ΑΕΚ Λάρνακας - Ομόνοια 2-1: Με ανατροπή, «γλυκοκοιτάζει» την κορυφή (vid)

Νίκος Καρτσάκης
Με μεγάλη ανατροπή, η ΑΕΚ Λάρνακας επικράτησε 2-1 της Ομόνοιας και έφτασε την πέμπτη συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα, πλησιάζοντας κι άλλο την κορυφή της βαθμολογίας.

Παρά το γεγονός ότι βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ, η ΑΕΚ Λάρνακας νίκησε με ανατροπή την Ομόνοια (2-1) και ανέβηκε στους 45 βαθμούς. Το νικητήριο γκολ πέτυχε ο Φραν Σολ, ο οποίος έφτασε τα 13 γκολ στο πρωτάθλημα και παραμένει πρώτος στο πίνακα των σκόρερ. Αυτή ήταν η πέμπτη συνεχόμενη νίκη για τους γηπεδούχους, οι οποίοι έφτασαν στο -3 τον ΑΠΟΕΛ (ο οποίος έχει ένα ματς λιγότερο). Από την άλλη, οι «πράσινοι» παρέμειναν στους 39 βαθμούς και πλέον απειλείται ακόμα και η θέση τους στην πρώτη εξάδα!

ΓΚΟΛ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΙΣΟΦΑΡΙΣΕ ΜΕ ΣΟΥΤΑΡΑ Η ΑΕΚ

Με το «καλημέρα» στο ματς, η Ομόνοια ευτύχησε να προηγηθεί μόλις στο 3’. Ο Λέζιακς σέντραρε από την αριστερά, η μπάλα πέρασε από όλους και εκεί βρέθηκε ο Φράνσον, ο οποίος πλάσαρε εύστοχα και πέτυχε το πρώτο του γκολ στο φετινό πρωτάθλημα. Στη συνέχεια, η ΑΕΚ Λάρνακας είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά αδυνατούσε να γίνει απειλητική προς την εστία του Φαμπιάνο. Μάλιστα, οι περισσότερες της τελικές ήταν από στημένα, όπως η απευθείας εκτέλεση του Άνχελ Γκαρσία στο 14 που κατέληξε άουτ, ή η κεφαλιά του Ντίμερς στο 25’. Για τους γηπεδούχους, η πιο μεγάλη φάση καταγράφηκε στο 30’. Ο Σολ βρήκε τον Φαράζ, ο οποίος ντριμπλαρε, σουτάρε, αλλά ο Φαμπιάνο απέκρουσε και έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Τρία λεπτά αργότερα, ο Κακουλής, ο οποίος μπήκε στη θέση του Σίμιτς, απείλησε με σουτ για τους φιλοξενούμενους. Η ομάδα του Μπεν Σιμόν κέρδισε πέναλτι στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, με το διαιτητή να θεωρεί αρχικά ότι η μπάλα βρίσκει στο χέρι του Μίλετιτς, αλλά να παίρνει πίσω την απόφαση του, βλέποντας τη φάση στην οθόνη (μετά από παρέμβαση του var). Τελικά, η ομάδα της Λάρνακας «λυτρώθηκε» στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων, με μια σουτάρα- γκολάρα του Λέδες, το οποίο δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Φαμπιάνο.

ΦΡΑΝ ΣΟΛ ΣΚΟΡΑΡΕΙ, ΑΕΚ ΚΕΡΔΙΖΕΙ

Στο δεύτερο μέρος οι ομάδες ήταν ιδιαίτερα επιφυλακτικές, με τις φάσεις να μην είναι πολλές και την ΑΕΚ να ελέγχει το ρυθμό τον αγώνα. Ο Φραν Σολ, αφού πρώτα «προειδοποίησε» στο 62’ με σουτ από κοντά, πέτυχε το δέκατο τρίτο του γκολ στο 70’, με άψογο σουτ, μετά από ασίστ του Ντίμερς (τέταρτη ασίστ, πρώτος σε ασίστ στην ομάδα της Λάρνακας). Στη συνέχεια, η Ομόνοια κέρδισε κάποια μέτρα στο γήπεδο, αλλά δεν κατάφερε να φανεί απειλητική. Μάλιστα, η ΑΕΚ ήταν η ομάδα που είχε τις ευκαιρίες σε αντεπιθέσεις. Στο 82’ Ντιονγκού βρήκε τον Τόνγκια, ο οποίος σημάδεψε το δοκάρι, ενώ το σουτ του Ντίμερς πέρασε άουτ πέντε λεπτά αργότερα.

ΑΕΚ: Πίριτς, Ντιουνκού, Λέδες, Τόνγκια (84'Τόμοβιτς), Σολ (84'Λόπες), Φαράζ (67'Γκιούρτσο), Γκαρθία, Μιλίσεβιτς, Πονς (67'Γκάμα - 74'Μάμας), Ρομπέρζ, Ντίμερς.

ΟΜΟΝΟΙΑ: Φαμπιάνο, Μάθιους, Στεπίνσκι (67'Μπάκιτς), Φράνσον, Λέζιακς (81'Αμού), Σίμιτς (32'Κακουλλής), Λανγκ, Παναγιώτου, Κούσουλος, Μίλετιτς, Χαραλάμπους.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα