Ανόρθωση - Νέα Σαλαμίνα 3-1: «Κυανόλευκο» το βαρωσιώτικο ντέρμπι (vid)

Νίκος Καρτσάκης
Η Ανόρθωση επικράτησε εύκολα της Νέας Σαλαμίνας στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», πετυχαίνοντας τη δεύτερη νίκη της στο φετινό πρωτάθλημα της Cyprus League.

Η Ανόρθωση ήταν η μεγάλη νικήτρια στο βαρωσιώτικο ντέρμπι κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα, καθώς επικράτησε 3-1 στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Όλα τα γκολ της «Κυρίας» σημειώθηκαν στο πρώτο μέρος (Χρυσόπουλος 24', Κονσεισάο 37', Αρτυματάς 38'). Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη της «Κυρίας» στο φετινό πρωτάθλημα, η οποία έφτασε τους 8 πόντους, ενώ η Νέα Σαλαμίνα παρέμεινε στους 3.

Κυριαρχία της Ανόρθωσης

Στο πρώτο μέρος, η Ανόρθωση ήταν αποτελεσματική, κυριαρχώντας στο γήπεδο και πετυχαίνοντας τρία γκολ. Πάντως, οι φιλοξενούμενοι άρχισαν δυνατά τον αγώνα και είχαν μια καλή στιγμή στο 4’, όταν μετά από κεφαλιά του Μιχαήλ, η μπάλα πήγε άουτ. Εννιά λεπτά αργότερα, ο Ίλιεφ σούταρε από πλάγια θέση, με τον Μελίσσα να αποκρούει. Η «Κυρία» άνοιξε το σκορ στο 24’, μετά από εκτέλεση φάουλ του Κίκο, με τον Λόπες να παίρνει την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και τον Χρυσόπουλο να τελειώνει ιδανικά τη φάση για το 1-0. Η ομάδα του Οκκά, συνέχισε να έχει τον έλεγχο και μέσα σε ένα λεπτό, ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0. Στο 37’ ο Κονσεισάο έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, η μπάλα πέρασε από Μουκάπι και Τόμοβιτς, αιφνιδιάζοντας τον Μελίσσα και κατέληξε στα δίχτυα. Ένα λεπτό αργότερα, ο Αρτυματάς με έξυπνο σουτ, ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0. Η Νέα Σαλαμίνα έδειξε κακή εικόνα στο αμυντικό κομμάτι, ενώ δεν μπόρεσε να φανεί επικίνδυνη επιθετικά.

Μείωσε η Νέα Σαλαμίνα, αλλά μέχρι εκεί

Στο δεύτερο μέρος, η Νέα Σαλαμίνα, ξεκίνησε δυνατά, με μια φάση διαρκείας και τον Φράγκο να σουτάρει και τον Ζίβκοβιτς να απομακρύνει. Στο 48' η κεφαλιά του Ντουρμισάι, κόντραρε στον Χρυσόπουλο και πήγε κόρνερ. Τελικά, οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν το γκολ της τιμής στο 75', όταν μετά από κοντά, μετά από φάση διαρκείας ο Φράγκος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στο 88' δόθηκε πέναλτι για την Ανόρθωση σε χέρι του Φράγκου, αλλά ο διαιτητής, με την παρέμβαση του VAR, πήρε πίσω την αρχική του απόφασή, θεωρώντας ότι το χέρι βρισκόταν σε φυσική θέση.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων

Ανόρθωση (Γιάννης Οκκάς): Ζίφκοβιτς, Κονσεϊσάο, Μλάντοβιτς, Χρυσόπουλος, Μουγκαμπί, Κίκο, Αρτυματάς, Χρυσοστόμου, Σ. Χαραλάμπους (59′ Κριχόβιακ), Ίλιεφ (59′ Παρούτης), Λόπες.

Νέα Σαλαμίνα (Χριστόδουλος Χριστοδούλου): Μελίσσας, Σεργίου, Τόμοβιτς, Μιχαήλ, Λέουκο, Μπεχαράνο, Μιγκελίτο, Γκμπελέ (46′ Φράγκος), Νάρσινγκ, Φερνάντες (46′ Μπαχάσα), Βέλλιος (46′ Ντουρμισάι).

Τα στιγμιότυπα

Photo Credits: SAVVIDES PRESS SPORTS PHOTOGRAPHERS LTD

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα