Stoiximan Superleague: Αέρας... 12 μποφόρ!

Γιάννης Σαπουντζάκης Γιάννης Σαπουντζάκης
Stoiximan Superleague: Αέρας... 12 μποφόρ!

bet365

Ο Γιάννης Σαπουντζάκης κάνει στο Gazzetta το ταμείο της 19ης αγωνιστικής της Stoiximan Superleague που βρήκε τους τέσσερις διεκδικητές του τίτλου να πανηγυρίζουν σημαντικές (για διαφορετικούς λόγους η κάθε μία) νίκες.

Δυνατός αέρας φυσάει στα περισσότερα σημεία της χώρας, «αέρας» πέρασαν και οι τέσσερις διεκδικητές του φετινού τίτλου στην 19η στροφή της Stoiximan Superleague. Τέσσερα ματς, 3 βαθμοί για τον καθέναν ήτοι αέρας... 12 μποφόρ! ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός πανηγύρισαν εμφατικές νίκες και κάπως έτσι η διαφορά των πρωτοπόρων ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού από τον τέταρτο Ολυμπιακό διατηρήθηκε στους έξι βαθμούς. Ενδιάμεσα, η ΑΕΚ που συνεχίζει να βρίσκεται σε απόσταση δύο βαθμών από την κορυφή. Όλα αυτά, μία εβδομάδα πριν η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου υποδεχθεί εκείνη του Φατίχ Τερίμ στο πολύ μεγάλο ντέρμπι των συγκατοίκων της κορυφής το βράδυ της προσεχούς Κυριακής στο γήπεδο της Τούμπας.

Οι κερδισμένοι της αγωνιστικής

Κάθε ένας από τους τέσσερις διεκδικητές του τίτλου έχει τους δικούς του λόγους να αισθάνεται πως βγήκε κερδισμένος στο φινάλε αυτής της αγωνιστικής. Ο ΠΑΟΚ που συνέχισε να… σκορπά «τρόμο» πετυχαίνοντας πέντε ακόμα τέρματα χωρίς καν να έχει το πόδι στο γκάζι, βλέποντας για ένα ακόμα παιχνίδι τον Κίριλ Ντεσπόντοφ να επιβεβαιώνει πως βρίσκεται σε «δαιμονιώδη» κατάσταση.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε σε ένα παιχνίδι ειδικών συνθηκών λόγω των πολλών απουσιών και της δεδομένης κούρασης μετά την υπερπροσπάθεια του επαναληπτικού κόντρα στον Ολυμπιακό να επικρατήσει μίας ομάδας που έχει στόχο την είσοδό της στην εξάδα των play offs. Φυσικά και το έργο των πράσινων έγινε πιο δύσκολο από τη στιγμή που είδαν τον μοναδικό διαθέσιμο επιθετικό τους να αποχωρεί τραυματίας από το γήπεδο. Φυσικά, στα κέρδη για το τριφύλλι και η εμφάνιση από τα παλιά του υπερπολύτιμου Αϊτόρ.

Ένας λόγος παραπάνω, όμως, για ΑΕΚ και Ολυμπιακό, που κατάφεραν να βγάλουν αντίδραση μετά τον μεσοβδόμαδα αποκλεισμό τους από το Κύπελλο Ελλάδος και να φύγουν με τους τρεις βαθμούς από δύο πολύ δυσκολες έδρες. Οι μεν κιτρινόμαυροι έκαναν… παρέλαση κόντρα στον Ατρόμητο που μετρούσε 13 συνεχόμενα ματς χωρίς ήττα σε όλες τις διοργανώσεις, οι δε ερυθρόλευκοι κόντρα στον ιδιαίτερα φορμαρισμένο, ανεβασμένο ψυχολογικά και φυσικά πάντοτε ανταγωνιστικό Άρη.

Για τον Δικέφαλο πολύ σπουδαίο στοιχείο η παραγωγικότητα που έλειψε από προηγούμενα παιχνίδια, από τα οποία η ΑΕΚ δεν πήρε αυτό που άξιζε βάσει της εικόνας της στο χορτάρι. Από την άλλη, για τους Πειραιώτες είναι πολύ μεγάλη η ψυχολογική ώθηση που παίρνουν από το «διπλό» στη Θεσσαλονίκη, σε ένα ματς που γνώριζαν πως αν δεν κέρδιζαν, θα έμεναν πολύ πίσω στην μάχη του τίτλου.

Το πρόσωπο της αγωνιστικής

ponse

Δικαιωματικά τον τίτλο του μεγάλου πρωταγωνιστή αυτής της αγωνιστικής τον παίρνει ο Έκι Πόνσε. Ο Αργεντίνος βρέθηκε στο επίκεντρο της κριτικής το τελευταίο διάστημα. Και αυτό διότι οι κιτρινόμαυροι δαπάνησαν ένα σημαντικό ποσό το περασμένο καλοκαίρι για να τον αποκτήσουν, αλλά ως τώρα δεν είχε δικαιώσει τις προσδοκίες που υπήρχαν. Παρ’ όλα αυτά, στο Περιστέρι έδωσε απαντήσεις. Με το χατ – τρικ που σημείωσε έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στο άνετο «διπλό» της ΑΕΚ κόντρα στον Ατρόμητο και έδωσε έναν πολύ καλό λόγο στον προπονητή του να αισιοδοξεί ενόψει της συνέχειας.

Σαν μπόνους… η φωτογραφία της αγωνιστικής

almeida

Θα μπορούσε η εικόνα να έχει τίτλο «Guess Who?». Η απάντηση για όσους δεν την βρήκατε με μία πρώτη ματιά, είναι «Ματίας Αλμέιδα». Το κρύο στο Λεκανοπέδιο ήταν τσουχτερό καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας και έτσι ο τεχνικός της ΑΕΚ έψαξε τρόπο να προστατευθεί από αυτό. Ιδιαίτερα στιλάτο πάντως το παλτό με την κουκούλα που τράβηξε τα βλέμματα!

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιάννης Σαπουντζάκης
Γιάννης Σαπουντζάκης

Όσο θυμάται τον εαυτό του, τρέχει πίσω από μία μπάλα. Για να δει αγώνες, όχι να παίξει (αν εκεί πήγε το μυαλό σας!) Σαν να έχει βάλει στόχο της ζωής του να γυρίσει κάθε γήπεδο του κόσμου στο οποίο κυλάει η ασπρόμαυρη θεά. Ονειρευόταν μια μέρα να ασχοληθεί με την δημοσιογραφία και εν τέλει τα κατάφερε. Κρατούσε πάντα αρχείο από όλους τους αγώνες που παρακολουθούσε (και όχι μόνο). Είχε πάντα αδυναμία στις συνεντεύξεις και όταν δεν έχει κανονίσει με κάποιον άλλον, προτιμά να στέκεται μπροστά στον καθρέφτη και να παίρνει από τον ίδιο του τον εαυτό. Γιατί όχι; Δεν έχει ενδιαφέρον να γνωρίζουμε καλύτερα τον εαυτό μας; Αφού εργάστηκε για τέσσερα και κάτι χρόνια ως δημοσιογράφος, έκανε το επόμενο βήμα στο γραφείο Τύπου του Παναθηναϊκού πριν φορέσει τη φανέλα με το g στο στήθος.