Ομόνοια: Το -7, ο «ντεφορμέ» Νταμπράουσκας και ο ρόλος του Αναστασίου!

Ομόνοια: Το -7, ο «ντεφορμέ» Νταμπράουσκας και ο ρόλος του Αναστασίου!

Newsroom
omonoia
Το πάθημα πρέπει να γίνει μάθημα για τον Λιθουανό τεχνικό των «πρασίνων», ο οποίος βγήκε μπροστά και ανάλαβε την ευθύνη της ήττας, αλλά και για τον «αρχιτέκτονα» Αναστασίου. Όμως σημασία δεν έχει η ανάληψη ευθυνών, αλλά η βελτίωση της εικόνας και η αποφυγή των ίδιων λαθών στην συνέχεια της σεζόν.

Εβδομάδα ευρωπαϊκών σημαντικών υποχρεώσεων για το «τριφύλλι», αυτή στην οποία εισήλθαμε, εν μέσω έντονου προβληματισμού όμως λόγω του πατατράκ με την Ένωση!

Η 2η διαδοχική ήττα έκανε τρεις τις φετινές και είναι πολύ μικρό το χρονικό διάστημα, σε επτά μόλις αγωνιστικές. Επιπρόσθετα, η αποτυχία με την ΕΝΠ είναι από μόνη της σοβαρότατη. Μεγάλο πισωγύρισμα για την Ομόνοια και με αγωνιστικές προεκτάσεις, καθώς η ομάδα υποχώρησε στην 6η θέση και δη στο -7 από την κορυφή και την πρωτοπόρο Πάφο.

Μόλις στην προαγγελία του αγώνα το Σάββατο γράφαμε για τις ευοίωνες συνθήκες να καταστήσει κάστρο το ΓΣΠ και η Ένωση το άλωσε μετά από 17 ολόκληρα χρόνια. Την ομάδα που εντυπωσίασε και θαύμαζαν όλοι στα ευρωπαϊκά της παιχνίδια μέχρι την πρόκριση στους ομίλους, δεν την βλέπουμε πια. Την έχει διαδεχτεί μια ομάδα προβλεπτή, «στατική», κουρασμένη, χωρίς plan Β.

Συνεχόμενες προβληματικές εμφανίσεις στο πρωτάθλημα, ακόμα και στα κερδισμένα παιχνίδια, το ίδιο και στην πρεμιέρα των ομίλων, ανεξαρτήτως τελικής έκβασης. Στα 4 από τα 7 παιχνίδια της έμεινε πίσω στο σκορ και κυνηγούσε, σαφώς αυτό κάτι λέει και είναι αρνητικό το πρόσημο.

 

Η ομάδα απώλεσε συνοχή, αυτοματισμούς, φρεσκάδα και ούτε το μάτι των παικτών γυαλίζει( προφανώς δεν αναφερόμαστε σε όλους). Ο Βάλντας Νταμπράουσκας δείχνει να έχει χάσει το καθαρό μυαλό με το οποίο καθοδηγούσε με μαεστρία την ομάδα του. Και πλέον δείχνει να τελεί υπό σύγχυση, με ότι αρνητικό συνεπάγεται αυτό.

«Ήξεις αφίξεις», μια ο Σίμιτς δεκάρι, μια «φτερό», με τον Σέρβο να αποτελεί τζόκερ ενίοτε τριών θέσεων, ακόμα και σε ένα μόνο ματς. Οι Αλιούμ, Μασούρας, που βοήθησαν σχεδόν σε κάθε τους παρουσία, «εξαφανισμένοι». Ο Λοΐζου από την κερκίδα, ουσιαστικά με την εξαιρετική του παρουσία, «επέβαλε» την συμμετοχή του στην 11άδα.

Ο καλός Ατζίλι αγνοείται, ο Ελάντερ μόλις προχθές επανεμφανίστηκε, ο Εβάντρο μία μέσα μία έξω με αποτέλεσμα, να μην είναι πλέον το ίδιο αποδοτικός και επιδραστικός. Ο Κίτσος δεν πήρε λεπτό, με αποτέλεσμα ο Χαμάς να έχει «καεί» και να τον σημαδεύουν οι αντίπαλοι προπονητές, κανένα λεπτό ούτε για τον Μουσιαλόφσκι, εννοείται πριν τον τραυματισμό του. Ακόμη και ο Ουζόχο θα έπρεπε να έχει κάποια λεπτά, για να είναι «alert» όταν τον χρειαστείς.

Και όλη αυτή η «νεκατωσιά» έχει κάνει και κάποιους παίκτες να επιδεικνύουν απείθαρχες συμπεριφορές, όπως ο Σεμέδο στην αλλαγή του στο ματς του Σαββάτου. Ε, όλα αυτά ασφαλώς βαραίνουν την τεχνική ηγεσία, που στο «κεφάλαιο» διαχείριση του πολύ καλού ρόστερ, δε πήρε καθόλου καλό βαθμό. Και αυτό έχει συνέπειες και το πληρώνει το «τριφύλλι», απομακρυνόμενο από την κορυφή.

Ασφαλώς και η άποψη του γράφων δεν έχει αλλάξει για τις γνώσεις και τις δυνατότητες του Λιθουανού προπονητή. Τουναντίον, πρόκειται για πολύ καλό προπονητή. Με αρχές, πλάνο, τεχνογνωσία. Αλλά δείχνει «ντεφορμέ» και αδύναμος να μπορέσει να εκμεταλλευτεί προς τέρψιν της ομάδας, όλους τους παίκτες του. Και με την απουσία plan Β, όταν στραβώσει το πράγμα.

Το καμπανάκι(καμπανάρα για να ακριβολογούμε) έχει βαρέσει, ελπίζουμε αυτοί που πρέπει, να έχουν εισπράξει τα μηνύματα. Ξεκάθαρο επίσης, ότι ο Γιάννης Αναστασίου, εκ της θέσεως του έχει να διαδραματίσει άκρως σημαντικό ρόλο. Βοηθώντας αφενός τον προπονητή, τώρα που πάει να δημιουργηθεί κρίση και αφετέρου οι δυο τους να ψάξουν ενδελεχώς τι είναι αυτό που πάει λάθος και να βρουν άμεσα τις λύσεις. Γιατί δεν την παίρνει άλλο την Ομόνοια. Που έκανε υπολογισμούς για ένα 4/4 πριν το νέο γύρο ντέρμπι και με το… καλημέρα την σόκαρε ο Μπάρι!

Θεμιτό τους ποδοσφαιριστές και όλο τον οργανισμό να εξιτάρει μια πολύ καλή ευρωπαϊκή πορεία. Όμως όλοι πρέπει να αντιληφθούν «χθες», ότι ο πρώτιστος στόχος είναι η κατάκτηση του τίτλου.

Και αυτό θα πρέπει να γίνει πλήρως κατανοητό σε παίκτες και προπονητή, από τον πρόεδρο και τον Ελλαδίτη Υπεύθυνο του Στρατηγικού Σχεδιασμού. Έτσι απλά. Αλλιώς τα πράγματα θα ζορίσουν ακόμη περισσότερο, με τον κίνδυνο το … τρένο του τίτλου να «σφυρίξει» και να φύγει!

ΑΓ

@Photo credits: sportimages.com.cy

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα