ΑΠΟΕΛ: Βρίσκει τα... πατήματά του

ΑΠΟΕΛ: Βρίσκει τα... πατήματά του

Newsroom
apoel 19/9
Μετά τη σημαντική επικράτηση απέναντι στο Παραλίμνι, είναι φανερό ότι ο ΑΠΟΕΛ βρίσκεται σε φάση ανοδικής πορείας, αν και παραμένουν πολλά περιθώρια για περαιτέρω βελτίωση.

Η νίκη με σκορ 4-0 αποτέλεσε ισχυρό σημάδι πως η ομάδα αρχίζει να βρίσκει τα… πατήματά της, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τη συνέχεια της σεζόν. Ωστόσο, η διαχείριση των προσδοκιών παραμένει καίρια, όπως τόνισε και ο προπονητής Ζοζέ Ντομίνγκες, ο οποίος έδωσε το στίγμα του με ξεκάθαρα μηνύματα για συνέχιση της σκληρής δουλειάς.

Από την αρχή του αγώνα, οι «γαλαζοκίτρινοι» κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο, δείχνοντας ξεκάθαρη βελτίωση σε πολλούς τομείς. Η πίεση ψηλά και η καλή φυσική κατάσταση, τούς επέτρεψαν να ελέγχουν το παιχνίδι και να δημιουργούν ευκαιρίες από τα πλάγια. Η επιλογή αυτή του Ντομίνγκες, να επιτεθεί από τα άκρα, απέδωσε εξαιρετικά, με τρία από τα τέσσερα γκολ να προέρχονται από συνδυασμούς στις πτέρυγες. Ταυτόχρονα, βελτιώθηκε και η απόδοση στις στατικές φάσεις, καθώς το ένα γκολ προήλθε από κόρνερ.

Η αμυντική λειτουργία ήταν επίσης θετική, αφού σε δύο συνεχόμενα παιχνίδια η εστία του ΑΠΟΕΛ παρέμεινε ανέπαφη, ενώ επιτεύχθηκαν εφτά γκολ. Παίκτες κλειδιά, όπως ο Τσεπάκ, ο οποίος ήταν καθοριστικός, και ο Ντονγκαλά, που επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις με μια ασίστ, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη συνολική απόδοση.

Ο Τεχέρα επίσης, με την ωριμότητά του, έδειξε να έχει κατανοήσει τον ρόλο του στην ομάδα, ενώ ο Κιντιγιά άνοιξε τον προσωπικό του λογαριασμό με την ομάδα, προσθέτοντας επιπλέον απειλή από την άμυνα. Ο Λαΐφης, τέλος, συνέβαλε καθοριστικά στην αμυντική σταθερότητα.

Η ομάδα, ωστόσο, δεν μπορεί να επαναπαυθεί σε αυτές τις νίκες. Όπως ανέφερε ο Ντομίνγκες, το ρόστερ έχει παίκτες που γνωρίζουν τον σύλλογο και άλλους που χρειάζονται χρόνο να προσαρμοστούν. Ο Μπα, ο Μάγιερ και ο Πίτσι ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία, και όταν ενσωματωθούν πλήρως, η συνοχή της ομάδας θα βελτιωθεί ακόμα περισσότερο.

Με το δύσκολο πρόγραμμα που ακολουθεί, ο ΑΠΟΕΛ θα χρειαστεί όλους τους παίκτες έτοιμους να προσφέρουν, καθώς τα επόμενα ματς περιλαμβάνουν ντέρμπι με ΑΕΚ και Ανόρθωση, καθώς και την αναμέτρηση για το Super Cup απέναντι στην Πάφος FC. Την Κυριακή, εξάλλου, υπάρχει το ματς με τη Νέα Σαλαμίνα.

Επιπλέον, η συμμετοχή στη φάση των ομίλων του Conference League με πρώτους αντιπάλους τη Σάμροκ Ρόβερς και τον Μπόρατς απαιτεί σταθερότητα και υψηλή απόδοση σε κάθε αγώνα.

Ο ΑΠΟΕΛ έχει δείξει ότι διαθέτει το βάθος και την ποιότητα για να ανταπεξέλθει σε αυτές τις προκλήσεις. Το κλειδί για την επιτυχία θα είναι η συνέπεια και η σταθερή βελτίωση σε κάθε τομέα του παιχνιδιού. Με την προσήλωση στη σκληρή δουλειά και την κατάλληλη διαχείριση του ρόστερ, η ομάδα μπορεί να κοιτάξει με αισιοδοξία το μέλλον.

@Photo credits: SAVVIDES PRESS SPORTS PHOTOGRAPHERS LTD / GIORGOS MICHAEL

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα