WRC, Ράλλυ Σουηδίας: Επιστροφή στις νίκες για τον Λάπι μετά από 6,5 χρόνια (vid)

Κώστας Μπιτσικώκος
WRC, Ράλλυ Σουηδίας: Επιστροφή στις νίκες για τον Λάπι μετά από 6,5 χρόνια (vid)
Για δεύτερη φορά στην καριέρα του στο WRC και πρώτη μετά τον Ιούλιο του 2017, ο Εσαπέκα Λάπι πανηγύρισε νίκη σε αγώνα του θεσμού.

Τόσο χαρούμενος που δεν μπορούσε να βρει τις κατάλληλες λέξεις, ήταν ο Εσαπέκα Λάπι μετά το τέλος του Ράλλυ Σουηδίας. Ο 33χρονος Φινλανδός οδηγός της Hyundai Motorsport αναδείχθηκε νικητής στο δεύτερο αγώνα της σεζόν στο WRC.

Ήταν η δεύτερη νίκη του Λάπι στο κορυφαίο επίπεδο και πρώτη μετά από εκείνη στο Ράλλυ Φινλανδίας του 2017, πριν από 6,5 χρόνια ή 2.394 μέρες!

«Νιώθω πολύ ωραία. Κυνηγούσα αυτή τη δεύτερη νίκη εδώ και αρκετό καιρό. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου και τον Σιρίλ Αμπιτεμπούλ (σ.σ. επικεφαλής της Hyundai Motorsport) που με έφερε στην ομάδα μετά από μία κακή περσινή σεζόν», δήλωσε ο Λάπι μετά τον τερματισμό.

Μαζί του ανέβηκαν στο βάθρο ο Έλφιν Έβανς (Toyota Gazoo Racing) και ο Αντριάν Φουρμό (M-Sport Ford). Όμως με βάση το νέοι σύστημα βαθμολογίας που δίνει ξεχωριστούς βαθμούς για την κατάταξη το Σάββατο το βράδυ, ξεχωριστούς για την κατάταξη της Κυριακής αλλά και την Power Stage (την τελευταία ειδική του αγώνα), ο Έβανς συγκέντρωσε 24 βαθμούς, ο Λάπι 19 β. και οι Φουρμό - Νεβίλ από 18. β.

Στη βαθμολογία των οδηγών προηγείται ο Νεβίλ με 48 β, με τον Έβανς στους 45 και τον Φουρμό στους 29. Στους κατασκευαστές, Toyota και Hyundai ισοβαθμούν στους 87 βαθμούς, με την M-Sport Ford στους 47.

Επόμενος αγώνας το Ράλλυ Σαφάρι στην Κένυα, στις 28-31 Μαρτίου.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!