Formula 1: Ο Ρικάρντο θα πληρώνεται πλουσιοπάροχα για να μην τρέχει το 2023

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Formula 1: Ο Ρικάρντο θα πληρώνεται πλουσιοπάροχα για να μην τρέχει το 2023
Παρά το γεγονός πως ο Ντάνιελ Ρικάρντο δεν θα βρίσκεται στην F1 το 2023, οι τσέπες του θα «ξεχειλίσουν» από τα εκατομμύρια.

Έπειτα από δύο απογοητευτικές σεζόν, η McLaren αποφάσισε να αντικαταστήσει τον Ντάνιελ Ρικάρντο. Η ομάδα του Ουόκινγκ επέλεξε ως διάδοχο του Αυστραλού τον Όσκαρ Πιάστρι, για τον οποίο έδωσε μάχη στο δικαστήριο με την Alpine για να εξασφαλίσει τα δικαιώματά του.

Ως αποτέλεσμα ο Ρικάρντο έμεινε δίχως αγωνιστική θέση στη Formula 1 για το 2023, όχι όμως δίχως ομάδα. Ο 33χρονος θα αρκεστεί στο ρόλο του τρίτου οδηγού στη Red Bull Racing και θα εστιάσει σε δοκιμές στον προσομοιωτή και οδήγηση μονοθεσίων σε εκδηλώσεις των Αυστριακών.

Ντάνιελ Ρικάρντο

Το 2023 ωστόσο, αναμένεται να είναι η χρονιά που ο Ρικάρντο θα εισπράξει τα περισσότερα χρήματα στην καριέρα του, ενώ παράλληλα θα έχει τα λιγότερα οδηγικά καθήκοντα. Σύμφωνα με το sportune.fr, o Αυστραλός θα εισπράξει από τη McLaren το μισθό που αναγράφονταν στο συμβόλαιο και ανέρχεται στα 21 εκατομμύρια ευρώ.

 

Από τη Red Bull Racing αναμένεται να πληρωθεί άλλα 2 εκατομμύρια ευρώ για το ρόλο του τρίτου οδηγού στη σεζόν. Αυτό σημαίνει πως θα πάρει συνολικά 23 εκατομμύρια ευρώ, περισσότερα από αυτά που εισέπραττε όταν ήταν οδηγός της Renault τη διετία 2019-2020.

Παρακολουθήστε στο παρακάτω βίντεο την ανασκόπηση της σεζόν του 2022 από το Gazzetta με τους Πάνο Σεϊτανίδη και Κώστα Παστρίμα, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula 1.

Φωτογραφίες:

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!