ΑΕ Λεμεσού: Το απόλυτο… έγινε, τώρα δουλειά!

ΑΕ Λεμεσού: Το απόλυτο… έγινε, τώρα δουλειά!

Σάββας Νεοκλέους
ΑΕ ΛΕΜΕΣΟΥ
Όπως τα υπολόγιζε πριν την έναρξη του πρωταθλήματος Α΄ Κατηγορίας, έτσι κυλάνε μέχρι στιγμής τα πράγματα στην ΑΕ Λεμεσού, έχοντας κάνει το 2/2 στο ξεκίνημα.

Οι «γαλαζοκίτρινοι» της Λεμεσού ήθελαν να ξεκινήσουν τον φετινό μαραθώνιο με δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, απέναντι σε ομάδες που ανέβηκαν από τη Β΄ στην Α΄ Κατηγορία. Έτσι και έγινε, χωρίς να φτάσει στα τόσα ψηλά επίπεδα απόδοσης η ομάδα του Κρις Κόλμαν, αλλά σε μία αρχή ενός μαραθωνίου αυτό που μετράει πρωτίστως είναι να παίρνει την ουσία.

Κάτι που κατάφερε η ΑΕΛ, κερδίζοντας στην πρεμιέρα εκτός έδρας τη νεοφώτιστη Ομόνοια 29Μ και χθες για τη 2η αγωνιστική στο «ΆλφαΜέγα Stadium» την Ομόνοια Αραδίππου.

Αν και στο α΄ ημίχρονο χθες η ΑΕΛ είχε μπάλα και έψαχνε διαδρόμους και τρόπους για να είναι απειλητική για την εστία του Λόρια, το τελείωμα φάσεων που έφτιαχνε δεν ήταν αυτό ήθελε. Είχε αρκετά δραστήριο στο α΄ μέρος τον Τοκού, ο οποίος είχε στιγμές… ζάλιζε αντιπάλους, εντούτοις αστοχία και μη καθαρό μυαλό σε κάποιες κρίσιμες φάσεις οδήγησαν τις δύο ομάδες στην ανάπαυλα στο 0-0.

Στο β΄ μέρος η ΑΕΛ μπήκε απειλητικά και στο 47΄ κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίκτυα του Λόρια. Ο Φιλιώτης βρήκε τον Μακρή, ο Κύπριος επιθετικός έκανε ωραία ομαδική ενέργεια και την υστάτη γύρισε στον Λεσοβόι, με τον Ρώσο επιθετικό ν’ ακουμπά όπως έπρεπε την μπάλα για ν’ ανοίξει το σκορ.

Θα μπορούσε η ΑΕΛ να έβρισκε τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίκτυα στο α΄ ημίχρονο, αλλά τα κατάφερε με την έναρξη του β΄ μέρους, όπου μετά το 1-0 είχε τις ευκαιρίες για να… σκότωνε το ματς, αλλά στο φινάλε έδωσε το δικαίωμα στην Ομόνοια Αραδίππου να ξεθαρρέψει, να βγει μπροστά και να ζητήσει το γκολ της ισοφάρισης.

Όπως και να ‘χει, αυτό που μετράει είναι ότι η ΑΕΛ ντούμπλαρε τις νίκες της, πάει στη διακοπή του πρωταθλήματος, που υπάρχει ελέω υποχρεώσεων εθνικών ομάδων, έχοντας το απόλυτο των βαθμών, με αρκετά καλή ψυχολογία και με τον κόσμο να πιστεύει σε αυτή την ομάδα που κτίστηκε το καλοκαίρι από τον Παναγιώτη Γιάννου και τον Κρις Κόλμαν.

Σίγουρα, ο Ουαλός τεχνικός στα δύο πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος σημείωσε αδυναμίες και λάθη, πέρα από το να είναι ικανοποιημένος από τις νίκες. Σε αυτά έχει την ευκαιρία να δουλέψει αυτές τις δύο βδομάδες για να μπορέσει η ΑΕΛ να είναι σε τέτοια αγωνιστική κατάσταση με την επιστροφή στη δράση για να δώσει τα τρία συνεχόμενα ντέρμπι με Απόλλωνα, Πάφος FC και Ομόνοια.

Είναι και παίκτες που ήρθαν τελευταίο καιρό που χρειάζεται να προσαρμοστούν και άλλο, να μπουν περισσότερο στο… πετσί της ομάδας, ενώ είναι και παίκτες που χρειάζονται αυτή την πίστωση χρόνου για να αντιληφθούν για τα καλά την Κυπριακή ποδοσφαιρική πραγματικότητα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα