Μπακασέτας: «Όνειρο η Εθνική»

Νίκος Τσιώκος
Μπακασέτας: «Όνειρο η Εθνική»

bet365

Ο Τάσος Μπακασέτας σε συνέντευξη που παραχώρησε τόνισε ότι είναι όνειρο κάθε παίκτη να αγωνίζεται στην Εθνική ομάδα, με αφορμή την κλήση του στην Εθνική Νέων από τον Λεωνίδα Βόκολο.

Κάθε ποδοσφαιριστής ονειρεύεται να φορέσει κάποια στιγμή τη φανέλα με το εθνόσημο, σύμφωνα με τον Τάσο Μπακασέτα. Ο επιθετικός του Αστέρα παραχώρησε συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της Σούπερ Λιγκ και μίλησε για τον ανταγωνισμό με τον Φορτούνη, την Εθνική Νέων, τα πρωταθλήματα υποδομής, τι σκέφτεται πριν μπει στον αγωνιστικό χώρο, τα τρία πράγματα που πρέπει να προσέξει για να καταξιωθεί στην ομάδα του, την καριέρα του, καθώς και για τη σχέση του με τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές του συλλόγου.

Αναλυτικά, η συνέντευξη του Μπακασέτα στην επίσημη ιστοσελίδα της Σούπερ Λιγκ:

Μαζί με τον Φορτούνη, είστε δύο νέα παιδιά που «παλεύετε» για να καθιερωθείτε. Πόσο σημαντικό θεωρείς είναι το γεγονός να υπάρχει ένας υγιής ανταγωνισμός στην ομάδα;

Δεν έχω δει ποτέ ανταγωνιστικά τον Κώστα και στις προπονήσεις της ομάδας κοιτάω πώς να βελτιωθώ. Είμαστε νεαροί ποδοσφαιριστές και προσπαθούμε για το καλύτερο καθημερινά. Σίγουρα είναι καλό να υπάρχει υγιής ανταγωνισμός σε ομάδα υψηλού επιπέδου, όπως είναι ο Αστέρας, αφού αυτό βελτιώνει καθημερινά όλους τους ποδοσφαιριστές.

Πρόσφατα κλήθηκες από τον κ. Βόκολο στην Εθνική Νέων για τους αγώνες με την Ουγγαρία. Ποια τα συναισθήματά σου;

Μόλις έμαθα την κλήση μου στην εθνική ομάδα, χάρηκα πάρα πολύ γιατί είδα τους κόπους μου να ανταμείβονται. Περίμενα αυτή την ευκαιρία από την εθνική ομάδα αρκετό καιρό. Είναι τιμή για κάθε ποδοσφαιριστή να φοράει τη φανέλα με το εθνόσημο και όνειρο για κάθε παίκτη. Εγώ θέλω να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό σε κάθε προπόνηση και σε κάθε παιχνίδι της εθνικής ομάδας.

Τι σημαίνουν για σένα τα πρωταθλήματα υποδομής ΟΠΑΠ;

Την περσινή αγωνιστική περίοδο αγωνίστηκα σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια της ομάδας μου. Φέτος έχω αγωνιστεί σε λιγότερα, λόγω των υποχρεώσεών μου με την ανδρική ομάδα. Σίγουρα όμως υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός, γιατί όλα τα παιδιά θέλουν να δείξουν την αξία τους και γίνονται πάντα παιχνίδια υψηλού επιπέδου.

Είναι το πρώτο σκαλοπάτι για την πρώτη ομάδα;

Σίγουρα ναι. Όλες οι ομάδες παρακολουθούν τους νεαρούς παίκτες τους που αγωνίζονται στην ομάδα Νέων και κάθε προπονητής της ανδρικής ομάδας παρακολουθεί τα περισσότερα παιχνίδια της αντίστοιχης ομάδας Νέων. Οπότε υπάρχει και μεγαλύτερο κίνητρο για κάθε νεαρό ποδοσφαιριστή να παίξει ακόμα καλύτερα σε κάθε παιχνίδι.

Ποιο είναι το τελευταίο πράγμα που σκέφτεσαι πριν μπεις στον αγωνιστικό χώρο;

Το τελευταίο πράγμα πριν μπω στο γήπεδο είναι να αγωνιστώ και να πάω καλά στον αγώνα που θα ξεκινήσει σε λίγο. Γενικότερα όμως, πριν τους αγώνες προσπαθώ να αποβάλω το άγχος που έχω, γιατί είναι αρνητικό στην απόδοση κάθε ποδοσφαιριστή.

Κατά καιρούς έχουν «ξεμυτίσει» αρκετοί νεαροί ποδοσφαιριστές που έκαναν 1-2 καλά παιχνίδια και στη συνέχεια χάθηκαν. Εσύ ποια θεωρείς ότι είναι τα τρία πράγματα που πρέπει να… προσέξεις από εδώ και πέρα, ώστε να καταξιωθείς στην ομάδα σου;

Δουλειά, δουλειά και δουλειά καθημερινά στο γήπεδο, προκειμένου να βελτιωθώ ως ποδοσφαιριστής. Μέσα από την πολλή δουλειά στο γήπεδο και με το κεφάλι πάντα κάτω, για να είμαι συγκεντρωμένος σε αυτό που πρέπει να κάνω καλά, νομίζω πως κάποια στιγμή θα έρθει και η καθιέρωση στην επαγγελματική ομάδα.

Σε ποια ηλικία ξεκίνησες την ενασχόλησή σου με το ποδόσφαιρο και με τι σκοπό;

Ξεκίνησα να παίζω ποδόσφαιρο σε ηλικία επτά ετών στην ομάδα του χωριού μου (Πετρί Κορινθίας), όπου έπαιξα μέχρι το καλοκαίρι του 2009. Από μικρή ηλικία δεν έκανα όνειρα. Έπαιζα γιατί απλά μου άρεσε. Μεγαλώνοντας όμως ήρθαν και αυτά, με αποτέλεσμα να έρθει η μεταγραφή στον Αστέρα.

Θεωρείς ότι οι κόποι και οι θυσίες σου πιάνουν τόπο;

Είναι πολύ νωρίς για να το πω με σιγουριά, αλλά έχω πολλές απαιτήσεις από τον εαυτό μου. Ελπίζω στο μέλλον και με πολλή δουλειά να είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια που θα κάνω και κυρίως από το αποτέλεσμά της.

Τι σημαίνει για έναν επιθετικό το γκολ;

Το γκολ είναι η πεμπτουσία του ποδοσφαίρου. Η χαρά του επιθετικού είναι μεγάλη όταν σκοράρει, αφού μαζί με το γκολ έρχεται και η καταξίωσή του.

Ποια η σχέση σου με τους υπόλοιπους παίκτες; Σε συμβουλεύουν;

Δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα με κανέναν ποδοσφαιριστή και θα πρέπει να πω ότι οι μεγαλύτεροι σε ηλικία συμπαίκτες μου με συμβουλεύουν καθημερινά στο γήπεδο, προκειμένου να βελτιώσω το παιχνίδι μου.

Παρακολουθώντας τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, τι είναι αυτό που ζηλεύεις και ποιο νομίζεις ότι σου ταιριάζει πιο πολύ;

Αυτό που ζηλεύω είναι το ισπανικό πρωτάθλημα, γιατί υπάρχει μεγάλη ταχύτητα και θέαμα σε όλα τα παιχνίδια. Αυτό που μου ταιριάζει περισσότερο νομίζω πως είναι το ιταλικό γιατί στηρίζεται περισσότερο στη δύναμη.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα