Άρς Λεμεσού - Νέα Σαλαμίνα 2-1: Εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο και νίκη...πρωτιάς(vid)

Με ένα φοβερό πρώτο ημίχρονο, ο Άρης πήρε την νίκη με 2-1 κόντρα στην Νέα Σαλαμίνα και παραμένει αήττητος, ενώ ανέβηκε στην πρώτη θέση και περιμένει απώλεια βαθμών της Πάφου.

Ο Άρης Λεμεσού υποδέχθηκε την Νέα Σαλαμίνα για την 8η αγωνιστική της Cyprus League by Stoiximan στο στάδιο Άλφαμεγα.

Οι γηπεδούχοι ήθελαν να συνεχίσουν το αήττητο σερί και να ανεβούν προσωρινά στην κορυφή της βαθμολογίας, ενώ οι φιλοξενούμενοι έψαχναν την πρώτη τους νίκη μετά από 5 σερί ήττες στο πρωτάθλημα.

«Φορτσάτος» ο Άρης, αλλά μοιραίος ο Γκομίς

Μόλις στο 3' ο Άρης βρήκε δίχτυα με τον Γκομίς που πέρασε και τον Μελίσσα και σκόραρε με άδειο τέρμα, όμως ο επιθετικός ήταν εκτεθημένος και το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Η ομάδα της Λεμεσού μπήκε πολύ δυναμικά και στο 12' ξαναβρήκε δίχτυα, και αυτή τη φορά το γκολ μέτρησε κανονικά. Ο Καζού εκτέλεσε κόρνερ, ο Μελίσσας έδιωξε λανθασμένα και η μπάλα στρώθηκε μπροστά στον Κβιλιτάια, ο οποίος με προβολή άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους.

 

Οι γηπεδούχοι διπλασίασαν τα τέρματα τους στο 25' με τον Μαγιαμπέλα από τα δεξιά να πατάει περιοχή και να δίνει έτοιμο γκολ στον Μπέγκσον, που ευστόχησε από το ύψος του πέναλτι σε ανυπεράσπιστη εστία.

Τρία λεπτά μετά, ο Απόστολος Βέλλιος μείωσε με υποδειγματική κεφαλιά, έπειτα από σέντρα του Μπαχάσα και ξαναέβαλε την Σαλαμίνα στον αγώνα.

Στο 31', ο Κβιλιτάια δεν μπόρεσε να συνεχίσει και ο Αλεξέι Σπιλέφσκι έριξε στο γήπεδο τον Κοκόριν σε αναγκαστική αλλαγή.

Ο Άρης ξανασκόραρε με τον Γκομίς να συγκλίνει στα αριστερά και να πλασάρει εκτός περιοχής, όμως το γκολ και πάλι ακυρώθηκε για χτύπημα του σκόρερ σε πρόσωπο αντιπάλου στο ξεκίνημα της φάσης.

Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τους γηπεδούχους να προηγούνται με 2-1. Ο Άρης είχε την κατοχή και την υπεροχή στην δημιουργία με 9 τελικές έναντι 3 της Σαλαμίνας στο πρώτο ημίχρονο.

Ένα πολύ τακτικό διαφορετικό ημίχρονο

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι κράτησαν περισσότερο μπάλα, ενώ κατέβηκαν αρκετές φορές με αξιώσεις από τα πλάγια για το γκολ της ισοφάρισης, όμως οι αμυντικοί του Άρη απομάκρυναν έγκαιρα την μπάλα και διατηρούσαν το προβάδισμα τους.

Η ομάδα της Λεμεσού φαινόταν να κατέβασε ρυθμούς με σκοπό να δώσει χώρο στην Σαλαμίνα και να διαχειριστεί το υπέρ του σκορ, ενώ παράλληλα προσπαθούσαν να χτυπήσουν στην κόντρα και να διπλασιάσουν την διαφορά τερμάτων. Ένα γκολ που πιθανών να έδινε το τρίποντο.

Στα μισά του δευτέρου ημιχρόνου, η Σαλαμίνα ήταν η ομάδα του έδωσε χώρο στον αντίπαλο και προσπαθούσε να απειλήσει με αντεπιθέσεις, με σκοπό να βγει η κούραση στους ποδοσφαιριστές του Άρη και να επιτεθεί στα κενά που θα έβρισκε όταν έκλεβε την μπάλα.

Αμυντικά και οι δύο ομάδες ήταν πολύ καλά στημένες και δεν υπήρχαν πολλές ξεκάθαρες φάσεις στο δεύτερο ημίχρονο, παρά μόνο προϋποθέσεις.

Η εικόνα του αγώνα είχε ξεκάθαρο κυρίαρχο τον Άρη με 16 τελικές έναντι 6 της Σαλαμίνας, ενώ η κατοχή ήταν στο 60% υπέρ της ομάδας της Λεμεσού με 40% για την ομάδα του Τσεντομίρ Γιανέφσκι.

Μπέγκσον και Γκομίς είδαν την κίτρινη κάρτα και θα χάσουν ένα εκ των δύο επόμενων αγώνων, με ΑΕΚ και Ανόρθωση.

Με αυτή την νίκη ο Άρης ανέβηκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 20 βαθμούς, έναντι 19 της Πάφου με αγώνα λιγότερο. ενώ η Νέα Σαλαμίνα παρέμεινε στους 3 βαθμούς σημειώνοντας την έκτη σερί ήττα της στο πρωτάθλημα.

Ενδεκάδες:

Άρης(Σπιλέφκσι): Βανά, Μποάκι, Γκόλντσον, Ουρόσεβιτς, Καζού (82′ Κορέια), Σαρφό, Στρούσκι (66′ Νίκολιτς), Μπένγκτσον, Μαγιαμπέλα (66′ Μοντνόρ), Γκομίς (82′ Μάτισικ), Κβιλιτάια (30′ Κοκόριν)

Νέα Σαλαμίνα(Γιανέφσκι): Μελίσσας, Σεργίου, Μιχαήλ (70′ Ασεβέδο), Ντιακιτέ, Λέζιακς, Φράγκος (78′ Κατσιάρης), Μπαχάσα, Γκμπέλε (78′ Μιγκελίτο), Φερνάντες, Κουμπαρή (88′ Κοντόπουλος), Βέλλιος

Τα στιγμιότυπα:

@Photo credits: sportImages.com.cy

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα