Σαμπρίνα Ιονέσκου: Από την αναζήτηση συμπαικτών για προπονήσεις, στον διαγωνισμό με τον Κάρι (vids)
17/02/2024
ΜΠΑΣΚΕΤ

Σαμπρίνα Ιονέσκου: Από την αναζήτηση συμπαικτών για προπονήσεις, στον διαγωνισμό με τον Κάρι (vids)

Σπύρος Μαρκεζίνης

Η Σαμπρίνα Ιονέσκου μετράει αντίστροφα τις ώρες ώστε να τα βάλει με τον Στέφεν Κάρι στον διαγωνισμό τριπόντων. Ως τότε, όμως, ας δούμε το προφίλ ενός εκ των πιο πολυσηζητημένων προσώπων του μπάσκετ.

Η προσμονή για το All Star Game του NBA φτάνει σιγά σιγά στο τέλος της καθώς λίγες ώρες απομένουν ώστε να αρχίσει το σόου στην Ιντιάνα και συγκεκριμένα στην έδρα των Πέισερς.

Από τις 18 μέχρι και τα ξημερώματα της Δευτέρας 19 Φεβρουαρίου, τα μεγαλύτερα αστέρια του πρωταθλήματος, σύμφωνα πάντα με τις ψήφους από τους φιλάθλους, αναμένεται να προσφέρουν πολύ εντυπωσιακό θέαμα σε όσους παρακολουθήσουν το διήμερο.

Μπορεί η αναμέτρηση ανάμεσα στη Δύση και την Ανατολή να ξεχωρίζει, ωστόσο στο φετινό All Star υπάρχει μία καινοτομία όσων αφορά των διαγωνισμό των τριπόντων. Για την ακρίβεια υπάρχει ένας ξεχωριστός με δύο ανταγωνιστές. Από τη μία πλευρά ο Στέφεν Κάρι και από την άλλη η, σταρ του WNBA, Σαμπρίνα Ιονέσκου.

Η Ρουμανία, οι λιμουζίνες στην Καλιφόρνια και τα πρώτα βήματα πλάι στις μεγαλύτερες και τα αγόρια

Η Ιονέσκου, όπως μπορεί να γίνει αντιληπτό και από το όνομά της, έχει καταγωγή από τη Ρουμανία. Μάλιστα ο πατέρας της είχε αποδράσει το 1989 από το Κομουνιστικό καθεστώς που υπήρχε τότε στη χώρα και εγκαταστάθηκε στη Βόρεια Καλιφόρνια, όπου κατάφερε μέσα σε μερικά χρόνια αποκτήσει δική του εταιρεία που αφορούσε υπηρεσίες λιμουζίνας.

Στις 6 Δεκεμβρίου του 1997, ο ίδιος απέκτησε δίδυμα, με το πρώτο χρονικά να είναι η Σαμπρίνα. Από πολύ μικρή κατάλαβε την αγάπη της για το μπάσκετ, ωστόσο όταν πήγε στο middle school, αντίστοιχο του δημοτικού, δεν υπήρχαν αρκετά κορίτσια στην τάξη της ώστε να δημιουργηθεί ομάδα μπάσκετ κοριτσιών, ενώ το ίδιο το σχολείο δεν την άφηνε να μπει στην ομάδα των αγοριών, λέγοντας της ότι καλύτερα θα ήταν να πάει να παίξει με τις κούκλες τις, όπως έχει αποκαλύψει η ίδια σε συνέντευξή της.

Αυτό, όπως αποδεικνύεται από τη συνέχεια της, δεν τη σταμάτησε. Η Ιονέσκου πέρα από τις προπονήσεις που έκανε με τις κοπέλες των μεγαλύτερων ηλικιακών τμημάτων, συνήθιζε να παίζει στον ελεύθερό της χρόνο με τα υπόλοιπα αγόρια, κάτι το οποίο σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει τη βοήθησε να αναπτύξει διάφορους τομείς στο παιχνίδι της ώστε να αποδείξει τη θέση της πλάι σε εκείνους.

Η επίδραση στο κολέγιο και το WNBA

Το πέρασμά της από το Λύκειο και το Κολέγιο συνοδεύτηκε από πολύ μεγάλη επιτυχία. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι αυτοί που τη θεωρούν ως έναν από τους καλύτερους αθλητές που πέρασε από το Όρεγκον. Ενδεικτικό μάλιστα είναι το γεγονός ότι κατά την περίοδο της θητείας της, ο κόσμος που βρισκόταν στις κερκίδες του γηπέδου αυξήθηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό, καθώς από εκεί όπου η μέση προσέλευση ήταν 1.501 άτομα, στην τελευταία της χρονιά έπιασε τους 10.000.

Στις 17 Απριλίου του 2020, η Σαμπρίνα Ιονέσκου επιλέχτηκε μέσω του Draft από τους Νιου Γιορκ Λίμπερτι. Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού τριπόντων του All Star του WNBA το 2023, η ίδια σημείωσε 37 πόντους, όντας εύστοχη στις 25 από τις 27 προσπάθειες.

Με αυτόν τον τρόπο έσπασε το ρεκόρ που κατείχε ο Στέφεν Κάρι με 31 πόντους και προκάλεσε τον θαυμασμό του σταρ των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, δημιουργώντας έτσι τη «σπίθα» ώστε σε λίγες ημέρες να πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός ανάμεσα στους δύο.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι ενώ αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι οι δύο παίκτες θα σουτάρουν με τις μπάλες και από την απόσταση των εκάστοτε πρωταθλημάτων τους, προκαλώντας αντιδράσεις ως προς κατά πόσο άνιση θα ήταν αυτή η «μάχη» με την Ιονέσκου ωστόσο να δηλώνει ότι θα εκτελέσει τις προσπάθειές της από τη γραμμή του NBA.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]