Ανόρθωση - ΑΠΟΕΛ 94-74: Ιδανικό ξεκίνημα με εικοσάρα και σούπερ Σμιθ για την «Κυρία»

Newsroom
Άνετη νίκη με 94-74 πανηγύρισε η Ανόρθωση απέναντι στον ΑΠΟΕΛ, στην πρεμιέρα των δυο ομάδων στο φετινό πρωτάθλημα της ΟΠΑΠ Basket League. Πρωταγωνιστής ο Σμίθ με 25 πόντους.

Με« μεγάλο πρωταγωνιστή τον Σμίθ που είχε νταμπλ - νταμπλ με 25 πόντους και 13 ασίστ (συν 2 ασίστ), η Ανόρθωση μπήκε με το δεξί στη φετινή ΟΠΑΠ Basket League, κερδίζοντας με 94-74 τον ΑΠΟΕΛ, το ματς με το οποίο ολοκληρώθηκε η 2η αγωνιστική.

Το σύνολο του Αντώνη Κωνσταντινίδη «πάτησε γκάζι» στο 2ο δεκάλεπτο και από εκεί και έπειτα διατήρησε μια διαφορά ασφαλείας από τους φιλοξενούμενους που δεν είχαν απάντηση στις επιθετικές αρετές των αθλητών της ομάδας της Αμμοχώστου, παρά τη συγκινητική προσπάθεια του Έρικ Γουίλιαμς (24 πόντοι και 10 ασίστ).

Το ματς:

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν με ένα 0-6, ωστόσο η ομάδα του Αντώνη Κωνσταντινίδη επανήλθε, ισοφάρισε σε 6-6 και από εκεί και έπειτα, μέχρι το φινάλε της πρώτης περιόδου, οι δυο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι στο σκορ, όπως αποτυπώθηκε από το 26-22, με τον Σμίθ να ξεχωρίζει έχοντας 10 πόντους με δυο εύστοχα τρίποντα.

 

Μέχρι και τα μισά της δεύτερης περιόδου, ο ρυθμός συνέχισε να είναι ο ίδιος και οι δυο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ, με συνεχόμενες ισοπαλίες. Ωστόσο, από το 15' και μετά, η Ανόρθωση «έτρεξε» ένα σερί 13-0, κάνοντας το 34-34, 47-34, με μπροστάρηδες τους Σμίθ και Γκάρετ. Το ημίχρονο έκλεισε στο 47-38 υπέρ των γηπεδούχων.

Ο Σμίθ συνέχισε να... πυροβολεί και στο τρίτο δεκάλεπτο, προσθέτοντας ακόμη 11 πόντους στο ενεργητικό του, και παρέα με τον Γκρέγκ Γουίλιαμς, «εκτόξευσαν» τη διαφορά ακόμη και στο +19 (70-51). Οι «γαλαζοκίτρινοι» προσπάθησαν να αντιδράσουν και να μειώσουν, ωστόσο ο Έρικ Γουίλιαμς ουσιαστικά πάλευε μόνος του, με αποτέλεσμα η τρίτη περίοδος να ολοκληρωθεί στο 75-58.

Μια από τα ίδια και το φινάλε του ματς, με τη μεγάλη σε έκταση διαφορά των γηπεδούχων να μην «πέφτει» παρά την προσπάθεια του Ε. Γούλιαμς, που ολοκλήρωσε το ματς με 24 πόντους και 10 ασίστ, είδε όμως τον Σμίθ και την παρέα του να παίρνουν το ροζ φύλλο αγώνα με το τελικό 94-74.

Τα δεκάλεπτα:

26-22, 47-38, 75-58, 94-74

Ανόρθωση Αμμοχώστου (Αντώνης Κωνσταντινίδης): Σμιθ 25, Γ. Γουίλιαμς 18, Μαραγκός 14, Ιερονιμίδης 11, Γκάρετ 10, Ηλιάδης 4, Κυριάκου, Αντωνίου, Ελευθερίου, Ιωαννίδης.

ΑΠΟΕΛ (Νίκος Παπαδόπουλος): Ε. Γουίλιαμς 24, Παπαμιχαήλ 12, Σίγκλετον 11, Λουνγκ 10, Αλεξάντερ 10, Ζαν- Μαρί 7, Μιλς, Γεωργακούδης, Κιλαράς, Βάρσος, Μαντοβάνη, Σοφοκλέους.

@Photo credits: Anorthosis BC

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα