ΑΠΟΕΛ, Πετεβίνος: «Χρειάζονται καινοτόμες αποφάσεις για το καλό του ποδοσφαίρου κι όχι για το κλείσιμό του»

ΑΠΟΕΛ, Πετεβίνος: «Χρειάζονται καινοτόμες αποφάσεις για το καλό του ποδοσφαίρου κι όχι για το κλείσιμό του»

Newsroom
petevinos
Ραδιοφωνικές δηλώσεις παραχώρησε ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΠΟΕΛ, Νεκτάριος Πετεβίνος, μιλώντας εκ νέου τόσο για τα αγωνιστικά δεδομένα της ομάδας, την παρουσία της, όσο και για την επικείμενη συνάντηση μεταξύ προέδρων και ΚΟΠ.

Η συνέλευση των ισχυρών προσώπων των σωματείων με την ΚΟΠ, βρίσκεται στην ατζέντα όλων, με τις εξελίξεις να αναμένονται από όλους με αγωνία. Ο Νεκτάριος Πετεβίνος με δηλώσεις του σε γνωστή ραδιοφωνική συχνότητα δε παρέλειψε να σχολιάσει εκτενώς το επικείμενο γεγονός μαζί με όσα συνεπάγονται αυτού, ενώ αναφέρθηκε και στην τρέχουσα εικόνα των Πρωταθλητών Κύπρου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την καλή εικόνα στα τελευταία δύο παιχνίδια:

«Σίγουρα η προτεραιότητα σε όλα τα παιχνίδια πρωταθλήματος είναι το αποτέλεσμα. Βασικό ζητούμενο για μας ήταν και η πρόοδος. Είχαμε κάποια ζητήματα και στόχους που τέθηκαν στο τραπέζι. Είχαμε θετικό πρόσημο στα τελευταία δύο παιχνίδια. Το σημαντικό είναι να επιβεβαιωθεί σε βάθος χρόνου ότι δημιουργήθηκε μία σύνθεση παικτών που μπορεί να δείξει μία καλύτερη εικόνα, ακόμη κι από πέρυσι».


Για τον αγώνα με τη Νέα Σαλαμίνα:

«Όλες οι ομάδες παρουσιάζουν αστάθεια και δεν μπορείς να είσαι βέβαιος. Το πιο σημαντικό είναι η σταθερότητα προς τα μπρος. Η Νέα Σαλαμίνα έδειξε διάφορα δείγματα στα ελάχιστα παιχνίδια που αγωνιστήκαμε, όμως είναι μια ομάδα με τον ίδιο προπονητή από πέρυσι, έχει το βασικό στοιχείο που είναι πολύ προσδιορισμένη η σκέψη του τεχνικού της επιτελείου. Είναι σημαντικό να παρουσιάσεις κι εσύ την σωστή στοχοπροσήλωση. Είμαστε σε έναν καλό δρόμο. Αν κοιτάξετε τα παιχνίδια με Καρμιώτισσα και ΕΝΠ, θα δείτε στοιχεία που άρχισαν να… κλειδώνουν κι άλλα να προστίθενται. Θέλουμε να δούμε την ομάδα μας να κάνει ακόμη ένα βήμα προς τα μπροστά. Ο κ.Ντομίνγκες ήθελε να γίνουμε πιο συμπαγής κι αυτό είναι βελτιωμένο με το μηδέν παθητικό στα τελευταία δύο παιχνίδια, ασχέτως των αντιπάλων και να έχουμε ποικιλία στην επιθετική μας λειτουργία. Ήταν ευδιάκριτα τα στοιχεία που προστέθηκαν ανάμεσα στα δύο παιχνίδια».

Για την παρουσία του Κιντιγιά και του Τσεπάκ:

«Ο κ.Ντομίνγκες ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα συγκεκριμένο πλάνο ανάπτυξης και παίκτες με διαφορετικά στοιχεία απ’ αυτά που είχαμε πέρυσι. Προσθέτουν μια διαφορετικότητα σε σχέση με τον τρόπο που μπορεί να αναπτυχθεί η ομάδα, είτε να κάνει με την ταχύτητα είτε με την ποιότητα».

Τα αγωνιστικά δεδομένα:

«Ο Μάγιερ θα είναι εκτός, το πρόβλημα του στον δικέφαλο έχει χρονικό ορίζοντα δύο βδομάδες απουσίες. Χριστοδούλου, Μπα και Σούσιτς θα αξιολογηθούν τα επόμενα δύο 24ωρα. Η πρώτη προπόνηση είναι ουσιαστικά σήμερα, καθώς την Πέμπτη έγινε αποθεραπεία και γυμναστήριο. Ο Χριστοδούλου υπολογιζόταν ότι θα έμενε εκτός για μια βδομάδα, άρχισε να αλλάζει το πρόγραμμά του και βάζει υποψηφιότητα για να επανέλθει στην αποστολή».

Για την επικείμενη σύσκεψη ΚΟΠ-προέδρων για το θέμα της βίας:

«Έχουμε μέχρι στιγμής δει αρκετά παιχνίδια να διεξάγονται στην Ευρώπη και στο κυπριακό πρωτάθλημα. Υπήρξε κάποιο πρόβλημα πέραν από το συγκεκριμένο παιχνίδι για το οποίο συζητάμε (σ.σ. Απόλλων – ΑΕΛ); Όχι. Αυτή η λογική “σκέφτομαι να τιμωρήσω τα πάντα για μία εξαίρεση” δεν μας βρίσκει κανέναν σύμφωνο. Αντί να βρούμε μια λογική προσέγγιση, λύση και αντιμετώπιση σε ένα πρόβλημα, κλείνουμε τα πάντα. Από την άλλη πρέπει να λειτουργήσουμε προληπτικά. Τα προληπτικά τα έχουμε επαναλάβει πάρα πολλές φορές»

«Για έναν νόμο που εφαρμόστηκε το 2018, συζητάμε σήμερα ότι έχουμε τρύπες. Το πιο τραγικό απ’ όλα από τα νέα νομοσχέδια, είναι ότι βλέπουμε… δέκα χιλιάδες παράθυρα. Θα πρέπει κάποια στιγμή κάποια τεχνοκρατική επιτροπή να κάτσει να δούμε τι εφαρμόστηκε, τι δεν εφαρμόστηκε, να διαπιστωθεί ποιο είναι το ακριβές πρόβλημα με βάση το μέγεθος της Κύπρου. Να δει τι πέτυχε και τι όχι σε άλλες χώρες. Δεν είναι ευθύνη μόνο της Αστυνομίας. Χρειάζονται και καινοτόμες ενέργειες για να προστατευτεί το άθλημα ακόμη κι αν πρέπει να γίνουν τομές».

«Είμαστε όλοι μας πάνω από 25 χρόνια στο χώρο του ποδοσφαίρου. Αν πάρουμε πίσω το μυαλό μας και δούμε πόσες προσκλήσεις Άγγλων εμπειρογνωμόνων έγιναν για να έρθουν να εκπαιδεύσουν τους δικούς μας Αστυνομικούς, τους τεχνοκράτες και αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις. Πόσα συνέδρια και πόσες εξειδικεύσεις έγιναν, για να μπούμε στη λογική να δημιουργήσουμε έναν νόμο μέσα στα 25 αυτά χρόνια, τότε η κατάληξη μας αυτή τη στιγμή σε αυτή τη λογική που συζητάμε, συγγνώμη που θα το πω, αλλά θυμίζει ανέκδοτο. Πρέπει επιτέλους να βρούμε την εξίσωση με απλά μαθηματικά. Χρειάζονται καινοτόμες αποφάσεις για να προστατέψεις το άθλημα. Με τη φιλοσοφία ότι στοχεύουμε στο καλό του ποδοσφαίρου και όχι στο κλείσιμό του. Στο δικαίωμα του καθενός να πηγαίνει στο γήπεδο και όχι να τον αποκλείσουμε»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα