ΑΠΟΕΛ: Ηχηρή επιστολή προς Υπουργό Δικαιοσίνης και Δημόσιας Τάξης

ΑΠΟΕΛ: Ηχηρή επιστολή προς Υπουργό Δικαιοσίνης και Δημόσιας Τάξης

Newsroom
apoel
Η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, κ. Μάριο Χαρτζιώτη, εκφράζοντας σοβαρές ανησυχίες σχετικά με τα πρόσφατα μέτρα που λήφθηκαν, τα οποία περιλαμβάνουν την απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για συγκεκριμένους αγώνες.

Η επιστολή κοινοποιήθηκε επίσης στον Αρχηγό της Αστυνομίας και τον Πρόεδρο της ΚΟΠ, με την ομάδα να τονίζει την ανάγκη για αλλαγή της προσέγγισης από τις αρχές, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή των ποδοσφαιρικών αναμετρήσεων και η διατήρηση της αγωνιστικής δικαιοσύνης.

Στην επιστολή, ο ΑΠΟΕΛ κάνει σαφές ότι η απόφαση για την απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων, χωρίς επαρκή αιτιολόγηση, πλήττει το ίδιο το άθλημα και στερεί την ομάδα από τη στήριξη του κόσμου της σε κρίσιμα παιχνίδια. Χαρακτηριστικά, αναφέρεται στον εκτός έδρας αγώνα με την Ομόνοια στις 29 Μαΐου, ως ένα παράδειγμα όπου η απουσία των φιλάθλων αλλοίωσε τη δυναμική του αγώνα, κάτι που όπως τονίζεται δεν ήταν η πρώτη και σίγουρα δεν θα είναι η τελευταία φορά που συμβαίνει αυτό. Σημειώνεται πως οι αποφάσεις λαμβάνονται χωρίς τη συμμετοχή των ομάδων ή την κατάλληλη ενημέρωση, γεγονός που δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα στην εφαρμογή τους.

Η διοίκηση κάνει λόγο για κακοδιαχείριση πληροφοριών από την ΚΟΠ και τους αρμόδιους φορείς, καθώς η απαγόρευση μετακινήσεων δεν βασίζεται σε ουσιαστικά στοιχεία, αλλά σε αόριστες ανησυχίες. Αυτό, όπως αναφέρεται, επηρεάζει αρνητικά όχι μόνο τη δυναμική των ομάδων με μεγάλες βάσεις οπαδών, αλλά και το γενικότερο αγωνιστικό πνεύμα, δημιουργώντας ανισορροπία στην ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος.

Επιπλέον, η επιστολή υπογραμμίζει την απογοήτευση της ομάδας από την έλλειψη αποφασιστικότητας και συνεργασίας από τις αρμόδιες αρχές. Η ομάδα αναφέρει ότι σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, οι μετακινήσεις φιλάθλων πραγματοποιούνται χωρίς προβλήματα, χάρη σε σωστό σχεδιασμό, αστυνομική μέριμνα και συνεργασία με τις ομάδες και τις τοπικές κυβερνήσεις. Η απαγόρευση των μετακινήσεων αντί να λύσει τα προβλήματα, συμβάλλει στην αποξένωση των φιλάθλων από το ποδόσφαιρο και οδηγεί σε μείωση της προσέλευσης στα γήπεδα.

 

Ο ΑΠΟΕΛ επισημαίνει ότι οι αποφάσεις αυτές οδηγούν το ποδόσφαιρο στην αποδυνάμωση και τονίζει ότι απαιτούνται πιο δυναμικές λύσεις για την εξάλειψη της βίας και άλλων φαινομένων που πλήττουν το άθλημα. Η επιστολή καταλήγει με κάλεσμα προς τον Υπουργό και τις αρχές να λάβουν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στη ρίζα τους και να συνεργαστούν με τις ομάδες, με σκοπό τη βελτίωση της εικόνας του κυπριακού ποδοσφαίρου και την επαναφορά της εμπιστοσύνης των φιλάθλων.

Ακολουθεί η παράθεση μέρους της επιστολής:

«Εντιμε κύριε Υπουργέ,

Πριν από λίγες βδομάδες, όταν οι ενέργειες των αρμόδιων φορέων μας έφεραν προ τετελεσμένων και εξαναγκαστήκαμε ουσιαστικά να αποδεχθούμε μία άνευ λόγου απόφαση για τη μη μετακίνηση των οπαδών μας στον εκτός έδρας αγώνα με την Ομόνοια στις 29 Μαΐου, σημειώσαμε ότι αυτή δεν θα ήταν η πρώτη και η τελευταία φορά που θα το αποδεχόμασταν.

Αναφέραμε μάλιστα στην Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ότι αν η απόφαση αυτή έχει παρθεί χωρίς σκέψη, ουσιαστικό λόγο, χειροπιαστές πληροφορίες και απλά πάρθηκε για να εξυπηρετήσει την αδυναμία των αρμόδιων φορέων, Αστυνομίας και Πολιτείας, τότε και η ίδια θα έχει ισομερή ευθύνη.

Αντιλαμβανόμαστε ότι η κατάσταση στην Κύπρο έχει εξελιχθεί σε τέτοιο σημείο που καλούμαστε να στερήσουμε από τον κάθε φίλαθλο το ποδόσφαιρο, παρά να κάνουμε κάτι για να βοηθήσουμε ακόμα περισσότερο κόσμο να πάει στο γήπεδο. Ζούμε σε χώρα που το 80% του πληθυσμού έχει άμεση ή έμμεση ενασχόληση με το ποδόσφαιρο και οι αρμόδιοι φορείς έχουν 0% θέληση να βοηθήσουν, για να γεμίσουν τα γήπεδα. Απορούμε πραγματικά αν όλοι αυτοί που νομοθετούν και ασχολούνται με νομοσχέδια και την εφαρμογή τους, έχουν κάποια σχέση με το ποδόσφαιρο και τον κόσμο».

Ο ΑΠΟΕΛ κλείνει την επιστολή με σαφή αναφορά στη σοβαρότητα των ζητημάτων που αντιμετωπίζει το κυπριακό ποδόσφαιρο και την ανάγκη για ουσιαστικές δράσεις που θα επαναφέρουν την εμπιστοσύνη των φιλάθλων, επισημαίνοντας ότι η απομάκρυνση των οπαδών δεν αποτελεί λύση, αλλά αντίθετα ενισχύει τα προβλήματα που υποτίθεται ότι τα μέτρα αυτά προσπαθούν να λύσουν.

Αναλυτικά η επιστολή:

apoel

apoel

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα