ΑΕΚ Λάρνακας: Έδειξε βελτίωση, θέλει όμως ακόμη χρόνο και δουλειά

ΑΕΚ Λάρνακας: Έδειξε βελτίωση, θέλει όμως ακόμη χρόνο και δουλειά

Πάνος Λάρκος
ΦΕΡΑΝΤΟ
Η ΑΕΚ έδειξε μια βελτιωμένη εικόνα κόντρα στον ΑΠΟΕΛ (0-0, 17/7), ωστόσο υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να «φτιάξει» ο Χουάν Φεράντο, ενόψει των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων. Παράλληλα, η αναζήτηση παικτών για την επίθεση συνεχίζεται.

Ποια ομάδα μπορεί να είναι απόλυτα έτοιμη στα μέσα Ιουλίου; Αυτό είναι κάτι αδύνατο και δεν θα μπορούσε η ΑΕΚ να αποτελέσει εξαίρεση. Η ομάδα της Λάρνακας στο φιλικό με το ΑΠΟΕΛ έδειξε τις προθέσεις της σχετικά με τον σχηματισμό με τον Φεράντο να χρησιμοποιεί ένα 4-4-2 ή ένα 4-4-1-1.

Σχήμα που φαίνεται ότι θα πορευτεί η ΑΕΚ την φετινή περίοδο ή τουλάχιστον με αυτό θα ξεκινήσει την σεζόν. Σε μεγάλο βαθμό ο Φεράντο έδειξε κάποιες από τις προθέσεις του στο αρχικό σχήμα με κάποιες επιλογές, όμως κάποιες αλλαγές θα προκύψουν ενόψει του πρώτου ευρωπαϊκού αγώνα.

Γενικά η εικόνα της ΑΕΚ ήταν καλύτερη σε σχέση με τα προηγούμενα της φιλικά. Ήταν αρκετά βελτιωμένη, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, όμως είναι δεδομένο ότι θα χρειαστεί να γίνουν πολλά πράγματα για να καταφέρει να φθάσει στα επίπεδα που θέλει και αυτό δεν μπορεί να γίνει αυτή την περίοδο.

Στόχος είναι να βελτιώνεται μέσα και από τα επίσημα παιχνίδια και να καταφέρει φυσικά να ξεπεράσει το πρώτο ευρωπαϊκό εμπόδιο όπου θα είναι και το φαβορί. Η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει όπως φαίνεται την Πάκσι Ουγγαρίας στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Conference League, με τον πρώτο αγώνα να είναι εκτός έδρας την ερχόμενη Πέμπτη (25/7). Η αποστολή της ομάδας θα αναχωρήσει από την Κύπρο το βράδυ της Τρίτης.

Το ψάχνει για επιθετικούς

Για ενίσχυση στην κορυφή της επίθεσης αλλά και στο αριστερό άκρο της επίθεσης κινείται ο Τσάβι Ρόκα ο οποίος φαίνεται να έχει εντοπίσει κάποιες περιπτώσεις πάνω στις οποίες δουλεύει. Θέλει αυτοί που θα έρθουν να είναι παίκτες ικανοί να κάνουν τη διαφορά και να δώσουν πράγματα στην ομάδα της Λάρνακας και γι’ αυτό ίσως να πάρει αρκετό ακόμη χρόνο μέχρι να καταλήξει στον κατάλληλο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα