Ολυμπιακός: Όχι άλλες μεταγραφές, όχι άλλους προπονητές…

Μιχάλης Τσόχος Μιχάλης Τσόχος
Ολυμπιακός: Όχι άλλες μεταγραφές, όχι άλλους προπονητές…

bet365

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για τον Ολυμπιακό, ο οποίος συνεχίζει να σαρώνει στις μεταγραφές και να πατώνει στο χορτάρι. Απολύτως λογικό…

Όταν αντικαταστάθηκε ο Μαρτίνεθ από τον Καρβαλιάλ, είχα πολύ απλά αναρωτηθεί «γιατί»; Ηταν μία ανεξήγητη επιλογή. Όχι γιατί ο Μαρτίνεθ είναι κατ’ ανάγκη καλύτερος προπονητής από τον Καρβαλιάλ, αλλά γιατί είχε βάλει την ομάδα σε μία ρότα, με τα καλά της και τα στραβά της και προσπαθούσε να την χτίσει. Μπορεί να τα κατάφερνε, μπορεί και όχι. Η αλήθεια είναι ότι δεν θα το μάθουμε ποτέ.

Ο Μαρτίνεθ έφυγε μετά από δύο στραβά αποτελέσματα και ήρθε ο Καρβαλιάλ. Ο οποίος πριν καλά καλά κάτσει στον πάγκο έχει ήδη δύο πολύ στραβά αποτελέσματα. Την ισοπαλία με τον Ατρόμητο και πλέον την ήττα από την Λαμία. Τι θα γίνει τώρα; Θα φύγει και αυτός; Στις πόσες ήττες ή μη νίκες φεύγει; Αν χάσει ή δεν κερδίσει την ΑΕΚ την Κυριακή, τι ακριβώς γίνεται την Δευτέρα, υπάρχει θέμα προπονητή στον Ολυμπιακό; Αν αποκλειστεί από τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες τι ακριβώς θα συμβεί, θα πάει για άλλον προπονητή ο Ολυμπιακός;

Οσο συνεχίζει το «βιολί», δεν θα γίνει ομάδα

Στο μεταξύ μία ομάδα που τον τελευταίο 1,5 χρόνο έχει ξεπεράσει τις 60 μεταγραφές πόσες θα κάνει αυτόν τον Γενάρη; Στην αρχή ήταν να γίνουν τρεις, τώρα έχουμε φτάσει τον μαγικό αριθμό στους 5-6 και μ' αυτά τα αποτελέσματα δεν το αποκλείω να φτάσουμε και Γενάρη σε διψήφιο αριθμό μεταγραφών. Οποιος προπονητής κι’ αν έρθει, όποιοι παίκτες κι’ αν έρθουν (εκτός κι’ αν εμφανιστεί στο Ρέντη, ο Πεπ με τον Χάαλαντ και τον Ντε Μπρόινε) δεν υπάρχει περίπτωση ο Ολυμπιακός να γίνει ομάδα, όσο συνεχίζει αυτό το βιολί. Ούτε μία στο εκατομμύριο δεν είναι η πιθανότητά του. Αν σε κάθε ήττα κάποιος πρέπει να φταίει, κάποιος πρέπει να φύγει και κάποιοι πρέπει να έρθουν, δεν υπάρχει περίπτωση να στηθεί ποτέ κάτι που θα έχει ποδοσφαιρική λογική.

Όπως έγραψα και την ημέρα που ανέλαβε ο Καρβαλιάλ, αν τον Πορτογάλο τον πήραν και του είπαν 'έλα να πάρεις το πρωτάθλημα', είναι βέβαιο ότι δεν θα βγάλει τη σεζόν. Θα χρειαστεί και άλλη μία (και βλέπουμε) αλλαγή προπονητή ο Ολυμπιακός για να φτάσει μέχρι τον Μάιο. Αν για κάποιο λόγο τον πιστεύουν και τον στηρίξουν και δεν του συμπεριφερθούν όπως στους 6 προηγούμενους προπονητές, οι οποίοι κατά μέσο όρο έμειναν 3 μήνες στον πάγκο του Ολυμπιακού, τότε ίσως κάτι να γίνει. Αλλά αυτό το 'κάτι' δεν θα το μάθουμε φέτος, αλλά την επόμενη χρονιά.

Οταν ο πρώην κορυφαίος Εσε, φαίνεται ο χειρότερος...

Στη Λαμία η ομάδα του Ολυμπιακού ήταν μία ομάδα που προσπαθεί να παίξει κάτι άλλο από αυτό που έπαιζε μέχρι τώρα. Οι παίκτες ψάχνονται, οι ρόλοι είναι μπερδεμένοι, οι γραμμές καθόλου κοντά. Η Λαμία στις μεταβάσεις έμοιαζε με την Ντόρτμουντ του Κλοπ, ασταμάτητη και ο Πασχαλάκης έκανε το σταυρό του με αυτά που έβλεπε.

Πιθανότατα θα διαβάσετε ότι φταίει ο Ντόη, ο Ρέτσος, ο Μασούρας που τα χάνει, ο Μαντί 'που δεν ανανεώνει και περπατάει'. Στην πραγματικότητα ο ίδιος ο Ολυμπιακός «καίει» τους παίκτες του. Οσο περνάει ο καιρός ο Εσε, ο οποίος ήταν μακράν ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού, φαίνεται ο χειρότερος και αυτό ακριβώς συμβαίνει επειδή η ομάδα χάνει συνεχώς τον προσανατολισμό της. Και όταν η ομάδα δεν έχει πυξίδα, οι παίκτες πάνε όπου νομίζουν ότι πρέπει να πάνε.

Το πρώτο ημίχρονο στη Λαμία είναι βγαλμένο από τις χειρότερες σελίδες του σύγχρονου Ολυμπιακού. Σαν μία παρέα 11 ατόμων να βρέθηκαν σε ένα γήπεδο να έβαλαν ίδιο χρώμα φανέλας και να προσπάθησαν να παίξουν ποδόσφαιρο. Αδύνατον. Στο δεύτερο ημίχρονο ο «πνιγμένος» από τα μαλλιά πιάστηκε. Με τη λογική "ρίξε μέσα την μεταγραφή του προέδρου", ο Φραν Ναβάρο με δύο προπονήσεις και χωρίς κυριολεκτικά και όχι μεταφορικά να ξέρει τα ονόματα των συμπαικτών του μπήκε για να γίνει ήρωας. Συμβαίνει μία στις 100, δεν συνέβη λογικά στη Λαμία. Την Κυριακή θα μπει και ο Ζέλσον Μαρτίνς και την Τετάρτη με τον Παναθηναϊκό 2-3 ακόμη μεταγραφές. Και μετά θα φταίει ο Καρβαλιάλ πάλι…

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Μιχάλης Τσόχος
Μιχάλης Τσόχος

Ο Μιχάλης Τσόχος γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε πιστεύοντας ότι θα γίνει ψυχολόγος. Τελικά η ψυχολογία… γλίτωσε, όχι όμως και η δημοσιογραφία με την οποία ασχολείται επαγγελματικά για 25 χρόνια. Ξεκίνησε από τις εφημερίδες, τις οποίες θεωρεί ακόμη και σήμερα το μοναδικό πραγματικό σχολείο της δημοσιογραφίας και το ραδιόφωνο, το οποίο παραμένει η μεγάλη αγάπη του. Εργάστηκε στο «ΦΩΣ», στο «Βήμα», ενώ υπήρξε αρχισυντάκτης του Sportime και διευθυντής της SportDay. Η πρώτη του δουλειά ήταν ο Bwin ΣΠΟΡ FM, ενώ στο διαδίκτυο παραμένει πιστός στο gazzetta για πάνω από μία δεκαετία. Πέραν όλων των άλλων, τον… αντέχει και η τηλεόραση για πάνω από 10 χρόνια (Cosmote TV) και ο ίδιος αντέχει την ίδια γυναίκα που παντρεύτηκε πριν από 20 χρόνια (ήρωας είμαι!!!). Όλα τα παραπάνω τα… αντέχουν υπομονετικά οι δύο κόρες του.