Ανόρθωση: Η ανθρωποφαγία, η εσωστρέφεια και η αβεβαιότητα που την «πνίγουν»

Ανόρθωση: Η ανθρωποφαγία, η εσωστρέφεια και η αβεβαιότητα που την «πνίγουν»

Πάνος Λάρκος
foinikas anorthosis
Ένας ιστορικός σύλλογος, όπως είναι η Ανόρθωση, βρίσκεται στη μέση του ωκεανού ψάχνοντας σανίδα σωτηρίας. Πολλά πήγαν στραβά εξαιτίας της εσωστρέφειας που «τρώει τα σωθικά» της ομάδας.

Πραγματικά δεν μπορώ να γνωρίζω αν οι Ρώσοι επενδυτές ή οι οποιοιδήποτε επενδυτές είναι ικανοί να φέρουν την αναγέννηση του Φοίνικα. Η Ανόρθωση εδώ και πολλά χρόνια έχει κυριευθεί από εσωστρέφεια, διχασμό στα ενδότερα της και όποια προσπάθεια έγινε για να φέρει τα πόδια της μετά και την πορεία στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ έχει πέσει στο κενό.

Ακόμη και η μεγάλη προσπάθεια του Χρίστου Πουλλαΐδη ο οποίος έβαλε ένα σωρό εκατομμύρια και στο τέλος έφυγε αποτυχημένος παρά την τεράστια προσφορά του στο οικονομικό σκέλος. Κάθε νέα προσπάθεια αποτυγχάνει, κάθε νέα αρχή πέφτει στο κενό. Πότε από λάθος αποφάσεις που πάρθηκαν από τους διοικούντες, πότε από επηρεασμούς εξωδιοικητικών και πότε από την εσωστρέφεια που τρώει τα σωθικά της ομάδας.

Το να έρθουν και να μπουν επενδυτές στην ομάδα δεν είναι τόσο απλό πράγμα και δεν ανοίγεις την πόρτα σε όποιον έχει την ταμπέλα του επενδυτή και τον βάζεις στο σπίτι σου. Πρέπει πρώτα να ελέγξεις ποιος είναι, από που προέρχεται, τι κρύβεται πίσω του και όλα τα συναφή. Κάποιοι που ήρθαν και ενδιαφέρθηκαν, ακόμη και επί εποχής Πουλλαΐδη, κρίθηκαν αναξιόπιστοι. Ήταν όντως αναξιόπιστοι όμως; Αυτό δεν μπορεί κανείς να το γνωρίζει 100%. Όσοι ακολούθησαν κάτι πήγε στραβά και κάποιοι άλλοι που ενδιαφέρθηκαν δεν μπήκαν στον κόπο οι άνθρωποι της ομάδας να συζητήσουν μαζί τους.

Όλα αυτά δημιουργούν και συντηρούν ένα αβέβαιο μέλλον και μία αβέβαιη εικόνα στην ομάδα. Όταν μέσα σε ένα γραφείο υπάρχουν τρία στρατόπεδα πως να μπορέσει μία ομάδα να χτιστεί κάτω από στέρεες βάσεις. Πως να μπορέσει ένας οργανισμός να ορθοποδήσει και να δει το μέλλον με αισιοδοξία. Το μόνο που γίνεται είναι να μεγαλώνει η εσωστρέφεια και ανθρωποφαγία. Πως γίνεται η διοίκηση να ανοίγει τις πόρτες της και να δίνει προσωπικά δεδομένα υπαλλήλων της έτσι απλά επειδή το απαίτησαν κάποιοι. Πως γίνεται κάποιοι να θέλουν να κάνουν κουμάντο με το έτσι και το θέλω.

Όλα αυτά και πολλά άλλα που για την ώρα δεν γράφονται, έχουν φέρει την Ανόρθωση σε αυτή τη δύσκολη θέση. Ένας ιστορικός σύλλογος που βρίσκεται στη μέση του ωκεανού ψάχνοντας σανίδα σωτηρίας αλλά περιτριγυρίζεται από καρχαρίες και πιράνχας. Ένας σύλλογος που έχει βιώσει ξεριζωμό, πόλεμο, βομβιστικές επιθέσεις και έχει καταφέρει να επιβιώσει και να αναγεννηθεί. Πως τα κατάφερε να φθάσει σε αυτό το σημείο είναι πραγματικά για να διερωτάται και να απορεί κανείς…

@Photo credits: SAVVIDES PRESS SPORTS PHOTOGRAPHERS LTD

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα