Ολυμπιακός: Ένας Ροντινέι όπως τον θέλει ο Μαρτίνεθ και η κορυφαία εμφάνιση του Καρβάλιο

Ολυμπιακός: Ένας Ροντινέι όπως τον θέλει ο Μαρτίνεθ και η κορυφαία εμφάνιση του Καρβάλιο

Ολυμπιακός: Ένας Ροντινέι όπως τον θέλει ο Μαρτίνεθ και η κορυφαία εμφάνιση του Καρβάλιο

bet365

Ο Ολυμπιακός είχε ένα ακόμα θετικό αποτέλεσμα σε επίπεδο φιλικών αγώνων με την αγωνιστική... λάμψη να πέφτει πάνω σε συγκεκριμένους πρωταγωνιστές. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Ο Ολυμπιακός γνωρίζει ότι ακόμα θέλει ορισμένα πράγματα, όπως και ότι έχει δρόμο για να φτάσει στο αγωνιστικό επίπεδο που επιζητά ενόψει των πρώτων ευρωπαϊκών του αγώνων για φέτος στο Europa League. Και αυτά φυσικά τα ξέρουν πιο καλά από τον καθέναν και από εμάς στον Ολυμπιακό. Όμως το δείγμα σε αυτό το 1-3 με τη Ρέιντζερς και το πιο δυνατό φιλικό τεστ που έχει δώσει στη φετινή του προετοιμασία ο πειραϊκός σύλλογος ήταν καλό και σε κάποια σημεία πιθανώς και κάτι παραπάνω από καλό. Άκρως πειστικό θα μπορούσε να γράψει κανείς. Και μετά από 4 φιλικά προετοιμασίας ο Ολυμπιακός μετρά 2 νίκες και 2 ισοπαλίες.

Δεν ήταν μόνο το σκέλος της κυκλοφορίας της μπάλας αλλά και η προσπάθεια των παικτών του Μαρτίνεθ για να πρεσάρουν τον αντίπαλό τους, τη σκωτσέζικη ομάδα αλλά και να βγάλουν ένταση και αρκετά τρεξίματα. Είναι και η συνολική εικόνα κυρίως από τη μέση και μπροστά. Ο Ολυμπιακός πάλεψε, έφτιαξε φάσεις, απείλησε αρκετές φορές και βρήκε εν τέλει 3 γκολ στο σύνολο και ας χρειάστηκαν 2 κόντρες για να μπει η μπάλα στα δίχτυα των Σκωτσέζων (στις 2 από τις 3 φορές που σκόραρε η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ).

Ο Ροντινέι

Ένας Ροντινέι που κρατούσε μία πλευρά μόνος του, ο καλύτερος ever Καρβάλιο και ο Μαντί που δήλωσε παρών

Εάν πάρουμε ως δεδομένο το ματς από το πρώτο λεπτό έως και το τελευταίο στο σύνολο ο Ροντινέι ήταν ο τοπ παίκτης των Ερυθρόλευκων. Ο Βραζιλιάνος δεξιός μπακ κρατούσε πολύ καλά όλη την πλευρά του και τακτικά και αμυντικά αλλά και δημιουργικά και επιθετικά. Και έχοντας φυσικά και συμβολή στο 1-3, όπου 'άδειασε' τρομερά δύο αντιπάλους του.

Ο Καρβάλιο

Ένας πραγματικά πολύ καλός Ροντινέι και έτσι όπως ακριβώς τον θέλει ο Μαρτίνεθ. Όπως τον έχει στο μυαλό του όσο μπορούμε βέβαια να προσεγγίσουμε το σκεπτικό του κόουτς. Γιατί κακά τα ψέματα, κυρίως δημιουργικά και επιθετικά ο 'Ρόντι' ή Ροντινέι είναι ο κορυφαίος ακραίος μπακ του ρόστερ. Εξαιρετική η εμφάνιση και του Καρβάλιο. Η κορυφαία ever του Πορτογάλου χαφ με τα χρώματα του Ολυμπιακού.

Και δεν είναι μόνο οι φάσεις του 1-2 και του 1-3. Δεν είναι μόνο τα 2 τέρματα. Είναι στο πώς βοηθούσε στην ανάπτυξη των Πειραιωτών (ακόμα και στο 'κουβάλημα' της μπάλας και στην κατοχή της), στο πώς έβγαζε συνεργασίες με παίκτες όπως ο Φορτούνης ή ο Μασούρας (ή και άλλους αλλά ειδικά τον 'Φόρτου' με τον οποίο δείχνουν να λειτουργούν καλά μαζί) και συνολικά ένα θετικότατο πρόσημο. Από τα κερδισμένα φάουλ του, τις κινήσεις του και τόσα ακόμα. Και βέβαια στην αλλαγή του εισέπραξε και τα συγχαρητήρια του τεχνικού επιτελείου.

Ο Ζοάο

Ο Μαρτίνεθ δείχνει πως με τον Καρβάλιο κερδίζει για τα καλά έναν παίκτη που αναμφίβολα μπορεί να του δώσει ένα πολύ καλό 'μπουστάρισμα' δημιουργικά και επιθετικά. Ο Πορτογάλος χαφ από την άλλη φαινόταν από την προετοιμασία το πόσο καλά πήγαινε αλλά και την προοπτική που είχε για τη συνέχεια. Αρκεί να συνεχίσει έτσι. Και με τον ίδιο τον Ισπανό τεχνικό να επιζητά κυρίως τη σωστή διαχείριση και την κατάλληλη ισορροπία για όλους τους παίκτες του. Όταν δέχθηκε πάντως την ερώτηση για τον Καρβάλιο και την εξέλιξή του χαμογέλασε πλατιά.

Ο Μαντί

Ο Μαντί Καμαρά στην επιστροφή του δικαίωσε τις εκτιμήσεις ότι μπορεί να αποτελέσει ξανά βαρόμετρο για την ομάδα. Ο καλός και σταθερός Μαντί μπορεί να αποδειχθεί εκ νέου κομβικός χαφ για τον Ολυμπιακό. Όπως ακριβώς το είχαμε καταγράψει. Μόνο και μόνο να δούμε τη μπαλιά που βγάζει λίγο πριν τη στιγμή που βγήκε το 1-2. Εάν οι Πειραιώτες μπορέσουν να τον διαχειριστούν πολύ καλά - ή ακόμα καλύτερα από αυτόν τον φιλικό αγώνα - και συνεχίζει να βγάζει τόσο πειστική εικόνα στο γήπεδο τότε το αγωνιστικό κέρδος τους θα είναι μεγάλο.

Υπήρχαν και άλλα πρόσωπα που στάθηκαν στο ύψος τους. Ο Πασχαλάκης που παρότι ήταν στη φάση του πέναλτι - με τη βασική ευθύνη να είναι της άμυνάς του που έχασε τη μπάλα βέβαια - είχε πολύ καλές και καίριες επεμβάσεις στο φιλικό με τη Ρέιντζερς. Όπως επίσης πειστικότατος ήταν ξανά και ο Μασούρας με τον δε αρχηγό Φορτούνη να βρίσκει αυτός δίχτυα.

Φυσικά αυτό το 1-3 με τη Ρέιντζερς δεν σημαίνει πως ο Ολυμπιακός μπορεί να 'επαναπαυθεί'. Έχει ακόμα στοιχεία που χρίζουν βελτίωσης, όπως οι επιστροφές του όταν χάνει τη μπάλα ή οι αντιδράσεις του σε συγκεκριμένα κομμάτια του παιχνιδιού ενώ εξακολουθεί να έχει και ένα υπό διαμόρφωση ρόστερ. Είναι όμως μία πολύ καλή 'βάση' πάνω στην οποία μπορεί να 'χτίσει' για τη συνέχειά του.

Υ.Γ. Ασχέτως με τη ζήτηση που υπάρχει - και υπήρχε - για τον Ρέαμπτσιουκ από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός αποφάσισε να γυρίσει στην Αθήνα λόγω πειθαρχικού παραπτώματος θα πρέπει να περιμένουμε και άλλες εξελίξεις. Και βέβαια εάν δεν αλλάξει κάτι να γίνει άμεσα κίνηση και για αριστερό μπακ.

Υ.Γ. 2 Ο Αραμπί δεν σκόραρε. Ο έμπειρος φορ ήταν όμως ήταν ξανά μέσα στις φάσεις των γκολ του Ολυμπιακού. Αυτό βέβαια δεν αλλάζει πως ο Ολυμπιακός θέλει τουλάχιστον έναν ακόμα σέντερ φορ. Όπως βέβαια στις μεταγραφικές προτεραιότητες του Ολυμπιακού παραμένουν ακόμα οι εξής προσθήκες: ένας ακόμα στόπερ, ένας ακόμα χαφ (δημιουργικός) και ένας εξτρέμ.

@Photo credits: INTIME, eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.