των ανδρών στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρώμης αριθμεί 28 άτομα, με τον δις πρωταθλητή Ευρώπης Μίλτο Τεντόγλου να ηγείται αυτής.

Ούτε πέντε, ούτε 10, αλλά 28 είναι οι αθλητές της εθνικής ομάδας στίβου, που από το πρωί της Παρασκευής (7/6) μπαίνουν στη μάχη του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Ρώμης.

Ηγετική φυσιογνωμία δεν είναι άλλος από τον Μίλτο Τεντόγλου, θα επιχειρήσει να γίνει ο πρώτος αθλητής με τρεις διαδοχικές νίκες στο μήκος στην ιστορία της διοργάνωσης. Τρεις νίκες έχει και ο πρών Σοβιετικός, Ιγκόρ Τερ-Οβανεσιάν, όχι όμως σερί (Στοκχόλμη 1958, Βελιγράδι 1962 και Αθήνα 1969).

Ο Δημήτρης Τσιάμης σε ηλικία 42 ετών θα δώσει το «παρών» για 7η φορά σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και θα γίνει ο απόλυτος Έλληνας ρέκορντμαν στη διοργάνωση με εφτά συμμετοχές, ξεπερνώντας κατά μία τον Κώστα Φιλιππίδη (επί κοντώ), τον οποίο στη Ρώμη θα ισοφαρίσει ο 37χρονος Κώστας Δουβαλίδης (110μ. εμπ.).

Η πρώτη παρουσία για τον Τσιάμη σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα έγινε στη Βαρκελώνη πριν από 14 χρόνια, όταν τα περισσότερα από τα μέλη αυτής της εθνικής ομάδας μπορεί να μην είχαν καν αρχίσει την ενασχόλησή τους με τον στίβο, κορυφαία του στιγμή στο τριπλούν το χάλκινο μετάλλιο στο Βερολίνο το 2018.

tsiamis

Ο Εμμανουήλ Καραλής αποτελεί μια από τις ελπίδες για μετάλλιο από πλευράς ανδρών στη Ρώμη. Ο 24χρονος άλτης του επί κοντώ, στη 2η συμμετοχή του σε ευρωπαϊκό ανοιχτού, θα ψάξει το πρώτο του μετάλλιο στη διοργάνωση, καθώς στο κλειστό έχει ήδη το ασημένιο από το ευρωπαϊκό της Κωνσταντινούπολης το 2022 και το παγκόσμιο κλειστού φέτος στη Γκλασκώβη. Μαζί του και ένας από τους πρωτάρηδες, ο Νίκος Ρίζος, με ατομικό ρεκόρ στα 5.60μ.

Και μιας και γράψαμε για πρωτάρηδες στη διοργάνωση, είναι αρκετοί: Οδυσσέας Μουζενίδης, Τάσος Λατιφλάρι (σφαιροβολία), Κώστας Ζάλτος (σφυροβολία), Σωτήρης Γκαραγκάνης (200μ., 4Χ100μ.) Γιάννης Καριοφύλλης (4Χ100μ.), Δημήτρης Λεβαντίνος (400μ.), Κώστας Σταμούλης (10.000μ), Νίκος Σταμούλης (10.000μ), Μάριος Αναγνώστου (10.000μ.), Άγγελος Ανδρέογλου (δέκαθλο), Βασίλης Παπαμαργαρίτης (4Χ100μ.), Νίκος Παναγιωτόπουλος (4Χ100μ.) και Γιάννης Βοσκόπουλος (4Χ100μ.).

Να μας συγχωρήσετε, αλλά με ξεχωριστό ενδιαφέρον αναμένουμε την προσπάθεια των αθλητών στις μεγάλες αποστάσεις, τα αδέλφια Σταμούλη από το Αγρίνιο, με τον Αναγνώστου στα 10.00μ, τον Παναγιώτη Καραΐσκο στον ημιμαραθώνιο, καθώς και τον Αλέξανδρο Παπαμιχαήλ στα 20 χλμ. βάδην, που διεκδικεί μέσω ranking την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες

andreoglou

Αλλά και τον Άγγελο Ανδρέογλου στα σύνθετα, στην προσπάθεια να γίνει ο 2ος Έλληνας που θα ξεπεράσει τους 8000 βαθμούς στο δέκαθλο.
Επειτα από δύο σχεδόν δεκαετίας και μετά τον πατέρα του Ευθύμη και τον Μάκη Κορκίζογλου (κάτοχος της πανελλήνιας επίδοσης με 8.069β. από το 2000) θα χαρούμε δεκαθλητή σε μεγάλη διοργάνωση.

Στη σφυροβολία οι Ζάλτος, Φραντζεσκάκης και Αναστασάκης μπορούν να βρεθούν μίνιμουμ στον τελικό, όπως και ο Κυριαζής στον ακοντισμό, όταν στα χέρια του έχει επίδοση 88.01μ.

stivos

Οι Μουζενίδης και Λατιφλάρι θα ψάξουν τις βολές για να διεκδικήσουν την είσοδο στον τελικό, ο Αντώνης Μέρλος θα χρειαστεί άλμα πάνω από το ατομικό του ρεκόρ των 2.24μ. στον προκριματικό του ύψους, ενώ δύσκολη αποστολή έχουν οι Τσιάμης, Πανταζής και Ανδρικόπουλος στο τριπλούν, με το όριο πρόκρισης στα 16.65μ.

Τέλος, φιλόδοξη είναι η ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ100μ. (Νυφαντόπουλος, Γκαραγκάνης, Καριοφύλλης, Μυριανθόπουλος, Παναγιωτόπουλος, Παπαμαργαρίτης, Βοσκόπουλος)


@Photo credits: eurokinissi, Αντώνης Νικολόπουλος

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ Τελευταία Νέα