Τσιτσιπάς - Χουρκάτζ 0-2: Κακή εμφάνιση και... αντίο Νο4 (vids)

O Στέφανος Τσιτσιπάς πλήρωσε το μέτριο σερβίς του και έχασε με 6-3, 6-4 από τον Χουρκάτζ, ήττα που τον ρίχνει στο Νο7 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρέθηκε σε κακή μέρα και είδε τον Χούμπερτ Χούρκατζ να τον κερδίζει με 6-3, 6-4, σε μία ήττα με... πολλαπλή ζημιά.

Ο Στέφανος μετά από αυτό το αποτέλεσμα πέφτει στο Νο7 της παγκόσμιας κατάταξης, κάτι που στην κλήρωση του US Open θα φέρει δυσκολότερο μονοπάτι.

Ο Στέφανος είχε άσχημα ποσοστά στο σερβίς (57% έναντι 77% του εξαιρετικού σε αυτόν τον τομέα Πολωνού που κέρδισε και το 83% των πόντων στο πρώτο σερβίς), ενώ τα 22 αβίαστα λάθη του (20 είχε ο Χουρκάτζ) και οι μόλις 14 winners, ήταν τα στοιχεία που τον έφεραν να μένει εκτός συνέχειας.

Ετσι, το Νο4 στο US Open θα πάει στον Χόλγκερ Ρούνε, αφού ο Ελληνας τενίστας την Δευτέρα μετά από αυτή την ήττα, θα βρίσκεται στο Νο7 της παγκόσμιας κατάταξης...

Κακό σερβίς ο Τσιτσιπάς, εξαιρετικό ο Χουρκάτζ και 1-0 ο Πολωνός

Ο Χούρκατζ με την βοήθεια του δυνατού αέρα, έσβησε το break point του Τσιτσιπά και με τρεις άσους συνολικά στο game έκανε το 1-0.

Ο Πολωνός εκμεταλλεύτηκε τα άσχημα φόρχαντ του Στέφανου και έφτασε στο break για να πάει στην πρώτη αλλαγή με προβάδισμα 3-0 με ένα love game. O Τσιτσιπάς μείωσε όμως μέσα σε ένα λεπτό έγινε το 4-1, αφού δεν κατάφερε να επιστρέψει ούτε ένα σερβίς του αντιπάλου του.

Με love game απάντησε ο Τσιτσιπάς, ο οποίος είχε τεράστια ευκαιρία να πάρει πίσω το break με 15-40, αλλά ο Χουρκάτζ βρήκε τις λύσεις και τον έστειλε να σερβίρει για να μείνει στο σετ.

Τα κατάφερε εύκολα, αλλά με ένα ακόμη love game από χαμένες επιστροφές του Στέφανου, ήρθε το 1-0 για τον Χούρκατζ.

Ο Πολωνός έκλεισε το σετ με 5 άσους και 79% πρώτο σερβίς έναντι μόλις 45% του Στέφανου.

Το δεύτερο σετ

Το δεύτερο σετ άρχισε με τον χειρότερο τρόπο για τον Στέφανο. Από 30-0 στο σερβίς του, είδε τον Χουρκάτζ να παίρνει συνεχόμενους πόντους και να κάνει το break. Με love game και χωρίς επιστροφές για τον Τσιτσιπά έγινε το 2-0, με τον Ελληνα τενίστα να μειώνει αμέσως μετά.

Ομοια η εικόνα και στα επόμενα δύο game με τον Χουρκάτζ να διατηρεί το break (3-2).

Με love game έφτασε στο 4-2 ο Πολωνός, αλλά ο Τσιτσιπάς κράτησε το σερβίς του και τις όποιες πιθανότητες είχε να μπει στο σετ ξανά για ισοφαρίσει.

Ο Πολωνός του… έσβησε κάθε ελπίδα και στο 5-3 τον έστειλε να σερβίρει για να μείνει στο ματς, κάτι που κατάφερε και πήγε με το εις βάρος του 5-4 να παίξει τα… ρέστα του στο σερβίς του Χουρκάτζ. Ο Πολωνός όμως του... έκοψε την φόρα και με love game προκρίθηκε στον επόμενο γύρο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ATP Τελευταία Νέα