Τσιτσιπάς - Μονφίς 0-2: Πρόωρος αποκλεισμός στο Τορόντο

Δημήτρης Ντζάνης
O Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν κακός και η ήττα από τον Γκαέλ Μονφίς με 6-4, 6-3 για τη φάση των «32» στο Masters του Τορόντο ήρθε φυσιολογικά.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς σαν να έμεινε στο Λος Κάμπος, χωρίς ρυθμό και φρεσκάδα στο παιχνίδι του ηττήθηκε από τον Γκαέλ Μονφίς με 6-4, 6-3 και αποχαιρέτησε πολύ νωρίς το Masters του Τορόντο.

Ο 24χρονος από τα πρώτα games φάνηκε να δείχνει ότι θα αντιμετώπιζε προβλήματα από τον 36χρονο Γάλλο, με τον οποίο είχε να παίξει από το 2019. Ό,τι καλό και αν έκανε αμέσως τα χαλούσε με λάθη, όσο και αν προσπάθησε να αλλάξει τα δεδομένα, απλά δεν μπόρεσε.

Ο Μονφίς εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες (τρία στα τέσσερα break points), «έσβησε» τις τρεις ευκαιρίες του Τσιτσιπά, είχε περισσότερους winners (24-16) και έφθασε δίκαια στη 2η νίκη του επί του Έλληνα παίκτη στα τέσσερα συνολικά παιχνίδια που έχουν δώσει.

Χωρίς ρυθμό ο Τσιτσιπάς με 0-1

Mε δύο winners και έναν άσο ο Τσιτσιπάς άρχισε τον αγώνα με love game. Ο Τσιτσιπάς με τρεις σερί πόντους έφθασε σε break point (30-40), όμως ο winner του Μονφίς και το λάθος του Τσιτσιπά έφεραν το 1-1.

O Μονφίς πήγε να επιστρέψει από το 40-0, όμως ο Τσιτσιπάς με winner έκανε το 2-1. Ο Μονφίς χωρίς προβλήματα ισοφάρισε σε 2-2 και στο επόμενο game ο Γάλλος πέτυχε break: Ισοφάρισε σε 40-40 και ισοπαλία και στη συνέχεια με τον Τσιτσιπά να έχει δύο άστοχα διαγώνια φόρχαντ ήρθε το 3-2. Διατηρώντας το σερβίς του έκανε το 4-2 και τον Τσιτσιπά να μειώνει εύκολα σε 4-3.

Στο 8o game o Mονφίς στους τέσσερις πρώτους πόντους ο Μονφίς υπέπεσε σε τρία διπλά λάθη(!), όμως είχε τις λύσεις για το 5-3. Ο Τσιτσιπάς απάντησε με love game για το 5-4, όμως ο Μονφίς με τον ίδιο τρόπο κατέκτησε το σετ με 6-4.

Στραβή αρχή με break και 0-2

Στραβά άρχισε το 2ο σετ για τον Τσιτσιπά, στο 40-40 με διπλό λάθος έδωσε break point στον Μονφίς, που τον κατέκτησε για το 1-0 και με δύο σερί πόντους ο Γάλλος στο 30-30 έκλεισε το δικό του game για το 2-0.

Ο Έλληνας παίκτης μείωσε με love game σε 2-1, όμως συνέχισε τα λάθη και να χάνει τις ευκαιρίε για το break που θα άλλαζε τα δεδομένα. Με το 6ο διπλό λάθος από τον Μονφίς στο αγώνα, προηγήθηκε 30-40, όμως ο Μονφίς έκανε το 3-1.

Με δεύτερο διαδοχικό love game ο Τσιτσιπάς μείωσε σε 3-2, όμως η εικόνα δεν άλλαξε για τον Τσιτσιπά, στο 40-40 ο Μονφίς με δύο σερί πόντους έφθασε στο 4-2.

Ο Τσιτσιπάς χωρίς δυσκολίες μείωσε εκ νέου σε 4-3, όμως ο Μονφίς απάντησε με δικό του love game για το 5-3.

Ακολούθησε το πιο αμφίρροπο game του αγώνα, με 16 πόντους, ο Μονφίς έφθασε σε τρεις περιπτώσεις στην ισοπαλία, βρήκε match point, που το έσωσε ο Τσιτσιπάς, μετά την 5η ισοπαλία ο Γάλλος έφθασε σε νέο match point, για να τα καταφέρει για να φθάσει στο 6-3 και στην τελική νίκη.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ATP Τελευταία Νέα