ΑΠΟΕΛ: Χτίζει αυτοπεποίθηση, αλλά οι μεγάλες προκλήσεις έρχονται

ΑΠΟΕΛ: Χτίζει αυτοπεποίθηση, αλλά οι μεγάλες προκλήσεις έρχονται

Newsroom
ΑΠΟΕΛ
Ο ΑΠΟΕΛ έδειξε ξεκάθαρα σημάδια βελτίωσης στο άνετο διπλό επί της ΕΝΠ (0-4, 18/9), ωστόσο κανείς στον σύλλογο δεν επαναπαύεται, καθώς τα σπουδαία ακολουθούν σε βάθος χρόνου.

Η νίκη του ΑΠΟΕΛ με 4-0 επί της ΕΝΠ, στο εξ αναβολής ματς της 1ης αγωνιστικής, δεν έφερε υπερβολικές αντιδράσεις στον Αρχάγγελο. Οι «γαλαζοκίτρινοι» έδειξαν σαφή σημάδια βελτίωσης, δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες από τότε που ανέλαβε ο Ζοζέ Ντομίνγκες. Ωστόσο, το επιτελείο του ΑΠΟΕΛ παραμένει προσεκτικό. Η ικανοποίηση είναι διακριτή, μα ο ενθουσιασμός περιορίζεται. Και είναι αυτό ακριβώς που τους κρατά μετρημένους, χωρίς περιττές εξάρσεις.

Αν και τα δύο πρόσφατα αποτελέσματα ήρθαν απέναντι σε σαφώς πιο αδύναμους αντιπάλους, αυτό δεν ακυρώνει τη θετική εικόνα του συνόλου. Οι νίκες επί ομάδων που μάχονται για την παραμονή τους είναι λίγο έως πολύ αναμενόμενες, όμως ο τρόπος που ο ΑΠΟΕΛ ανταποκρίθηκε δείχνει ότι η βελτίωση είναι ουσιαστική. Ο χρόνος λειτουργεί υπέρ του και αυτό είναι εμφανές μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Από την άλλη, οι φίλαθλοι περιμένουν με ανυπομονησία τις πιο σημαντικές αναμετρήσεις, αυτές που θα δώσουν απαντήσεις σχετικά με τις πραγματικές δυνατότητες του συνόλου. Οι δύο νίκες δεν είναι από μόνες τους αρκετές για να καθησυχάσουν τις ανησυχίες, αλλά είναι ένα καλό πρώτο βήμα. Τα ντέρμπι που ακολουθούν θα κρίνουν πολλά, και αν η ομάδα δείξει την ίδια προσήλωση, οι προσδοκίες για τον φετινό τίτλο θα αρχίσουν να ανεβαίνουν δραματικά.

Η δουλειά του Ντομίνγκες, πέρα από τακτικές βελτιώσεις, είναι να διατηρήσει την ψυχραιμία και την αυτοπεποίθηση του συνόλου. Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει ήδη αρχίσει να κερδίζει την εμπιστοσύνη του κόσμου και του συλλόγου, με τις κινήσεις του να προσδίδουν σταθερότητα. Ωστόσο, το πιο δύσκολο κομμάτι είναι μπροστά, τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στην Ευρώπη.

Οι πραγματικές προκλήσεις για τον ΑΠΟΕΛ βρίσκονται… πολύ πίσω. Με σωστή διαχείριση και συνεχή βελτίωση, ο Ντομίνγκες και οι παίκτες του μπορούν να ελπίζουν σε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα στο άμεσο μέλλον. Κάθε ματς που ακολουθεί είναι ευκαιρία για να αποδείξουν ότι η ανοδική πορεία είναι μονιμότερη από απλό σερί νικών.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα