ana_peleteiro
23/02/2024
ΣΤΙΒΟΣ

Οι 400 ημέρες που μεταμόρφωσαν την Πελετέιρο μετά τη γέννα: «Αισθάνομαι καλύτερα από ποτέ»

Πηνελόπη Γκιώνη

Η Ισπανίδα άλτρια θα επιστρέψει στη διεθνή σκηνή λίγο περισσότερο από ένα χρόνο αφότου έγινε μητέρα. Η Ανα Πελετέιρο μπορεί να γίνει μία ακόμη πρωταθλήτρια που επιστρέφει μετά από εγκυμοσύνη και σαρώνει…

Πάντα μάχιμη και ανταγωνιστική, πάντα στρατιώτισσα, πάντα πρωταγωνίστρια. Η Ανα Πελετέιρο είναι μία από τις καλύτερες τριπλουνίστριες της Ευρώπης και αυτό δεν το άλλαξε καθόλου η εγκυμοσύνη της. Χρειάστηκε να περάσει λιγότερο από ένας μήνας από τη μέρα που έφερε στον κόσμο την κόρη της, Λούα, για να επιστρέψει στα γυμναστήρια και την προπόνηση και 400 μέρες από τότε επιστρέφει και στη διεθνή σκηνή αφού το όνομα της Πελετέιρο θα το δούμε γραμμένο στις λίστες του Παγκοσμίου πρωταθλήματος κλειστού στίβου στη Γλασκόβη (1-3 Μαρτίου).

H Πελετέιρο αγωνίστηκε στο εθνικό πρωτάθλημα της Ισπανίας και κατάφερε να προσγειωθεί στα 14.32μ για να αναδειχθεί πρωταθλήτρια και να ξεσπάσει αμέσως σε κλάματα αφού εκείνη ακριβώς τη στιγμή αντιλήφθηκε πως είχε επιστρέψει στον στίβο, ίδια ή και καλύτερη από πριν.

Το σοκ που υπέστη το σώμα της κατά τη γέννα το ξεπέρασε με σκληρή προπόνηση και σήμερα, περήφανα μπορεί να δηλώνει πως θα αγωνιστεί ξανά στο Παγκόσμιο έχοντας την κόρη της να την παρακολουθεί από τις κερκίδες.

«Φόβος, ανασφάλεια, πολλές αμφιβολίες. Δεν αναγνώριζα τον εαυτό μου κάθε φορά που με κοιτούσα στον καθρέφτη και έβαζα απλά τα αθλητικά μου ρούχα να πάω για προπόνηση», παραδέχθηκε μιλώντας στην ισπανική ιστοσελίδα Relevo. Οι απόψεις που άκουγε, από ανθρώπους που θεωρούσαν πως ποτέ δεν θα μπορέσει να επιστρέψει στο επίπεδο που βρισκόταν πριν την εγκυμοσύνη, ενίσχυαν τις κακές σκέψεις της μέχρι που βρέθηκε για πρώτη φορά στο στάδιο για άλματα. «Είμαι εκπληκτικά καλά», είπε αφού προσγειώθηκε στο σκάμμα και τότε όλα τα μαύρα έγιναν λευκά. «Αναστήθηκα», είπε αφού έκανε για πρώτη φορά αγώνες ξανά.

Η Ολυμπιακή χρονιά ξεκίνησε και η «χάλκινη» του Τόκιο 2020 ετοιμάζεται να πρωταγωνιστήσει και πάλι αφού όπως τονίζει: «Αισθάνομαι καλύτερα από ποτέ. Είμαι και πάλι στο 100%, νιώθω πολύ καλά χωρίς ενοχλήσεις και με πολλή όρεξη. Είμαι στην καλύτερη κατάσταση που έχω βρεθεί ποτέ».

Μετά από ένα μεγάλο διάστημα, θα βρεθεί σε ένα Παγκόσμιο πρωτάθλημα μαζί με σκληρές αντιπάλους που όλες θα θέλουν να τη νικήσουν. Εκείνη, όμως, δεν έχει κάτι να φοβηθεί πια: «Φόβο; Φόβο για τι; Τον θάνατο μόνο, κι ούτε καν αυτό». Και χωρίς φόβο, με αναμνήσεις από τον περασμένο θρίαμβό της στη Γλασκόβη το 2019 και τον ευρωπαϊκό τίτλο, θα παλέψει για τα πάντα.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]