Ομόνοια: Ο άκρως απαιτητικός μήνας, το «οπλοστάσιο» που γεμίζει και η ανάγκη άψογου rotation!

Ομόνοια: Ο άκρως απαιτητικός μήνας, το «οπλοστάσιο» που γεμίζει και η ανάγκη άψογου rotation!

Newsroom
ΝΤΑΜΠΡΑΟΥΣΚΑΣ
Η Ομόνοια συνεχίζει τη σκληρή δουλειά ενόψει της επανέναρξης, με τον Νταμπράουσκας να εστιάζει σε Μπεζούς - Σεμέδο, γνωρίζοντας πως θα δώσουν πολύτιμες λύσεις στο εξουθενωτικό πρόγραμμα που ακολουθεί σε πρωτάθλημα και Ευρώπη.

Η δουλειά στο «Ηλίας Πούλλος» ενόψει επανέναρξης συνεχίζεται, με τα δεδομένα που έχει ενώπιον του ο Βάλντας Νταμπράουσκας. Ήτοι, οι 7 διεθνείς που απουσιάζουν, οι τραυματίες και αυτοί που είναι σε τροχιά επιστροφής στην αγωνιστική δράση. Για αυτό το σκοπό έχει προγραμματιστεί φιλικό κεκλεισμένων των θυρών στο αθλητικό κέντρο στο Γέρι, με την ομάδα Κ19 της Ομόνοιας.

Με τον Λιθουανό τεχνικό να έχει τα μάτια του στραμμένα στους Μπεζούς και Σεμέδο. Ειδικά ο Ουκρανός μετά την μεγάλη αποχή, προπονείται μεν σε φουλ ρυθμούς, αλλά το να πάρει λεπτά στα πόδια του σε συνθήκες κανονικού αγώνα, θα είναι ότι το πιο θετικό και βοηθητικό. Θέλει διαχείρηση η περίπτωση του Ουκρανού παικταρά, ώστε προϊόντος του χρόνου να καταστεί το περσινό «υπερόπλο» για το «τριφύλλι». Ο Σεμέδο είναι έτοιμος για επιστροφή στο ματς με την ΕΝΠ και επίσης το φιλικό θα είναι και για αυτόν πολύ ωφέλιμο. Όπως επίσης για παίκτες που δεν έχουν τόσα λεπτά στα πόδια τους, όπως ο Ελάντερ, ο Λανγκ, ο Ατζίλι, αλλά και ο Στεπίνσκι που έχασε παιχνίδια λόγω της τιμωρίας του. Μουσιαλόφσκι και Κακουλλής συνεχίζουν το πρόγραμμα αποθεραπείας τους, με τις ενδείξεις να λένε ότι θα προλάβουν τον αγώνα με τη Χαρτς στο Εδιμβούργο.

Με την επανέναρξη, τους «πράσινους» περιμένει ένα εξουθενωτικό πρόγραμμα σε Κύπρο και Ευρώπη, ως εκ τούτου οι πολύ ποιοτικές επιστροφές γεμίζουν και άλλο το ρόστερ και δίνουν τη δυνατότητα στην τεχνική ηγεσία, να κάνει σε κάθε ματς τις ανάλογες επιλογές. Η ανάγκη για rotation(ελάχιστα το έχει πράξει μέχρι τώρα ο Λιθουανός κόουτς), είναι ακόμα μεγαλύτερη τώρα! Και ναι μεν υπάρχει ένα βατό πρόγραμμα τεσσάρων διαδοχικών αγώνων στην Cyprus League, ωστόσο ενδιάμεσα υπάρχουν και σερί αγώνες στο Conference. Και σαφώς πρωταρχικός στόχος και μεγάλο διακύβευμα είναι η κατάσταση του πρωταθλήματος, ωστόσο η Ευρώπη πέραν του ότι εξιτάρει άπαντες, με βάση τα υφιστάμενα δεδομένα το «τριφύλλι» είναι σε θέση να διεκδικήσει πρόκριση. Και ως εκ τούτου, μόνο να αμελήσει δε μπορεί. Άρα ότι καλύτερο το γεγονός ότι σιγά σιγά το «οπλοστάσιο» γεμίζει και εδώ θα πρέπει η τεχνική ηγεσία να διαχειριστεί άψογα το πλούσιο και ποιοτικό υλικό, ώστε η ομάδα να ανταπεξέλθει σε διπλό ταμπλό.

Ο αγώνας με το Παραλίμνι είναι προγραμματισμένος στις 19/10. Και μετά, το «τριφύλλι» αντιμετωπίζει κατά σειρά Καρμιώτισσα εκτός (28/10), Ομόνοια 29 Μαΐου εντός (02/11), Ομόνοια Αραδίππου εκτός (10/11) και Απόλλων εντός (23/11). Δηλαδή, μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου, οι «πράσινοι» έχουν μπροστά τους τέσσερεις αγώνες απέναντι σε πιο αδύναμους αντίπαλους, αλλά και ένα ντέρμπι στο ΓΣΠ με τον Απόλλωνα.

 

Και οφείλει η Ομόνοια να κατέλθει σε αυτό το ματς με τους «γαλάζιους», έχοντας μαζέψει φουλ βαθμούς, για να κάνει πιο ευνοϊκή τη δίκη της παρουσία στο βαθμολογικό πίνακα, καθώς οι υπόλοιποι έχουν να δώσουν ντέρμπι μεταξύ τους. Ενδιάμεσα, θα κληθεί να δώσει σημαντικούς αγώνες στην Ευρώπη, με Χαρτς εκτός (24/10), αλλά και Λέγκια εντός (28/11). Όπως, προαναφέραμε ένα άκρως απαιτητικό και καθοριστικό 30αήμερο, που επιβάλλει φρεσκάδα, επιλογές, χαρακτήρα ομάδας που κάνει πρωταθλητισμό και άρτια διαχείριση ρόστερ και αγώνων από τον προπονητή. Στα πόδια τους είναι!

Α.Γ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα