ΕΠΟ: Το «συμμάζεμα» που θέλει να κάνει με συγκεκριμένες κινήσεις με την ΚΟΕ, την ΕΠΣ Αθηνών και όχι μόνο

Η ΕΠΟ

bet365

Η ΕΠΟ έχει πάρει μία σειρά αποφάσεων που έχει να κάνει με οικονομικά της ζητήματα και κινείται σε τουλάχιστον 3 άξονες για την ώρα.

Τα δύο θέματα που βγήκαν και... επισήμως από το Δ.Σ. της ΕΠΟ αφορούν στον Κολολιό και στα γραφεία που νοιάζει η ΚΟΕ (γραφεία 900 τ.μ.) έναντι 1.000 ευρώ τον μήνα. Υπάρχει και ένα τρίτο ζήτημα για την ΕΠΣ Αθηνών που λειτουργεί σε γραφεία ιδιοκτησίας ΕΠΟ χωρίς να καταβάλλει κάποιο τίμημα εδώ και 43 χρόνια.

Για τον Κολολιό που είχε επιτελική θέση στην ΕΠΟ το αρμόδιο τμήμα του Άρειου Πάγου απέρριψε την αίτηση αναίρεσης της ΕΠΟ επί της απόφασης για εκείνον. Η πρωτόδικη απόφαση που δέχθηκε το εν λόγω τμήμα του Αρείου Πάγου ανέφερε ότι η απόλυση του αναπληρωτή οικονομικού διευθυντή, Νίκου Κολιολιού, τον Ιούλιο του 2021, ήταν άκυρη, λανθασμένη και παράτυπη επειδή (η απόλυση) δεν αποφασίστηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή, όπως γίνεται και πρέπει να γίνεται στις περιπτώσεις των απολύσεων υπαλλήλων αορίστου χρόνου.

Δεν έγιναν δηλαδή όσα έπρεπε σε τέτοιες περιπτώσεις απόλυσης υπαλλήλου. Ο Κολιολιός ήταν υπάλληλος ορισμένου χρόνου, ωστόσο η ΕΠΟ, τον αποζημίωσε αναγνωρίζοντας πώς ήταν εργαζόμενος αορίστου χρόνου. Εφόσον λοιπόν ήταν υπάλληλος αορίστου χρόνου θα έπρεπε η διαδικασία να περάσει μέσα από το Δ.Σ. της ΕΠΟ (Εκτελεστική Επιτροπή) όπως και άλλες περιπτώσεις αλλά αυτό δεν συνέβη. Στην περίπτωση του Κολιολιού, όπως προέκυψε από τα πρακτικά, η Εκτελεστική Επιτροπή, παρακάμφθηκε.

Mε βάση την απόφαση η ΕΠΟ θα πρέπει να προσλάβει τον Κολιολιό στην ίδια θέση που είχε όταν απολύθηκε (αναπληρωτής οικονομικός διευθυντής). Επίσης θα πρέπει να του καταβάλλει ένα ποσό που μαζί με τους τόκους φτάνει και ξεπερνά τις 500.000 ευρώ.

Η νέα διοίκηση της ΕΠΟ λοιπόν θα προχωρήσει σε μηνύσεις και δικαστικές ενέργειες για να βρεθούν τα φυσικά πρόσωπα και οι υπαίτοι για αυτό το θέμα. Αλλιώς θα έπρεπε να δώσει εκείνη τα 500.000 ευρώ.

Για την ΚΟΕ αποφασίστηκε η καταγγελία της σύμβασης της μίσθωσης του ακινήτου επί της λεωφόρου Συγγρού. Στην ΕΠΟ θεωρούν ότι τα 1.000 ευρώ είναι πολύ μικρό ποσό και πώς τα γραφεία αυτά μπορούν να αξιοποιηθούν αλλιώς και έτσι θα δρομολογηθεί η έξωση στην Ομοσπονδία κολύμβησης. Όσο για την ΕΠΣ Αθηνών η πρόθεση είναι να βρεθεί μία χρυσή τομή για να καταβάλλει ένα τίμημα για τα γραφεία που χρησιμοποιεί.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα