Οι Big-4 απόλυτα "αφεντικά" στο Wimbledon (vids)

Οι Big-4 απόλυτα "αφεντικά" στο Wimbledon (vids)
Από το 2013 έως το 2019 τον τίτλο στο φημισμένο Wimbledon έχουν κατακτήσει μονάχα οι Big-3 και ο Άντι Μάρεϊ.

Αλήθεια μήπως θα πρέπει να περιμένουμε να αποσυρθούν οι Big-3 για να δούμε νέο νικητή στο Wimbledon;

Το παλαιότερο τουρνουά τένις στον κόσμο, το τουρνουά όπου οι παίκτες φορούν άσπρα ρούχα, που δεν έχει αγώνες την πρώτη Κυριακή (θ' αλλάξει το 2022), που το επίσημο φρούτο είναι οι φράουλες με την σαντιγί, δεν έχει νικητή εκτός Big-4 μετά από το 2003!

Είναι το μοναδικό Grand Slam που για 17 χρόνια τίτλο έχουν κερδίσει μόνο 4 παίκτες. Ο Ρότζερ Φέντερερ, ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο Ράφα Ναδάλ και ο Άντι Μάρεϊ.

Οι "επαναστάτες" των Grand Slam

Από την ημέρα εκείνη του 2003 όπου ο Ρότζερ Φέντερερ κατέκτησε το Wimbledon (1o Grand Slam) στο Λονδίνο νικητής ήταν μονάχα οι Μάρεϊ, Ναδάλ, Τζόκοβιτς.

Στο US Open η μονοτονία "έσπασε" με τον Ρόντικ, τον Ντελ Πότρο, τον Βαβρίνκα, τον Τσίλιτς αλλά και τον Τιμ.

Στο Australian Open με τον Βαβρίνκα και τον Σάφιν ενώ στο Roland Garros πριν την εποχή Ναδάλ είχε πάρει έναν τίτλο ο Γκαούντιο και μετά είδαμε τον Βαβρίνκα να κάνει "επανάσταση".

H μοιρασιά των τίτλων

Ο Ρότζερ Φέντερερ έχει από το 2003 κατακτήσει 8 φορές το Wimbledon. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς από το 2011 έχει 5 και ο Ράφα Ναδάλ έχει 2.

Το 2008 και το 2010. Από την άλλη ο Άντι Μάρεϊ σήκωσε την κούπα το 2013 και το 2016.

Αυτοί που τόλμησαν

Λίγοι είναι αυτοί που έφτασαν σε τελικό στο Wimbledon και θεωρητικά "τόλμησαν" ν' αμφισβητήσουν τους Big-3 αλλά και τον Μάρεϊ.

Ο Αμερικανός Άντι Ρόντικ έχασε 3 τελικούς από τον Ρότζερ Φέντερερ. Από τον Ελβετό ηττήθηκαν και οι Μαρκ Φιλιππούσης και Μάριν Τσίλιτς.

Από τον Ράφα Ναδάλ ηττήθηκε σε τελικό ο Τόμας Μπέρντιχ από τον Νόβακ Τζόκοβιτς ο Κέβιν Άντερσον και από τον Άντι Μάρεϊ ο Μίλος Ράονιτς.

Σύνολο 8 από τους 17 τελικούς. Στους άλλους 19 οι Big-4 έπαιξαν μεταξύ τους. Φυσικά ο σπουδαιότερος τελικός είναι αυτός του 2008.

Ο Ναδάλ κερδίζει με 3-2 σετ τον Φέντερερ μετά από 4 ώρες και 48 λεπτά στον κατά πολλούς σπουδαιότερο τελικό όλων των εποχών.

Aπούσα η νέα γενιά

Από τη νέα γενιά έχουμε δει τον Ντομινίκ Τιμ σε 4 τελικούς Grand Slam, τον Ντανίλ Μεντβέντεφ σε 2 και τους Στέφανο Τσιτσιπά και Αλεξάντερ Ζβέρεφ σε έναν!

Κανείς τους όμως δεν έφτασε ούτε καν σε προημιτελικό σε Wimbledon.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βέβαια έχει μια δικαιολογία λόγω ηλικίας (22 ετών και το 2020 δεν διεξήχθη τουρνουά) αλλά η εικόνα τους είναι απογοητευτική.

Ο Έλληνας έχει ως καλύτερη πορεία τον 4ο γύρο (2018), ο Αυστριακός τον 4ο (2017), ο Ρώσος τον 3ο γύρο (2018, 2019) και ο Γερμανός (4ο, 2017).

Φέτος δεν βγαίνουν τα ... κουκιά και δύσκολα να μην έχουν κάποιον από τους 4 σε προημιτελικό ή ημιτελικό.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

WIMBLEDON Τελευταία Νέα