ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης οδήγησε στην υπερειδική του ΟΑΚΑ (vid)

Newsroom
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης οδήγησε στην υπερειδική του ΟΑΚΑ (vid)
Ο Πρωθυπουργός βρέθηκε στο Ολυμπιακό Στάδιο και πήρε μία γεύση από την πρώτη ειδική διαδρομή του αγώνα.

Το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας είναι έτοιμο να υποδεχθεί τα 69 πληρώματα που θα λάβουν μέρος στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, καθώς και περίπου 60.000 θεατές. Μία ημέρα πριν την υπερειδική διαδρομή μήκους 1,95 χλμ. (η εκκίνηση θα δοθεί την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου στις 8.08 μ.μ.) το χώρο επισκέφθηκε ο Πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε για τις λεπτομέρειες της κατασκευής εντός του Ολυμπιακού Σταδίου, ενώ είχε την ευκαιρία να φορέσει αγωνιστική φόρμα και να οδηγήσει στην ασφάλτινη διαδρομή. Αρχικά με το αγωνιστικό Ford Fiesta Rally3 της M-Sport Πολωνίας (με τον Εσθονό οδηγό Κεν Τορν στο πλευρό του) και στη συνέχεια με το αυτοκίνητο παραγωγής Toyota GR Yaris, ισχύος 261 ίππων.

Αρχικά βρέθηκε στο κάθισμα του συνοδηγού, έχοντας δίπλα του τον Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα, πρώην οδηγό του WRC και πλέον επικεφαλής της Toyota Gazoo Racing WRT. Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης κάθισε πίσω από το τιμόνι του σπορ αυτοκινήτου.

Μητσοτάκης Λάτβαλα

 

«Το να οδηγείς ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο είναι μία απίστευτη εμπειρία, κάτι που δεν είχα ξανακάνει. Πιστεύω ότι παίρνεις μία αίσθηση του πόσο απαιτητικά είναι τα ράλλυ», δήλωσε ο Πρωθυπουργός.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που φιλοξενούμε το Ράλλυ Ακρόπολις για δεύτερη συνεχή χρονιά, μετά την μακρά απουσία από το θεσμό. Είμαστε πραγματικά χαρούμενοι που θα ανακαλύψουμε και πάλι ορισμένες από τις εμβληματικές τοποθεσίες με τις οποίες συνδέεται ο αγώνας», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συνέβαλε στην επιστροφή του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. «Η Ελλάδα αγαπάει τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και άρα ότι συνδέεται με αυτό το σπορ είναι εξαιρετικά ευπρόσδεκτο».

Ακούστε το podgazzt για το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, στο οποίο οι Κώστας Παστρίμας και Κώστας Μπιτσικώκος συζητούν για τις ιδιαιτερότητες στη σχεδίαση του φετινού αγώνα, την υπερειδική διαδρομή στο Ολυμπιακό Στάδιο, την επιστροφή του Σεμπαστιάν Λεμπ, τα φαβορί για τη νίκη και υπενθυμίζουν τους κανόνες που πρέπει να τηρούν οι θεατές στις ειδικές διαδρομές.

» Βρείτε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για το ΕΚΟ Ραλλυ Ακρόπολις στον πλήρη, διαδραστικό οδηγό του gazzetta.

» Μείνετε μαζί μας και στο Spotify, με ένα click ΕΔΩ!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!