Ανόρθωση: Ματς με ιδιαιτερότητες για Γκιούρτσο και Ράφα Λόπες

Newsroom
ΓΚΙΟΥΡΤΣΟ ΛΟΠΕΣ
Ντέρμπι με ιδιαιτερότητες αυτό της Κυριακής (20/10) ανάμεσα σε ΑΕΚ Λάρνακας και Ανόρθωση, τόσο για τους Γκιουρτσό και Ράφα Λόπες, όσο και από στατιστικής πλευράς, με την «Κυρία» να αγνοεί τη νίκη στο ΑΕΚ Αρένα από το 2019. Παράλληλα, μπαίνουν τα τελευταία κομμάτια του παζλ στον συνδυασμό του Κυριάκου Πραστίτη, ενόψει της αυριανής Γενικής Συνέλευσης.

Το ντέρμπι της Κυριακής με την ΑΕΚ έχει τη δική του σημασία και τη δική του βαρύτητα για την Ανόρθωση. Πάντοτε οι αναμετρήσεις μεταξύ των δυο ομάδων έχουν ενδιαφέρον και μία διαφορετική αίγλη. Για την Ανόρθωση υπάρχει και το στατιστικό κομμάτι μιας και θέλει να επιστρέψει στις νίκες μέσα στο ΑΕΚ Αρένα μετά από επτά αποτυχημένες προσπάθειες που έγιναν.

Τελευταία νίκη για την Ανόρθωση στην έδρα της ΑΕΚ ήταν το 2019. Από τότε η ΑΕΚ έχει τέσσερις νίκες και τρία ματς έληξαν ισόπαλα. Όπως και να το κάνουμε τα παιχνίδια ανάμεσα στις δυο ομάδες πάντοτε έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για τις δυο πλευρές, αφού είναι ντέρμπι και το κίνητρο αλλά και το πρεστίζ παίζει το δικό του ρόλο.

Ιδιαίτερο όμως ματς θα είναι και για δυο ποδοσφαιριστές της Ανόρθωσης οι οποίοι μέχρι πέρσι φορούσαν την φανέλα της ΑΕΚ. Ο λόγος για τους Άνταμ Γκιούρτσο και Ράφα Λόπες. Δυο παίκτες που πρόσφεραν με τον πρώτο να κάθεται στην ΑΕΚ τρία χρόνια καταγράφοντας 72 συμμετοχές και 12 γκολ στο πρωτάθλημα, ενώ ο Ράφα Λόπες στα δυο χρόνια του στην ΑΕΚ αγωνίστηκε σε 61 παιχνίδια πρωταθλήματος και σκόραρε 13 γκολ.

Πέρσι μάλιστα ο Λόπες με την έλευση Σιμόν μεταμορφώθηκε στο δεύτερο γύρο και πέτυχε σημαντικά γκολ βοηθώντας την ΑΕΚ να παλέψει μέχρι τέλους για τον τίτλο. Πολλοί έκριναν αρνητικά την απόφαση του Τσάβι Ρόκα να μην του ανανεώσει το καλοκαίρι το συμβόλαιο.

 

Επιστρέφουν λοιπόν την Κυριακή στο ΑΕΚ Αρένα και θα είναι και για τους δυο ένα ματς με τις δικές του ιδιαιτερότητες. Ο κόσμος της ΑΕΚ λογικά θα τους χειροκροτήσει μιας και έχουν προσφέρει και οι δυο στην ομάδα αρκετά κι ας έχουν αποφασίσει να συνεχίσουν την καριέρα τους σε μία ανταγωνιστική ομάδα.

Τελευταίες ενέργειες…

Πέρα από το αγωνιστικό και την προσπάθεια για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία ενόψει του ντέρμπι υπάρχει και το διοικητικό. Αύριο είναι ορισμένη η Γενική Συνέλευση της Ανόρθωσης όπου θα παρουσιαστεί προς έγκριση συμπληρωμένος ο συνδυασμός του Πραστίτη και η ομάδα θα γυρίσει με κάθε επισημότητα σελίδα με στόχο ένα καλύτερο μέλλον.

Η διοικητική σταθερότητα είναι εξαιρετικά σημαντικό κομμάτι και την εύρυθμη λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος και για να γίνει αυτό θα πρέπει να γίνει μπόλικη δουλειά από τον Κυριάκο Πραστίτη και τους συνεργάτες του.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα