ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Το παράσημο του Αλέξανδρου Τσουλόφτα

Κώστας Μπιτσικώκος
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Το παράσημο του Αλέξανδρου Τσουλόφτα
Ο Κύπριος οδηγός προσέθεσε στο βιογραφικό του την 9η θέση γενικής στο φετινό εξαντλητικό αγώνα.

Το φετινό ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις κάθε άλλο παρά «φιλικό» ήταν προς τα 67 πληρώματα που πήραν εκκίνηση. Οι σκληρές ειδικές διαδρομές συνδυάστηκαν με υψηλές θερμοκρασίες, δημιουργώντας ένα… μείγμα που ταλαιπώρησε πληρώματα, μηχανικούς και πληρώματα.

Ανάμεσα στις συμμετοχές που ξεχώρισαν ήταν αυτή του Αλέξανδρου Τσουλόφτα, με τον Ρος Γουίτοκ στο πλευρό του. Ο 30χρονος Κύπριος οδηγός οδήγησε ταχύτατα όπου μπορούσε, φυλαγμένα όπου έπρεπε και όχι μόνο έφθασε στον τερματισμό αλλά έβαλε δίπλα στο όνομά του την 9η θέση της γενικής κατάταξης.

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

Πίσω από το τιμόνι του Volkswagen Polo GTI, o Αλέξανδρος – γιος του παλαιού πρωταθλητή Ανδρέα Τσουλόφτα – κατέλαβε την 3η θέση στην ανταγωνιστική κατηγορία WRC2, εκμεταλλευόμενος την εμφάνισή του στην τελευταία ειδική διαδρομή. Εκεί ξεπέρασε τον Έιβιντ Μπρίνιλντσεν και εκμεταλλεύτηκε την άτυχη στιγμή του Γιοχάν Ροσέλ.

 

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ, στην τρίτη θέση του WRC2, στη δεκάδα στο Παγκόσμιο, έχοντας γράψει τέτοιους χρόνους στην τελευταία ειδική. Φάνηκε ότι την ταχύτητα την έχουμε, αλλά χρειαζόμαστε χιλιόμετρα ακόμα», δήλωσε ο Αλέξανδρος Τσουλόφτας μετά τον τερματισμό στην Λαμία.

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!