Nivo και Isorropistis στο Gazzetta για το νέο τραγούδι με τον Ολυμπιακό: «Winners, ένας ύμνος στην αγάπη, στην πίστη, στο ποδόσφαιρο»

Nivo και Isorropistis στο Gazzetta για το νέο τραγούδι με τον Ολυμπιακό: «Winners, ένας ύμνος στην αγάπη, στην πίστη, στο ποδόσφαιρο»

οσφπ

bet365

«Winners». Αυτό είναι ο τίτλος από το νέο τραγούδι του Nivo (του πασίγνωστου Νίκου Βουρλιώτη δηλαδή…) με τον Isorropistis με αφορμή την κατάκτηση του Conference League από τον Ολυμπιακό και αμφότεροι μιλούν στο Gazzetta για την ιστορία πίσω από τη νέα έκδοση του «Γίνε Ολυμπιακός».

«Γίνε Ολυμπιακός, κάνε μου τη χάρη», ήταν το hit που άκουγες σε κάθε σπίτι το 2005 όταν το συγκρότημα «Goin' Through» έβγαλε τραγούδι αφιερωμένο στον Ολυμπιακό, κάνοντας τους φίλους των Πειραιωτών να το τραγουδούν συνεχώς μέχρι και σήμερα. Ωστόσο, ο Nivo μαζί με τον Isorropistis αποφάσισαν να δώσουν μία καινούργια έκδοση του τραγουδιού, 19 χρόνια μετά.

Ο λόγος; Μα φυσικά, η ιστορική κατάκτηση του Conference League από τον Ολυμπιακό, με την οποία οι «ερυθρόλευκοι» έγιναν η πρώτη ελληνική ομάδα που κατακτά ευρωπαϊκό τίτλο στο ποδόσφαιρο, σε συλλογικό επίπεδο. Η νίκη με 1-0 κόντρα στη Φιορεντίνα στην OPAP Arena από τους «στρατιώτες» του Μεντιλίμπαρ έγιναν αντικείμενο... έμπνευσης για τους δύο καλλιτέχνες, οι οποίοι αποφάσισαν να ηχογραφήσουν το ίδιο τραγούδι με το 2005 αλλά με νέους στίχους.

Διαφορετικοί πρωταγωνιστές, διαφορετικά πρόσωπα, διαφορετικές καταστάσεις έφεραν το νέο hit με τίτλο «Winners», όπως ακριβώς γράφει και στα μπλουζάκια των νικητών. Οι δύο καλλιτέχνες μοιράστηκαν στο Gazzetta τις σκέψεις του για να βγει το συγκεκριμένο τραγούδι, την επιρροή του Ολυμπιακού σε εκείνους και τη δουλειά τους αλλά και το πώς έζησαν τον τελικό της OPAP Arena.

- Ας αρχίσουμε από το τελευταίο τραγούδι για την κατάκτηση του Conference League. Πότε σκεφτήκατε να κάνετε ένα νέο τραγούδι πάνω στο παλιό; Ήταν δική σας ιδέα ή σας το πρότεινε κάποιος άλλος;; Κάποιος συγγενής, φίλος, οπαδός…

«Είναι μεγάλο το χρονικό διάστημα που δεχόμαστε μηνύματα από φίλους της ομάδας για να ηχογραφήσουμε ξανά το τραγούδι με νέα δεδομένα και νέους στίχους. Η σπουδαία πορεία της ομάδας στην Ευρώπη και η επιτυχία της φέτος στον τελικό του Conference League έκανε το ΓΙΝΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ για ακόμα μια φορά viral στα social, κάτι που επανέφερε τα requests των fans σε σημείο που μας ξαναέβαλε στο στούντιο. Αμέσως μετά τον τελικό και την κατάκτηση του ευρωπαϊκού τίτλου ηχογραφήσαμε το τραγούδι με νέους στίχους κυκλοφορώντας το με τον ενθουσιασμό και την πεποίθηση ότι θα αγαπηθεί όσο και το προηγούμενο».

- Τι αντίκτυπο έχει το συγκεκριμένο τραγούδι σε σχέση με τότε;

«Νομίζω πως αυτή τη φορά οι αντιδράσεις και η απήχηση του κοινού είναι γεμάτες με ακόμα περισσότερο ενθουσιασμό και αγάπη. Ας μην ξεχνάμε ότι το 2005 που κυκλοφόρησε το προηγούμενο τραγούδι η δύναμη των social media δεν ήταν η ίδια, δεν είχε την ίδια δυναμική και επιδραστικότητα. Σήμερα το κοινό διασπείρει με εξαιρετική ευκολία την οποιαδήποτε είδηση και το μήνυμα ταξιδεύει με ιλιγγιώδη ταχύτητα από τη μία άκρη του κόσμου στην άλλη. Το WINNERS έγινε αμέσως δημοφιλές, πηγαίνοντας στο νούμερο 1 των iTunes και του Spotify».

- Υπάρχει κάποιος στίχος που θα προσθέτατε τώρα που ξανακούτε το τραγούδι;

«Το τραγούδι θα μπορούσε να έχει σίγουρα πολλούς παραπάνω στίχους, ακόμα περισσότερα κουπλέ και ακόμα περισσότερες αναφορές στους πρωταγωνιστές αυτής της μεγάλης ευρωπαΐκής πορείας. Δεδομένη είναι η προσφορά όχι μόνο των παικτών – πρωταγωνιστών στα παιχνίδια αλλά και του νέου προπονητή, των βοηθών και των τεχνικών, της διοίκησης αλλά και της κεφαλής, δηλαδή του Προέδρου που είναι και ο πρώτος που πίστεψε τόσο στον Ολυμπιακό και τον βοήθησε να αποκτήσει διαφορετικό και πιο σύγχρονο πρόσωπο και νοοτροπία».

- Πού ήταν ο καθένας σας την ώρα του τελικού;

«Δεν είμασταν μαζί με τον Isorropistis την ώρα του παιχνιδιού. Παρακολουθήσαμε τον αγώνα ξεχωριστά αλλά το ζήσαμε με την ίδια ένταση και συγκίνηση. Μιλήσαμε την επόμενη μέρα, συμφωνήσαμε πολύ γρήγορα για την ιδέα ενός νέου τραγουδιού με θέμα τη μεγάλη πορεία και επιτυχία του Ολυμπιακού και μπήκαμε στούντιο την ίδια στιγμή».

- Τι θυμάται ο καθένας σας πιο έντονα από αυτόν τον τελικό και γιατί;

«Συμφωνούμε και οι δύο στη στιγμή που ο Ελ Καμπί βάζει το γκολ και ένα ολόκληρο γήπεδο περιμένει το VAR για να πανηγυρίσει για δεύτερη φορά το ίδιο ακριβώς πράγμα».

- Η πρώτη αντίδραση όταν μπήκε το γκολ του Ελ Καμπί;

«Φωνές, ουρλιαχτά, έκσταση, παράνοια σχεδόν μαζί με μια βαθιά αίσθηση λύτρωσης για κάτι που χρόνια ονειρευόμαστε για αυτή την ομάδα. Είναι η στιγμή που δικαιώνεσαι για την τόση αγάπη που έχεις νιώσει τόσα χρόνια για αυτό το σήμα, για αυτή τη φανέλα, για αυτό το όνομα!!!».

- Πότε και πως έγινε ο καθένας σας Ολυμπιακός;

«Οι παππούδες μας και οι μπαμπάδες μας μας έκαναν Ολυμπιακούς. Το Καραϊσκάκη και ο Πειραιάς μας έκαναν Ολυμπιακούς. Ο Αναστόπουλος και οι υπόλοιποι αγαπημένοι παίκτες - σημαίες της ομάδας μας έκαναν να αγαπήσουμε το σύλλογο, την ομάδα, την ιδέα, τον ερασιτέχνη. Οι συγκινήσεις, οι χαρές, οι νίκες και οι ήττες στέριωσαν την αγάπη μας για το Θρύλο».

- Πότε πήγατε πρώτη φορά στο γήπεδο;

«Σε πολύ μικρή ηλικία. Όταν ακόμα πηγαίναμε στο δημοτικό. Εκεί για πρώτη φορά μάθαμε το γήπεδο και πρώτο ζήσαμε τις συγκινήσεις του. Εκεί πρωτοφωνάξαμε Θρύλος και Ολυμπιακός. Εκεί καταλάβαμε την αξία αυτής της μοναδικής σχέσης με την ομάδα».

- Εκτός του τελικού, ποια στιγμή με τον Ολυμπιακό δεν θα ξεχάσετε ποτέ και γιατί;

«Και οι δύο συμφωνούμε αρχικά πως στις σπουδαιότερες στιγμές της ομάδας είναι οι 3 τίτλοι της ομάδας στη Euroleague και η απίστευτη πορεία μας στο Final Four του Λονδίνου. Ο Νίκος (Isorropistis) θεωρεί κορυφαία τη στιγμή που ο Σπανούλης «σκοτώνει» τη Ρεάλ με τα τρίποντα ενώ εγώ δε θα ξεχάσω το πρώτο παιχνίδι του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ (1983) με τον Άγιαξ και τα δύο γκολ του Αναστόπουλου με τα οποία περάσαμε στη δεύτερη φάση του τότε Κυπέλλου Πρωταθλητριών».

- Ποια στιγμή στεναχωρήθηκε ο καθένας περισσότερο για τον Ολυμπιακό;

«Νομίζω πως η πιο δύσκολη στιγμή που έχουμε ζήσει με τον Ολυμπιακό θα συμφωνήσουμε πως είναι η ιστορία με τη Θύρα 7 κι αυτό το μαύρο παιχνίδι το Φεβρουάριο του ‘81 με την ΑΕΚ. Ακόμα κι αν είμασταν «παιδιά» τότε, οι επιρροές αυτής της μαύρης σελίδας του Ελληνικού Ποδοσφαίρου είναι μέχρι και σήμερα ζωντανές και το γεγονός αξεπέραστο».

- Τι σημαίνει για εσάς ο Ολυμπιακός;

«Νομίζω πως έχουμε απαντήσει ήδη με όλους τους δυνατούς τρόπους σ’ αυτή την ερώτηση. Αν υπάρχει κάτι που ψάχνουμε εδώ για τίτλο αυτής της σχέσης με την ομάδα σίγουρα μοιάζει με έναν ύμνο για την αγάπη και την πίστη. Το ποδόσφαιρο δεν είναι απλώς ένα παιχνίδι, είναι τρόπος ζωής, ένας τρόπος να εκφράσουμε τα πιο βαθιά και γνήσια συναισθήματα μας για ένα άθλημα που μας ενώνει όλους σε ένα κόσμο γεμάτο πάθος και πολλά όνειρα».

- Έχετε σκεφτεί να βγάλετε και άλλα τραγούδια για τον Ολυμπιακό στο μέλλον;

«Ο Ολυμπιακός είναι έμπνευση για όλους όσους τον αγαπούν και συνδέονται μαζί του. Το σίγουρο είναι πως αυτό το τραγούδι στα χείλη όλων των φίλων της ομάδας θα συνεχίσει να εξελίσσεται και να γίνεται εξίσου μεγάλο και ισάξιο με την ιστορία του».

@iamnivo WE ARE… 🏆🥇 OUT NOW !!! #Winners #fyp #fy #foryourpage #tiktokgreece #Olympiakos #GoinThrough #GineOlympiakos @Isorropistis @Olympiacos FC ♬ Winners (Conference League Edition) - Goin' Through & Isorropistis

- Έχει τύχει να γράψετε ένα τραγούδι ή να σκεφτείτε κάποιους στίχους βλέποντας ή διαβάζοντας για τον Ολυμπιακό;

«Το πρώτο τραγούδι για τον Ολυμπιακό που κάναμε ήταν βασισμένο κυρίως στις μαγικές ικανότητες ενός από τους πιο εμπνευσμένους παίχτες που έχουν περάσει ποτέ από το λιμάνι. Του μάγου Τζιοβάνι. Παραδέχομαι ότι ήταν ο βασικός λόγος, η αιτία και η αφορμή που μπήκαμε στη διαδικασία να κάνω αυτό το κομμάτι».

- Αγαπημένος παίκτης στον Ολυμπιακό από την τωρινή ομάδα και από τα όσα χρόνια βλέπετε τον Ολυμπιακό;

«Σίγουρα ο πιο εντυπωσιακός από όλους φέτος είναι ο Ποντένσε. Έχει τον τρόπο και τη φαντασία που χρειάζονται για να ξεσηκώσει ακόμα και τον πιο απαιτητικό φίλο της ομάδας. Στην κορυφή των διακριθέντων οφείλουμε όλοι να τοποθετήσουμε τον Τζολάκη μαζί με τον πιο εντυπωσιακό σε αριθμούς παίχτη και πρώτο σκόρερ της λίγκας, τον Ελ Καμπί».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα