Ο Σολ έχει σχεδόν τα μισά γκολ της ΑΕΚ Λάρνακας!

Ο Σολ έχει σχεδόν τα μισά γκολ της ΑΕΚ Λάρνακας!

ΦΡΑΝ ΣΟΛ
Η ΑΕΚ Λάρνακας είναι ξανά στο «κόλπο» της διεκδίκησης του πρωταθλήματος Cyta και ο Φραν Σολ έχει μεγάλο μερίδιο σε αυτό.

Η ΑΕΚ Λάρνακας πήρε το ντέρμπι της 14ης αγωνιστικής, αφού επικράτησε με 2-1 του Άρη Λεμεσού το Σάββατο (9/12). Σκόρερ για την ομάδα της Λάρνακας ήταν -και πάλι- ο Φραν Σολ (το άλλο τέρμα ήταν αυτογκόλ), καθώς νίκησε από τα 11 βήματα (σε επανάληψη) τον Βάνα. Με αυτό το γκολ, ο Ισπανός στράικερ έφτασε τα 11 τέρματα στο πρωτάθλημα, όντας πρώτος σκόρερ της κατηγορίας.

Ο Σολ έχει αγωνιστεί και στα 14 παιχνίδια, με την ΑΕΚ να έχει βρει δίχτυα συνολικά 23 φορές. Αυτό σημαίνει πως ο 31 ετών γεννημένος στη Μαδρίτη επιθετικός, μετρά το 47,8% των τερμάτων, δηλαδή περίπου τα μισά γκολ για το σύνολο του Μπεν Σιμόν!

Ήδη από την αρχή του πρωταθλήματος φάνηκε πως θα... «ματώσει» τα δίχτυα, αφού σκόραρε 4 φορές στο εντυπωσιακό εκτός έδρας 5-0 επί του Εθνικού Άχνας στη 2η αγωνιστική, ενώ το έπραξε και πάλι, δις και κόντρα στον Οθέλλο Αθηαίνου (3-2) δυο «στροφές» μετά.

Έπειτα (8η αγωνιστική), ήρθε το χατ-τρικ απέναντι στην Καρμιώτισσα (5-0), ενώ πέτυχε και το νικητήριο γκολ στο ντέρμπι με τον Απόλλων Λεμεσού (1-0, 11η).

Μπορεί να μην σκοράρει με μεγάλη συχνότητα, ωστόσο όταν το κάνει είναι είτε σε ποσότητα, είτε πρόκειται για κρίσιμα γκολ. Μάλιστα, με τα 11 αυτά γκολ έχει φτάσει ήδη (σε 18 συνολικά παιχνίδια) να έχει την 3η καλύτερη επίδοση της καριέρας του. Με τη δεύτερη ομάδα της Βιγιαρεάλ (2014-2016) είχε συνολικά 27 γκολ, ενώ στον καιρό του στην Ολλανδία με τη φανέλα της Βίλεμ (2016-2019) σκόραρε συνολικά 47 φορές!

Φαίνεται λοιπόν πως η ΑΕΚ βρήκε... λαβράκι!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα