Τεχέρα: Ο Ζιντάν, η Εσπανιόλ και το τρίτο αστέρι

Τεχέρα: Ο Ζιντάν, η Εσπανιόλ και το τρίτο αστέρι

Newsroom
ΤΕΧΕΡΑ
Σε μια συνέντευξη που μιλάει για τους στόχους του με τον ΑΠΟΕΛ, το ποδοσφαιρικό του είδωλο αλλά και την θέση στην οποία του αρέσει να αγωνίζεται, ο Σέρχιο Τεχέρα «συστήνεται» στους φίλους της ομάδας της Λευκωσίας.

Ο Σέρχιο Τεχέρα μοιράζεται τις σκέψεις του σχετικά με την εμπειρία του στην Κύπρο και την απόφασή του να ενταχθεί στον ΑΠΟΕΛ. Μιλώντας για την καριέρα του στο περιοδικό της ομάδας, αναφέρει ότι η απόφαση να παίξει στην Κύπρο ήταν μια πρόκληση που τον ώθησε να ξεπεράσει τα όριά του και τον κάνει ευτυχισμένο. Μετά τη θητεία του στην Ανόρθωση, το καλοκαίρι δέχθηκε την πρόταση του ΑΠΟΕΛ, με την οποία αισθάνεται πίεση και κίνητρο να πετύχει. Στοχεύει στην επιτυχία σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, την κατάκτηση του πρωταθλήματος και το «τρίτο αστέρι» για τον ΑΠΟΕΛ.

Ο Τεχέρα περιγράφει τον εαυτό του ως αφοσιωμένο παίκτη που προσφέρει όπου χρειάζεται η ομάδα. Προτιμά να παίζει στον κεντρικό άξονα, ενώ από παιδί είχε ως ποδοσφαιρικό είδωλο τον Ζινεντίν Ζιντάν. Ο πρώτος του ευρωπαϊκός αγώνας με τον ΑΠΟΕΛ ήταν σημαντική στιγμή στην καριέρα του, ενώ θυμάται με συγκίνηση το πρώτο γκολ της καριέρας του με την Εσπανιόλ. Υπόσχεται στους φιλάθλους του ΑΠΟΕΛ ότι θα δίνει πάντα τον καλύτερό του εαυτό με προσήλωση και ενθουσιασμό.

Αναλυτικά η Συνέντευξη

Σέρχιο, είναι ο τρίτος σου χρόνος στην Κύπρο. Μπορείς να μας περιγράψεις την εμπειρία σου μέχρι στιγμής;

 

«Μπορώ να πω ότι η απόφαση να έρθω να παίξω στην Κύπρο, δεν ήταν εύκολη. Δεν γνώριζα το πρωτάθλημα και είχα την άνεση του να ζεις στη δική σου χώρα. Όμως ένιωσα εκείνη τη στιγμή ότι θα ήθελα να ζήσω μία νέα πρόκληση και εκ της εμπειρίας μου πλέον μπορώ να πω, ήταν μία σωστή απόφαση. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στην Κύπρο, τα τελευταία χρόνια και για εμένα αυτό είναι το πιο σημαντικό.»

Το καλοκαίρι τέθηκε ενώπιον σου, η πρόκληση να έρθεις στον ΑΠΟΕΛ. Μπορείς να μας δώσεις κάποιες λεπτομέρειες του πως προέκυψε και πως πήρες την απόφαση, να αποδεχθείς την πρόταση;

«Όταν τελείωσε το συμβόλαιό μου με την Ανόρθωση, όχι για αγωνιστικούς λόγους αλλά επειδή υπήρξε μία κοινή απόφαση για τερματισμό, είχα διάφορες προτάσεις από ομάδες στην Κύπρο. Όμως το σημαντικό για εμένα, ήταν αυτή που προέκυψε από το ενδιαφέρον του ΑΠΟΕΛ. Σε συνδυασμό με το τηλεφώνημα που είχα από τον κ. Γκαγιέγο. Και είναι μία πρόταση που με έκανε ευτυχισμένο».

Σε αυτούς τους λίγους μήνες που είσαι στην ομάδα μας, μας περιέγραψε να βρεις και τι βρήκες;

«Ήξερα ότι ερχόμουν στη μεγαλύτερη ομάδα της Κύπρου και ότι αυτό θα έφερε και την ανάλογη πίεση. Αυτό είναι κάτι που ψάχνω να έχω στην καριέρα μου και ήθελα να είμαι με μία ομάδα που έχει παρόμοια φιλοσοφία. Στο ΑΠΟΕΛ υπάρχει αυτή η αίσθηση κάθε μέρα, η ομάδα που παλεύει και διεκδικεί πάντα κάθε πρωτάθλημα. Με ταυτότητα αλλά και φιλοδοξία, την ίδια στιγμή».

Από την εμπειρία σου, τι μπορείς να πεις για την ποιότητα του αγωνιστικού συνόλου;

«Η ομάδα που έχουμε μπορεί να ανταγωνιστεί τα πάντα. Δείξαμε ότι αν είμαστε σε καλή κατάσταση μπορούμε να κάνουμε πολλά και σημαντικά πράγματα. Και θα χρειαστούμε τον κάθε ποδοσφαιριστή που υπάρχει στο ρόστερ, γιατί έχουμε πολλούς αγώνες κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου».

«Το πιο σημαντικό είναι το τρίτο αστέρι»

Ποιοι είναι οι στόχοι και οι φιλοδοξίες σου, για την τρέχουσα περίοδο;

«Το πρώτο πράγμα που ήθελα να πετύχουμε είναι να προκριθούμε στην Ευρώπη. Το δεύτερο ήταν να κερδίσουμε το Super Cup. Και το πιο σημαντικό είναι να προσθέσουμε το τρίτο αστέρι».

Πως θα περιέγραφες τον εαυτό σου ως ποδοσφαιριστή;

«Είμαι ένας παίκτης αφοσιωμένος, στο ομαδικό παιχνίδι. Θέλω να προσφέρω όπου με χρειάζεται η ομάδα. Μου αρέσει να αγωνίζομαι σε μία ομάδα που έχει την κατοχή και την πρωτοβουλία. Με κάνει να νιώθω πιο άνετα στον αγωνιστικό χώρο».

Ποια είναι η αγαπημένη σου θέση και σε πόσες θέσεις έπαιξες στην επαγγελματική σου καριέρα;

«Εκεί που νιώθω πιο άνετα είναι σε οποιαδήποτε θέση, στο κέντρο του γηπέδου. Ως επαγγελματίας έχω παίξει και στα φτερά όμως σε θέσεις όπου έβγαζα τους εσωτερικούς κενούς χώρους. Όμως πρακτικά σε όλη μου την καριέρα, αγωνίζομαι στον κεντρικό άξονα».

Είναι η πρώτη φορά που είχες την ευκαιρία να αγωνιστείς σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Μπορείς να μας περιγράψεις το συναίσθημα;

«Είναι απίστευτο. Είναι μία από τις προκλήσεις που ήθελα να πετύχω στην καριέρα μου και είμαι πολύ χαρούμενος που το έχω πετύχει με τον ΑΠΟΕΛ».

Όταν ήσουν μικρός είχες κάποιο ποδοσφαιριστή ως πρότυπο;

«Από πολύ μικρός θαύμαζα τον Ζινεντίν Ζιντάν».

Σκόραρες ένα υπέροχο γκολ απέναντι στην Ομόνοια Αραδίππου. Ήταν το πιο όμορφο στην καριέρα σου;

«Ήταν ένα σημαντικό γκολ και σαφώς πολύ εντυπωσιακό. Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαι ένας παίκτης που σκοράρει συχνά. Όμως αυτό το γκολ που θα θυμάμαι πάντα είναι το πρώτο μου, με τη φανέλα της Εσπανιόλ απέναντι στη Λεβάντε».

Τι να περιμένουν οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ από τον Τεχέρα;

«Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι θα δίνω πάντα τον καλύτερο μου εαυτό, διατηρώντας πάντα την προσήλωση και τον ενθουσιασμό μου».

@Photo credits: SAVVIDES PRESS SPORTS PHOTOGRAPHIES LTD

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα