ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Τα ζευγάρια και η σειρά εκκίνησης στο ΟΑΚΑ

Κώστας Μπιτσικώκος
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Τα ζευγάρια και η σειρά εκκίνησης στο ΟΑΚΑ
Τα πληρώματα θα αναμετρηθούν ανά δυάδες στη διαδρομή 1,95 χλμ. με το πρώτο ζευγάρι να παίρνει εκκίνηση στις 7.58 μ.μ.

Όλα είναι έτοιμα στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας για την εκκίνηση στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, το 10ο από τους 13 γύρους του φετινού WRC. Τελικά 67 πληρώματα θα βρεθούν στη ράμπα εκκίνησης λίγο πριν τις 8 το βράδυ και στη συνέχεια θα χρονομετρηθούν στην υπερειδική διαδρομή μήκους 1,95 χλμ. Υπενθυμίζεται ότι τα αγωνιστικά αυτοκίνητα θα λάβουν μέρος σε ζευγάρια, σε παράλληλη διαδρομή.

Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν τη σειρά εκκίνησης, με τους δύο πρώτους οδηγούς να είναι οι Αλέξανδρος Τσουλόφτας (#50 Volkswagen Polo GTI) και Γιώργος Κεχαγιάς (#47 Skoda Fabia Evo), στις 7.58 μ.μ.

Θα ακολουθήσουν πέντε λεπτά αργότερα (8.03 μ.μ.) τα δύο πληρώματα που παίρνουν μέρος στον αγώνα με i20 N Rally2, έχοντας τη στήριξη της Hyundai Ελλάς: οι Λάμπρος Αθανασούλας – Νίκος Ζακχαίος (#49) και Μάνος Στεφανής – Κώστας Στεφανής (#52).

Θα ακολουθήσουν άλλα δύο ζευγάρια της κατηγορίας WRC2 και στις 8.18 μ.μ. αρχίζουν οι μονομαχίες των κορυφαίων πληρωμάτων, με τα υβριδικά θηρία των 500+ ίππων Rally1.

 

Ο Πιερ-Λουί Λουμπέ (M-Sport Ford) θα αναμετρηθεί με τον Ιορδάνη Σερδερίδη (M-Sport Ford), ο Ντάνι Σόρντο (Hyundai Motorsport) με τον Γκας Γκρίνσμιθ (M-Sport Ford), ο Εσαπέκα Λάπι (Toyota Gazoo Racing) με τον Σεμπαστιάν Λεμπ (M-Sport Ford), ο Τακαμότο Κατσούτα (Toyota Gazoo Racing) με τον Κρεγκ Μπριν (M-Sport Ford), ο Τιερί Νεβίλ (Hyundai Motorsport) με τον Έλφιν Έβανς (Toyota Gazoo Racing) και ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Κάλε Ροβάνπερα (Toyota Gazoo Racing) με το δεύτερο στην κατάταξη Οτ Τάνακ (Hyundai Motorsport).

Δείτε όλη τη σειρά εκκίνησης στην υπερειδική διαδρομή EKO SSS Olympic Stadium:

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις


ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

Ακούστε το podgazzt για το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, στο οποίο οι Κώστας Παστρίμας και Κώστας Μπιτσικώκος συζητούν για τις ιδιαιτερότητες στη σχεδίαση του φετινού αγώνα, την υπερειδική διαδρομή στο Ολυμπιακό Στάδιο, την επιστροφή του Σεμπαστιάν Λεμπ, τα φαβορί για τη νίκη και υπενθυμίζουν τους κανόνες που πρέπει να τηρούν οι θεατές στις ειδικές διαδρομές.

» Βρείτε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για το ΕΚΟ Ραλλυ Ακρόπολις στον πλήρη, διαδραστικό οδηγό του gazzetta.

» Μείνετε μαζί μας και στο Spotify, με ένα click ΕΔΩ!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!