Ολυμπιακός: Το θετικότατο come back του Ιμπόρα

Ο Ιμπόρα

bet365

Ο έμπειρος Ισπανός χαφ επέστρεψε μετά από καιρό στις αγωνιστικές υποχρεώσεις του Ολυμπιακού και αποδείχθηκε σημαντικός παρότι έπαιξε μόλις 10 λεπτά και αυτά ως αλλαγή.

Ο Βιθέντε Ιμπόρα έχει φέτος 8 συμμετοχές με τη φανέλα των Πειραιωτών με 1 γκολ. Λόγω των προβλημάτων ετοιμότητάς του όμως ο έμπειρος Ισπανός μέσος έλλειψε για καιρό από τον Ολυμπιακό. Στο Πρωτάθλημα ήταν 24 Σεπτεμβρίου όταν έπαιξε τελευταία φορά που ήταν στον αγώνα με την Κηφισιά.

Η επάνοδος του Ιμπόρα - παρά τα 35 του χρόνια - στην Τρίπολη ήταν σημαντική. Έπαιξε 10 λεπτά όμως είχε 2 στις 3 πάσες σύμφωνα με την κορυφαία πλατφόρμα του Wyscout και 2/3 κερδισμένες αμυντικές μονομαχίες. Επίσης είχε τουλάχιστον τρία καίρια κοψίματα (τρεις σημαντικές απομακρύνσεις) στην άμυνα του Ολυμπιακού.

Σε ένα από αυτά, το τελευταίο, η μπάλα πήγε στον Γιόβετιτς ο οποίος έβγαλε την πάσα για το 2ο γκολ του Φορτούνη στην Τρίπολη και το τελικό 0-2. Ο Ιμπόρα λοιπόν μπορεί να έπαιξε λίγο αλλά η αγωνιστική παρουσία υπήρξε σημαντική, βοηθώντας και σε αμυντικό και ακόμα και σε δημιουργικό επίπεδο.

Αν και ο Ιμπόρα είχε ένα σημαντικό διάστημα αποχής προσπάθησε για τα καλά. Μην ξεχνάμε το γεγονός ότι γύρισε στα γήπεδα για την ελληνική Λίγκα μετά από έναν μήνα και δεκαεννιά ημέρες. Τόσο ήταν από τον αγώνα με την Κηφισιά έως και την ημέρα του αγώνα με τους Αρκάδες. Ο Ιμπόρα ήταν μία από τις πρώτες φετινές προσθήκες του Ολυμπιακού.

Αποκτήθηκε μαζί με τον συμπατριώτη του, Κίνι με την προοπτική να βοηθήσει για τα καλά ειδικά στη θέση Νο6. Η διαφορά πώς ο Κίνι έχει παίξει σαφώς περισσότερο και μάλιστα στη θέση του αριστερού μπακ αν και δεξιοπόδαρος ακραίος αμυντικός.

Ο δε Βιθέντε Ιμπόρα είναι ένας παίκτης που βοηθά και εκτός γηπέδων. Με την παρουσία του στα αποδυτήρια και το πώς μιλά και δίνει συμβουλές ειδικά στους νεότερους σε ηλικία παίκτες.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα