Ολυμπιακός: Η χειρότερη ever εικόνα, να κοιταχθούν στον καθρέφτη παίκτες και προπονητής

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Η χειρότερη ever εικόνα, να κοιταχθούν στον καθρέφτη παίκτες και προπονητής

bet365

Ο Δημήτρης Τομαράς γράφει για την εικόνα του Ολυμπιακού, η οποία προκαλεί κάτι παραπάνω από προβληματισμό μετά την ήττα στη Λαμία!

Είσαι μία ομάδα τόσο μεγάλη όπως ο Ολυμπιακός. Ε δεν... επιτρέπεται αυτή η κάκιστη αγωνιστική εικόνα στη Λαμία. Αυτό το α' μέρος που είναι με διαφορά ένα από τα χειρότερα που έχουμε δει από πλευράς των Πειραιωτών. Με μία Λαμία που όχι μόνο έβαλε γκολ αλλά είχε και αρκετές φάσεις. Και με δεδομένες τις επεμβάσεις του Πασχαλάκη και αλλά το τι έχασε ο Ολυμπιακός σε επίπεδο ευκαιρών στο 2ο 45λεπτο μπορεί να βλέπαμε και άλλο σκορ από αυτό το 1-0.

Η εμφάνιση του Ολυμπιακού συνιστά κάτι παραπάνω από εστία προβληματισμού. Ο Ολυμπιακός στη Λαμία έδειξε μία ομάδα όχι απλά κατώτερη των περιστάσεων αλλά ένα σύνολο που έδειχνε να είναι χωρίς αρχή, μέση και τέλος.

Μπορεί κανείς να σταθεί πιο έντονα στο πρώτο 45λεπτο όμως και στην επανάληψη τα πράγματα καλά δεν τα λες. Ναι ήταν βελτιωμένος αλλά και πάλι η εμφάνιση ήταν πολύ κακή. Προσωπικά προφανώς δεν θα βγάλω τον Πορτογάλο κόουτς από το κάδρο των ευθυνών αλλά το βαρύ... φορτίο πέφτει πάνω στους παίκτες. Εκεί είναι η βασική ευθύνη.

Οι παίκτες πρωτίστως και μετά ο προπονητής να κοιταχθούν λοιπόν στον καθρέφτη μετά από αυτόν τον αγώνα. Εάν θέλουμε βέβαια να πάμε σε επίπεδο ποσόστωσης ευθυνών σίγουρα τις πιο πολλές τις έχουν οι ποδοσφαιριστές.

Είσαι ο Ποντένσε ή είσαι ο Γιόβετιτς, δεν γίνεται να παίζεις έτσι, απλά δεν γίνεται...

Θα μπορούσα να πιαστώ και να γράψω για ένα... σωρό παίκτες. Φυσικά και υπήρξε το χαμένο πέναλτι του Φορτούνη και άλλες μεγάλες χαμένες στιγμές όπως του Μασούρα. Ειδικά η μία του Μασούρα είναι αδιανόητο το πώς τη χάνει.

Ωστόσο από τη βασική 11άδα του Ολυμπιακού εγώ θα σταθώ κυρίως σε 2 πρόσωπα (και μην ήταν καθόλου καλοί παίκτες όπως οι Ροντινέι και Μαντί Καμαρά στον αγώνα αυτόν). Πρώτα στον Ποντένσε. Κακό το timing του ντεφορμαρίσματός του. Είσαι ο Ντάνιελ Ποντένσε και για μένα δεν γίνεται να παίζεις έτσι.

Νο2 σε αυτήν την εξίσωση ο Στέφαν Γιόβετιτς. Με τέτοιο επίπεδο και αυτήν την ποιότητα να έχεις να βάλεις γκολ από τον περασμένο Σεπτέμβριο... Ούτε αυτό γίνεται.

Θα αναρωτηθεί κανείς για τον Φορτούνη ή τον Μασούρα κάτι; ΟΚ απώλεσαν μεγάλες φάσεις αλλά ο Φορτούνης είχε πάρει στις πλάτες του πάνω τον Ολυμπιακό τόσο καιρό. Δεν νοείται να τα περιμένει κανείς όλα από έναν παίκτη. Θα έχει και κακή μέρα.

Μπράβο στον Πασχαλάκη και σε κανέναν άλλον

Αγωνιστικά πραγματικά δεν έχει πλύ νόημα να γράψουμε παραπάνω πράγματα. Ο Ολυμπιακός ήταν ένα... μαύρο χάλι για μεγάλο μέρος του αγώνα. Δεν... βλεπόταν και αυτό αγγίζει και τους παίκτες και τον προπονητή.

Από αυτήν την αναμέτρηση μόνο ο Πασχαλάκης αξίζει ένα μεγάλο μπράβο για το αγωνιστικό του πρόσημο. Ναι ενδεχομένως να έχει και αυτός ευθύνη για τη φάση του γκολ αλλά έχει βγάλει πάνω από 4 σημαντικές ευκαιρίες των αντιπάλων. Ο μόνος που... νευρίασε με την καλή έννοια, έβαλε τις φωνές και προσπάθησε. Ο μόνος που το έκανε σε αυτόν τον αγώνα στη Λαμία.

Υ.Γ. Μακάρι να μην έχει κάτι σοβαρό ο Μπιελ. Από τα κλάματά του και τους πόνους του δεν είμαι καθόλου σίγουρος. Προς το παρόν κρατάμε τα όσα είπε ο Καρβαλιάλ.

Υ.Γ. 2 Ο Ολυμπιακός πηγαίνει για 6 (ίσως και 7) μεταγραφές στο σύνολο. Θα είναι αυτές οι λύσεις για τη συνέχεια; Για να αλλάξει η εικόνα της ομάδας; Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για αυτό.

Υ.Γ. 3 Ο Καρβαλιάλ έχει βρεθεί πολύ γρήγορα σε καθεστώς πίεσης. Ισοπαλία στο Περιστέρι και ήττα στη Λαμία. Δύο αποτελέσματα που του μειώνουν αισθητά τον χρόνο που έχει να δουλέψει όπως θέλει.

Υ.Γ. 4 Πολύ ωραίες και οι δηλώσεις του Αλέξανδρου Πασχαλάκη. Πραγματικά to the point.

Υ.Γ. 5 Καλή χρονιά να έχουμε. Καλή χρονιά σε όλον τον κόσμο και είθε το 2024 να σας φέρει ότι αγαπάτε.

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.