ΑΕΚ Λάρνακας - ΑΠΟΕΛ 1-2: Σούπερ ανατροπή με Τομανέ, Ντονγκαλά και αφεντικό στην κορυφή ο ΑΠΟΕΛ (vid)

Με σούπερ ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΑΠΟΕΛ επικράτησε 1-2 στη Λάρνακα της ΑΕΚ και αποσπάστηκε 4 βαθμούς από την 2η θέση.

Παρά το γεγονός πως ήταν κάκιστος στο πρώτο ημίχρονο, εν τέλει ο ΑΠΟΕΛ «έφερε τούμπα» το ματς κόντρα στην ΑΕΚ Λάρνακας, πέρασε με 1-2 από την ΑΕΚ Αρένα και έφυγε στο +4 από την 2η θέση και την ομάδα του Μπεν Σιμόν.

Αυτή ήταν η πρώτη ανατροπή για το σύνολο του Σα Πίντο φέτος, που σε ένα από τα πιο κρίσιμα παιχνίδια της σεζόν, έδειξε χαρακτήρα πρωταθλητή. Σκόρερς του ματς οι Τόνγκια, Τομανέ και Ντονγκαλά.

Αιφνιδιασμός Τόνγκια, έλεγχος του ματς

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την ΑΕΚ, που πήρε «κεφάλι» στο σκορ μόλις στο 9ο λεπτό! Στην πρώτη φάση του ματς, ο Τόνγκια κινήθηκε στο πλάι της περιοχής, «έκλεισε» προς τα μέσα και με ένα σουτ στην κλειστή γωνία αιφνιδίασε τον Μπέλετς για το 1-0.

Από εκεί και πέρα οι γηπεδούχοι άφησαν λίγο την μπάλα στον ΑΠΟΕΛ, θέλοντας φυσικά να διαφυλάξουν το υπέρ τους σκορ. Και τα πήγαν περίφημα μέχρι την ανάπαυλα, καθώς δεν απειλήθηκαν καθόλου, πέραν μιας κεφαλιάς του Πέτροβιτς που πέρασε αρκετά άουτ στο 18'.

Ολική ανατροπή και +4

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν πιο αποφασιστικά το δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο η ΑΕΚ ήταν εκείνη που είχε την πρώτη φάση, με ωραίο σουτ του Ντίμερς στο 56', το οποίο μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Μπέλετς.

Η πρώτη πραγματική ευκαιρία για την ομάδα του Σα Πίντο ήρθε στο 72', όταν η μπάλα στρώθηκε στον Δώνη στο ημικύκλιο της περιοχής, με το σουτ του Έλληνα εξτρέμ να αποκρούει σε κόρνερ ο Πίριτς.

Οι παίκτες της ΑΕΚ δεν πήραν το «μήνυμα», με την ισοφάριση να έρχεται στο επόμενο στημένο. Στο 76' ο Ντονγκαλά εκτέλεσε το φάουλ, ο Τομανέ έκανε την κεφαλιά και νίκησε τον Πίριτς για το 1-1! Και σα να μην έφτανε αυτό, έξι λεπτά μετά, ήρθε η ολική ανατροπή!

Ο Δώνης έκανε την σέντρα από τα δεξιά, ο Ντονγκαλά πετάχτηκε στην καρδιά της άμυνας των γηπεδούχων και με κεφαλιά σημείωσε το 1-2 στο 82'!

Η ΑΕΚ αντέδρασε, ο Σολ νόμιζε πως σκόραρε στο 84', όμως η μπάλα δεν είχε περάσει την γραμμή της εστίας, ενώ στο 90+2' ο Ρομπέρζ αστόχησε από πολύ κοντά, με το τελικό 1-2 να στέλνει τον ΑΠΟΕΛ στο +4 από τη 2η θέση!

ΑΕΚ Λάρνακας (Ραν Μπεν Σιμόν): Πίριτς, Ντιουνγκού, Μιλίτσεβιτς, Ρομπέρζ, Γκαρσία, Λέδες, Πονς (88' Τρισκόφσκι), Ντίμερς (80' Σάντος), Φαράζ (69' Γκάμα), Τόνγκια, Λόπες (69' Σολ).

ΑΠΟΕΛ (Ρικάρντο Σα Πίντο): Μπέλετς, Τσεπάκ, Ντβάλι, Πέτροβιτς, Ζέφτε, Κοσταντίνοφ (71' Κβιλιτάια), Νταλσιο, Βιγιαφάνιες (46' Δώνης), Ντονγκαλά (88' Σούσιτς), Μαρκίνιος (63' Μεχρί), Τομανέ (88' Σατσιάς).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα