ΑΠΟΕΛ: Ο κίτρινος «συναγερμός» και η πρόληψη

ΑΠΟΕΛ: Ο κίτρινος «συναγερμός» και η πρόληψη

Newsroom
ντομινγκες 20/9
Σε μια εποχή που οι κανόνες του ποδοσφαίρου έχουν αυστηροποιηθεί, η σωστή διαχείριση των καρτών είναι κρίσιμη. Ο Ντομίνγκες έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ψυχραιμία των παικτών του ΑΠΟΕΛ.

Ο Πορτογάλος τεχνικός του ΑΠΟΕΛ, μετά την επιβλητική νίκη της ομάδας του με 4-0 επί της ΕΝΠ, αναφέρθηκε σε ένα ζήτημα που απασχολεί έντονα τους προπονητές: τις εύκολες κίτρινες κάρτες.

Σε μια εποχή που οι κανόνες του ποδοσφαίρου έχουν αυστηροποιηθεί, η σωστή διαχείριση των καρτών είναι κρίσιμη. Ο ίδιος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ψυχραιμία των παικτών του, τονίζοντας πως είναι κάτι που δουλεύεται συνεχώς στην ομάδα.

Το μήνυμα του Ζοζέ Ντομίνγκες ήταν ξεκάθαρο: η πρόληψη είναι το κλειδί. Η προσεκτική συμπεριφορά μέσα στο γήπεδο και η αποφυγή αχρείαστων καρτών αποτελούν στόχο. Παρότι αντιλαμβάνεται τις δυσκολίες που προκύπτουν στη διάρκεια ενός αγώνα, έχοντας ο ίδιος υπάρξει ποδοσφαιριστής, σημείωσε πως οι παίκτες πρέπει να μένουν συγκεντρωμένοι και ψύχραιμοι σε κρίσιμες στιγμές. Με τη νέα νομοθεσία για τις κίτρινες κάρτες, οι παίκτες κινδυνεύουν να λείψουν από σημαντικά παιχνίδια, κάτι που μπορεί να κοστίσει στην ομάδα σε βάθος χρόνου.

Παράλληλα, ο τεχνικός επεσήμανε ότι η προετοιμασία για τέτοιες καταστάσεις είναι μέρος της καθημερινής δουλειάς του προπονητικού επιτελείου. Οι παίκτες ενημερώνονται διαρκώς για τον τρόπο που πρέπει να αντιδρούν σε διάφορες συνθήκες. Ωστόσο, ο Ντομίνγκες φρόντισε να αναδείξει την ευελιξία της ομάδας, τονίζοντας ότι υπάρχουν επαρκείς λύσεις για την αντικατάσταση οποιουδήποτε ποδοσφαιριστή απουσιάζει λόγω τιμωρίας.

Η προσαρμοστικότητα αυτή, σε συνδυασμό με τη σωστή διαχείριση των παικτών και την ψυχολογική υποστήριξη, είναι τα στοιχεία που, σύμφωνα με τον προπονητή, θα διασφαλίσουν την αγωνιστική σταθερότητα του ΑΠΟΕΛ στη φετινή χρονιά.

@Photo credits: SAVVIDES PRESS SPORTS PHOTOGRAPHERS LTD / GIORGOS MICHAEL

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα