Ολυμπιακός: Το σκληρό πόκερ για τον Ποντένσε που είναι η πιο ξεχωριστή μεταγραφική υπόθεση

Ολυμπιακός: Το σκληρό πόκερ για τον Ποντένσε που είναι η πιο ξεχωριστή μεταγραφική υπόθεση

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Το σκληρό πόκερ για τον Ποντένσε που είναι η πιο ξεχωριστή μεταγραφική υπόθεση

bet365

Ο Δημήτρης Τομαράς γράφει στο blog του στο Gazzetta για την πιο σημαντική και ξεχωριστή μεταγραφική υπόθεση για τον Ολυμπιακό, που είναι αυτή του Ποντένσε.

Προτού μπούμε στην ουσία του κειμένου θέλω λίγο να σταθώ στα σχόλια που λαμβάνουμε εδώ στο Gazzetta για τα μεταγραφικά του Ολυμπιακού. Εάν μπορούσα να κατατάξω σε τρεις κατηγορίες τους σχολιαστές θα ήταν οι εξής: πρώτη, αυτοί που επιζητούν την καλή επικοινωνία με τον συντάκτη, ρωτούν, ψάχνονται και ενδιαφέρονται με ωραίο τρόπο. Νο2: Εκείνοι που γκρινιάζουν, ακόμα και... βρίζουν όπως και να έχει και Νο3 οι πιο... insiders. Εκείνοι που δηλώνουν ότι ξέρουν τα μεταγραφικά, αμφισβητούν, κράζουν πιο έντονα και πάντα ότι και να γίνει δικαιώνονται.

Όλα αυτά δεν θα συνέβαιναν ποτέ εάν δεν υπήρχε το Gazzetta να δώσει βήμα σε τόσο κόσμο, όπως κάνει εδώ και χρόνια. Οπότε από τη στιγμή που έχουμε δημοκρατία μπορεί προσωπικά να διαφωνώ ίσως και με το 60% των σχολίων που έρχονται στα κείμενα του Ολυμπιακού αλλά πάντα σέβομαι τον αναγνώστη και ειδικά εκείνον που έχει επίπεδο και δεν ξεφεύγει.

Πάμε παρακάτω. Στο άρθρο που ανεβάσαμε για τους Ποντένσε, Κάρμο και Ορτα ορισμένοι μου γράψατε από κάτω να γράψουμε όταν έχουμε κάτι νέο. Συγγνώμη αλλά δεν αποτελεί νέο το εάν προχωρά ή όχι μία μεταγραφή; Και εγώ θα ήθελα να σας γράψω ότι έκλεισε ο Ποντένσε αλλά πώς να το γράψω όταν έχουμε συγκεκριμένα δεδομένα;

Στα πιο ουσιώδη τώρα. Ο Superman των Πειραιωτών θέλει να γυρίσει στον πειραϊκό σύλλογο αλλά θα το κάνει με τους δικούς του όρους. Ο Ντάνιελ Ποντένσε θέλει λοιπόν 3 εκατ. από τη στιγμή που ξέρει ότι μπορεί να τα βρει εκτός Ευρώπης.

Ο Ολυμπιακός δεν γίνεται να φτάσει σε τέτοια επίπεδα για μία σειρά από λόγους. Ακόμα και για θέμα σωστής ισορροπίας στα αποδυτήρια και μέσα στην ομάδα. Η δε Γουλβς συνεχίζει να ζητά 10 εκατ. ευρώ. Τα έχει βρει πουθενά αλλού; Όχι, δεν τα έχει βρει, αλλά αυτά θέλει. Άρα έχουμε ένα δυνατό και σκληρό πόκερ μέχρι τελικής πτώσεως. Ακόμα και τα 2 ή 3 εκατ. ευρώ μπορεί να κάνουν τη διαφορά. Τη διαφορά από το να κλείσει τελικώς το deal ή όχι.

Ο Ολυμπιακός δεν θα αφήσει χωρίς έξτρα ενίσχυση τους φίλους του

Εάν θέλουμε να δούμε λίγο τα μεταγραφικά ο Ολυμπιακός έχει ήδη κάνει καλά πράγματα ως προς το ρόστερ του. Κράτησε τον τοπ στράικερ του, Ελ Καμπί, πήρε τον Βέλντε αλλά και τον φορ Γιάρεμτσουκ και θεωρεί πώς θα του βγουν οι Στάμενιτς και Κοστίνια.

Σε μία σεζόν που γίνεται 100 ετών ο Ολυμπιακός - που να μην ξεχνάμε ότι έχει πάρει δύο ευρωπαϊκά τρόπαια και διεκδικεί το Σάββατο σε επίπεδο Νέων το Διηπειρωτικό - και η διοίκησή του δεν θα αφήσουν χωρίς έξτρα ενίσχυση τους οπαδούς τους. Είναι σίγουρο πως θα κάνουν ό,τι καλύτερο, ακόμα και υπερβάσεις για το ιδανικότερο ρόστερ. Και επειδή ο Ποντένσε είναι μία ξεχωριστή μεταγραφική... καψούρα (και για τον σύλλογο και για τους φιλάθλους) σε σχέση με άλλες υποθέσεις ας περιμένουμε λίγο τις επόμενες εξελίξεις.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.