ΑΠΟΕΛ, Δώνης: «Στόχος μας είναι το Champions League - Το κυπριακό ποδόσφαιρο έχει ανέβει τα τελευταία χρόνια» (vid)

ΑΠΟΕΛ, Δώνης: «Στόχος μας είναι το Champions League - Το κυπριακό ποδόσφαιρο έχει ανέβει τα τελευταία χρόνια» (vid)

Newsroom
τασος δωνης αποελ συνεντευξη
Ο Τάσος Δώνης μίλησε για την προετοιμασία, για τον εαυτό του και τους στόχους της νέας χρονιάς στο 2ο επεισόδιο της εκπομπής της Cablenet, ΑΠΟΕΛ Pre Season Show «The Journey».

Ο Τάσος Δώνης ήταν προσκεκλημένος στο Pre Season Show «The Journey» και μεταξύ άλλων μίλησε για την προετοιμασία του ΑΠΟΕΛ ενόψει της νέας χρονιάς, καθώς και τις προσδοκίες που έχει ο ίδιος από τον εαυτό του.

Αναλυτικά όσα ανέφερε για την προετοιμασία: «Είμαστε χαρούμενοι εδώ, είναι ιδανικές συνθήκες για δουλειά για να προετοιμαστούμε για το πρώτο στόχο της σεζόν. Είναι η πρώτη μου προετοιμασία μετά από τρία χρόνια, είμαι συγκεντρωμένος να είμαι υγιής και να κάνω καλή χρονιά».

Για τον εαυτό του: «Ένας αθλητής μετά από σοβαρό τραυματισμό έχει απογοήτευση. Έμεινα έξω 8-9 μήνες, αυτή τη στιγμή νιώθω πολύ καλά με το σώμα μου. Πέρσι ήταν μεταβατική χρονιά για μένα, η χρονιά με βοήθησε να είμαι σε καλό επίπεδο με στόχο φέτος να κάνω πολύ καλή σεζόν. Γνωρίζω τις απαιτήσεις της ομάδας και του κόσμου, είναι πολύ ψηλές. Αυτό με κάνει να είμαι συγκεντρωμένος για το καλύτερο. Κρατάω ότι γύρισα υγιής μετά από τον σοβαρό τραυματισμό. Καταφέραμε να κατακτήσουμε τον τίτλο μετά από τέσσερα χρόνια. Είμασταν πάντα ενωμένοι και το πιστεύαμε μέχρι το τέλος και το καταφέραμε. Αν πάρουμε καθαρά το ποδοσφαιρικό κομμάτι είχαμε την καλύτερη ομάδα και τους καλύτερους παίκτες και με την αξία μας πήραμε το πρωτάθλημα».

Για τους στόχους: «Ο πρώτος και πιο σημαντικός στόχος να πάρουμε μία πρόκριση για να εξασφαλίσουμε τον όμιλο στο Conference League. Έτσι μας φεύγει ένα άγχος Εμείς όμως θα κοιτάξουμε μακριά, για μας πρωταρχικός στόχος είναι το Champions League. Έχουμε τρεις εβδομάδες για τον πρώτο στόχο και θα τα καταφέρουμε. Το ΑΠΟΕΛ είναι μία τεράστια ομάδα, η πιο πετυχημένη στην Κύπρο. Στόχος μας οι όμιλοι του Champions League, το πρωτάθλημα και το κύπελλο».

Για τον Γκαγιέγο και τον Σα Πίντο: «Με τον κόουτς είμαστε 10 μέρες. Υπάρχει τακτικά ένα ξεκάθαρο πλάνο. Είμαστε συγκεντρωμένοι. Ο κάθε προπονητής είναι ξεχωριστός, έχει το πλάνο του. Έχουμε τον κατάλληλο προπονητή και θα πετύχουμε.
Ο Σα Πίντο είναι ένας ιδιαίτερος χαρακτήρας, τελείωσε τη σεζόν πετυχημένα με την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Είχε άψογη σχέση με τους ποδοσφαιριστές. Ήταν σωστός. Ποδοσφαιρικά ο κάθε προπονητής έχει τη φιλοσοφία του».

Για τον πατέρα του, Γιώργο Δώνη: «Υπάρχουν πειράγματα για τον πατέρα μου. Πέτυχε πολλά ο πατέρας μου, μπήκε δύο φορές στους ομίλους του Champions League. Έχει πετυχημένη πορεία στο ΑΠΟΕΛ, αυτό θέλω να κάνω και εγώ ως ποδοσφαιριστής. Συζητάμε με τον μπαμπά… Είναι ο πρώτος που με έπεισε να έρθω στον ΑΠΟΕΛ. Έχουμε συχνή επικοινωνία ως οικογένεια, με τον πατέρα μου και τον αδελφό μου».

Για το κυπριακό ποδόσφαιρο: «Θεωρώ πως ανέβηκε πολύ τα τελευταία χρόνια. Αρκετές ομάδες διακρίνονται στην Ευρώπη. Είδαμε την ΑΕΚ, τον Άρη… τώρα είναι η δικιά μας σειρά. Πρέπει οι ομάδες να στηρίζουν περισσότερο τους Κύπριους ποδοσφαιριστές».

Για τη νέα σεζόν όσον αφορά τον ίδιο: «Ο κόσμος θα δει ένα εντελώς διαφορετικό Δώνη φέτος. Θα βοηθήσω ακόμη περισσότερο την ομάδα, Πέρσι έπαιξε καταλυτικό ρόλο ο κόσμος για να πάρουμε το πρωτάθλημα. Να είναι και φέτος δίπλα μας και θα πετύχουμε πολλά πράγματα».

@Photo credits: SAVVIDES PRESS SPORTS PHOTOGRAPHERS LTD / SAKIS SAVVIDES

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ CYTA Τελευταία Νέα