Ομόνοια Αραδίππου - Ανόρθωση 0-0: Βαθμός για τους «νεοφώτιστους» στην Α' κατηγορία μετά από 28 χρόνια!

Newsroom
Ομόνοια Αραδίππου και Ανόρθωση έμειναν στο μηδέν (0-0), στο ματς που άνοιξε την αυλαία του πρωταθλήματος Cyta (23/8). Οι παίκτες του Ούγκο Μάρτινς έδειχναν άνετοι, απέναντι στην Κυρία που στο δεύτερο ημίχρονο δυσκολευόταν να αναπτυχθεί.

Οι παίκτες του Ούγκο Μάρτινς απέδειξαν ότι δεν θα είναι εύκολη λεία για τις ομάδες του πρωταθλήματος Cyta, βάζοντας δύσκολα στην Ανόρθωση του Γιάννη Οκκά που δεν κατάφερε να βρει δίχτυα, παρά τις προσπάθειες.

Η Κυρία προβλημάτισε με την εικόνα της, απέναντι στους «νεοφώτιστους» της διοργάνωσης, που απέσπασαν τον πρώτο τους βαθμό μετά από 28 χρόνια.

1ο ημίχρονο

Η Ανόρθωση βρήκε περισσότερη αντίσταση στο α' ημίχρονο από όση περίμενε. Η Ομόνοια Αραδίππου αμυνόταν υποδειγματικά και σε συνδυασμό με τις κακές συνεργασίες των φιλοξενούμενων, ο ρυθμός του παιχνιδιού ήταν αρκετά πεσμένος.

Η πρώτη καλή στιγμή καταγράφηκε στο 3΄με τον Αρτυματά να φτάνει προς την εστία του Λόρια χωρίς όμως να βρίσκει ανοιχτό διάδρομο για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Οι φιλοξενούμενοι κυκλοφορούσαν περισσότερο την μπάλα μέχρι το 20ο λεπτό, όταν η Ομόνοια άρχισε να πιέζει αρκετά ψηλά.

Η μοναδική ευκαιρία που θα μπορούσε να έχει μετατραπεί σε γκολ, σημειώθηκε στο 41΄. Ο Ρόγκουλιτς βρέθηκε σε θέση βολής και δοκίμασε ένα σους από το σημείο του πέναλτι, υποχρεώνοντας τον Λόρια σε μία εντυπωσιακή απόκρουση.

2ο ημίχρονο

Το δεύτερο 45λεπτο ξεκίνησε με την Ομόνοια να έχει περισσότερη διάθεση, αν και η Ανόρθωση απείλησε πρώτη στο 59', με τον Κονσεϊσάο να σημαδεύει το δοκάρι. Ο Λόρια επενέβη σε δεύτερο χρόνο και μάζεψε την μπάλα μετά το σουτ του Λόπες, πριν οι παίκτες του Οκκά δημιουργήσουν νέο πρόβλημα.

Στη συνέχεια, προέκυψε πρόβλημα με τον Κούτσακο ο οποίος βρέθηκε στο έδαφος και πέρασε με φορείο εκτός αγωνιστικού χώρου, αφήνοντας στη θέση του τον Ποντικό.

Η Ανόρθωση δυσκολευόταν να κρατήσει μπάλα και παραλίγο να δεχθεί γκολ στο 84', όταν ο Σανάν Γκόμες εξαπέλυσε ένα δυνατό σουτ το οποίο πέρασε για λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Λόρια.

Ο Παρούτης απάντησε στο 89' αλλά ούτε εκείνος ήταν τυχερός, ενώ στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα όταν ο ίδιος αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη, μετά από θέατρο.

Στα τελευταία λεπτά οι γηπεδούχοι είχαν επιβάλει την κυριαρχία τους και πολιορκούσαν την περιοχή του Ζίβκοβιτς, χωρίς όμως να βρίσκουν δίχτυα, με το τελικό αποτέλεσμα να μένει στο 0-0.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Ομόνοια Αραδίππου.: Λόρια, Σιήκκης, Τζερόμ, Θεοχάρους, Γκόμες, Δημητρίου (83′ Ταβάρες), Βρόντης (69′ Χριστοδούλου), Μπάντζι, Αναστασίου (90′ Αβραάμ), Μπόργκες (83′ Τεσέιρα), Κούτσακος (69′ Ποντικός).

Ανόρθωση: Ζίβκοβιτς, Αρτυματάς, Κίκο, Ρόγκουλιτς (70′ Θεοδώρου), Γούλερι (86′ Ε.Χαραλάμπους), Μουκαμπί (70′ Παρούτης), Χρυσόπουλος, Λόπες, Μλάντοβιτς, Κονσεϊσάο, Χρυσοστόμου (82′ Σπόλιαριτς).

@Photo credits: AVVIDES PRESS SPORTS PHOTOGRAPHERS LTD / NIKOS SAVVIDES

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα