ΑΠΟΕΛ: Ο Ντομίνγκες και η διανομή του χρόνου στους παίκτες

ΑΠΟΕΛ: Ο Ντομίνγκες και η διανομή του χρόνου στους παίκτες

Newsroom
ΝΤΟΜΙΝΓΚΕΣ
Το αρκετά απαιτητικό πρόγραμμα του ΑΠΟΕΛ «αναγκάζει» τον Ζοζέ Ντομίνγκες να μοιράσει το χρόνο των ποδοσφαιριστών της ομάδας, με στόχο φυσικά να μην επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό η απόδοση της ομάδας.

Η πολυπλοκότητα του σύγχρονου ποδοσφαίρου δεν επιτρέπει σε καμία ομάδα να βασίζεται μόνο σε έναν κορμό παικτών. Η επιτυχία χτίζεται μέσα από τη συνεχή διαχείριση και αξιοποίηση όλου του ρόστερ, κάτι που ο Ζοζέ Ντομίνγκες φαίνεται να κατανοεί απόλυτα. Με το απαιτητικό πρόγραμμα που έχει μπροστά του ο ΑΠΟΕΛ,, η σωστή διανομή χρόνου στους παίκτες γίνεται μονόδρομος.

Οι αλλαγές σε κάθε αναμέτρηση είναι αναγκαίες, καθώς εξασφαλίζουν την αναγκαία φρεσκάδα χωρίς να υπονομεύουν την απόδοση της ομάδας. Παράδειγμα αυτού ήταν η πρόσφατη κίνηση του Ντομίνγκες να αντικαταστήσει τους Μαρκίνιος και Ελ Αραμπί στο ημίχρονο, δύο παίκτες που είχαν ήδη συμβάλλει σημαντικά στο σκοράρισμα. Δεν αρκεί να κρατάς τους πιο ταλαντούχους παίκτες στο γήπεδο για όλο το 90λεπτο· απαιτείται προσεκτική διαχείριση για να εξασφαλίσεις τη διαρκή τους ετοιμότητα.

Η τακτική του rotation δεν αφορά μόνο την ξεκούραση των παικτών, αλλά και τη διατήρηση της συνοχής και της ομοιογένειας. Ο Ντομίνγκες έχει ήδη χρησιμοποιήσει 23 ποδοσφαιριστές σε μόλις τέσσερις αγώνες, αποδεικνύοντας την προσέγγισή του στην οργάνωση του ρόστερ. Ωστόσο, το ζητούμενο δεν είναι οι απλές αλλαγές, αλλά το να γίνονται με τέτοιο τρόπο ώστε να μην επηρεάζεται η αγωνιστική εικόνα της ομάδας.

Μέχρι στιγμής, ο προπονητής έχει ανταποκριθεί άψογα σε αυτήν την πρόκληση, καταφέρνοντας να διατηρήσει θετικά αποτελέσματα και υψηλά επίπεδα απόδοσης, ακόμα και με συνεχείς εναλλαγές.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα