Ολυμπιακός: Κανένας νεοαποκτηθείς χαφ του δεν τον έχει βοηθήσει ουσιαστικά (vid)

Ο Στάμενιτς

bet365

Ο Ολυμπιακός ενέταξε αρκετούς παίκτες στο δυναμικό του για να πάρει έξτρα βοήθειες και ποιότητα (και) στο κέντρο του, ωστόσο μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα δεν είναι θετικά.

Ο Ολυμπιακός φέτος ενίχυσε αισθητά το έμψυχο δυναμικό του κυρίως για να καλύψει τις αποχωρήσεις τις οποίες είχε από την περασμένη χρονιά. Ένα μεγάλο ζητούμενο επί των προσθηκών του έχει να κάνει με τον χώρο του κέντρου. Όχι πώς και στους εξτρέμ δεν έχει αγωνιστικό θέμα από τη στιγμή που έχει γίνει ο Ροντινέι εξτρέμ, πλην όμως και το κέντρο είναι ένας ιδιαίτερα νευραλγικός χώρος.

Εξαιρώντας προφανέστατα τον Γιαζίτζι που τραυματίστηκε πολύ σοβαρά έχοντας πάθει ρήξη χιαστού και που έτσι και αλλιώς δεν μπορούσε να κριθεί αγωνιστικά με λιγότερο από 20 λεπτά στην Τρίπολη υπάρχουν τρία νέα πρόσωπα τα οποία έχουν δώσει από λίγα έως ελάχιστα πράγματα στον Ολυμπιακό. Ο λόγος για τους Στάμενιτς, Ντάνι Γκαρθία και Ολιβέιρα.

Ο χρόνος περνά, ουσιαστικά μπαίνουμε στον Νοέμβριο και από τους τρεις προαναφερθέντες χαφ που καλύπτουν το φάσμα από τις θέσεις Νο6 έως Νο10 ο Ολυμπιακός έχει πάρει από λίγα έως ελάχιστα θετικά στοιχεία. Βασικά δεν του έχουν δείξει πώς είναι επιδραστικοί και στο να βοηθήσουν το παιχνίδι της ομάδας.

Το 1-0

 

Και δεν είναι μόνο πώς πχ οι Στάμενιτς και Γκαρθία είχαν ευθύνη στη φάση του 1-0 του Αστέρα την Κυριακή (ο Στάμενιτς χάνει τον πρώτο παίκτη απ' όπου πήγε η μπάλα στον Ρεγκίς για το σουτ και ο Γκαρθία γυρίζει την πλάτη του αντί να πάει σωστά στον παίκτη). Είναι πώς όποτε έχουν κληθεί να βοηθήσουν η συνεισφορά τους κυρίως στο δημιουργικό και το επιθετικό κομμάτι δεν είνα όχι απλά η ανάλογη αλλά ιδιαίτερα μικρή. Ούτε ο Ολιβέιρα έχει ανταποκριθεί όποτε του έχει ζητηθεί, κάτι που σημαίνει πώς τη βοήθεια που δεν παίρνει ο Μεντιλίμπαρ από αυτούς τους χαφ πρέπει να τη βρει από αλλού.

Αρκεί να δούμε πώς ο Στάμενιτς έχει ήδη καταγράψει 340 λεπτά στο Πρωτάθλημα με βάση τα στοιχεία της Λίγκας και ο Γκαρθία 236 λεπτά παρουσίας. Μάλιστα ο Μασούρας έχει λιγότερα λεπτά, έχοντας παίξει 211 λεπτά με τη φανέλα των Πειραιωτών φέτος στο Πρωτάθλημα.

Είναι βέβαια σαφές πώς ούτε από τους Βέλντε και Γουίλιαν έχει πάρει τις απαιτούμενες βοήθειες ο Ολυμπιακός. Ο δε Γουίλιαν είναι παίκτης που θα μπορούσε να καλύψει και τη θέση του δεκαριού γενικότερα. Ο Νορβηγός δε έχει 8 ματς στα πόδια του στη Stoiximan Super League 1 με 464 λεπτά. Ο Μεντιλίμπαρ φυσικά και τα βλέπει όλα αυτά και ξέρει καλύτερα απ' όλους τα δεδομένα. Άρα εδώ ή αυτοί οι παίκτες θα βελτιωθούν για τα καλά για να παίζουν και παραπάνω είτε θα χάσουν τελείως τη θέση τους ακόμα και στο ροτέισον της ομάδας.

@Photo credits: eurokinissi, ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα