ΑΕΚ Λάρνακας-Άρης Λεμεσού 2-1: Ξανά στην διεκδίκηση η ομάδα της Λάρνακας

ΑΕΚ
Η ΑΕΚ Λάρνακας αναδείχτηκε η απόλυτη νικήτρια του ντέρμπι με τον Άρη Λεμεσού στην ΑΕΚ ΑΡΕΝΑ στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα Cyta, με σκορ 2-1.

Με το ''δεξί'' ξεκίνησε το Β' γύρο του πρωταθλήματος η ΑΕΚ, καθώς δίκαια νίκησε τον Άρη Λεμεσού με ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα. Η ομάδα της Λάρνακας παρότι βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ, είχε τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης κρατώντας την κατοχή και δημιουργώντας αρκετές ευκαιρίες καταφέρνοντας να ανατρέψει το σκορ και να πάρει τους πολύτιμους 3 πόντους που την ξαναβάλουν στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Μόλις με την συμπλήρωση 6 λεπτών ο Άρης άνοιξε το σκορ με κεφαλιά του Ουρόσεβιτς , μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κάζου .Ο προπονητής της ΑΕΚ, Ρα Μπέν Σιμόν δέχθηκε την κίτρινη κάρτα λόγω διαμαρτυριών για το κόρνερ που έφερε το γκολ στην αντίπαλη ομάδα .

Στο 56ο λεπτό ο Βάνα Άλβες είπε ‘’όχι’’ στον Φραν Σολ από τα 11 βήματα ,σε ένα πέναλτι που κέρδισε ο Ρομπέρζ μετά από αντικανονικό μαρκάρισμα του Γκομίς , αποκρούοντας το πέναλτι αλλά ο διαιτητής έδωσε επανάληψη καθώς ο Βάνα δεν βρισκόταν στην γραμμή της εστίας. Με την δεύτερη προσπάθεια ο Σόλ νίκησε τον τερματοφύλακα του Άρη για να κάνει το 1-1. Αμέσως μετά την εκτέλεση του πέναλτι ο προπονητής του Άρη, Αλεξέι Σπιλέφσκι, δέχθηκε την κόκκινη κάρτα λόγω διαμαρτυριών για την επανάληψη στο πέναλτι.

Στο 75ο λεπτό η ομάδα της Λάρνακας ανέτρεψε το σκορ για να κάνει το 2-1 με αυτογκόλ του Κάζου μετά από γύρισμα του Γκιούρτσκο στο ύψος της μικρής περιοχής.

Κοκόριν και Καζού θα μείνουν εκτός σε έναν εκ των επόμενων 2 αγώνων του Άρη (Δόξα Κατωκοπιάς ή ΑΕΖ) καθώς συμπλήρωσαν το όριο καρτών.

Για την αναμέτρηση κόπηκαν 3300 εισιτήρια.

ΑΕΚ Λάρνακας (Ρα Μπεν Σιμόν): Πίριτς, Ντιουνκού, Γκαλιόλο (85’ Σάντσεζ), Λέδες, Τόνγκια (65’ Γκιούρτσκο), Σολ (74’ Ράφα Λόπες), Φαράζ (85’ Τρισκόφσκι), Μιλίσεβιτς, Πονς, Ρομπέρζ, Ντίμερς (65’ Μπρούνο Γκάμα).

Άρης Λεμεσού (Αλεξέι Σπιλέφσκι): Βανά, Καζού, Μπένγκτσον (73’ Μοντόρ), Κακόριν (47’ Στεπίνσκι), Γιαγκό, Μαγιαμπέλα (78’ Σαβό), Στρούσκι, Μπρόρσον, Σζόκε (73’ Νίκολιτς), Ουρόσεβιτς, Σουμάνσκι (47’Γκομίς).

Διαιτητής: Λούκας Φάντριχ (Ελβετία)

Α’ Βοηθός: Γεωργίου Παύλος

Β’ Βοηθός: Εγγλέζου Νίκος

4ος: Αργυρού Μ. Ανδρέας

VAR: Σολωμού Δημήτρης

AVAR: Χριστοδούλου Μαρία

Παρατηρητής Διαιτησίας: Νικολαϊδης Χρίστος

@Photo credits: SportImages.com.cy

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα