Formula1, Βασέρ: «Κάναμε τη σωστή επιλογή με τα ελαστικά του Λεκλέρ»

Formula1, Βασέρ: «Κάναμε τη σωστή επιλογή με τα ελαστικά του Λεκλέρ»
Ο Σαρλ Λεκλέρ δεν έκανε δεύτερη προσπάθεια στο Q3 για να φυλάξει ένα σετ ελαστικών για τον αγώνα της Κυριακής στο Μπαχρέιν.

Όσοι παρακολουθήσαμε τις κατατακτήριες δοκιμές του GP Μπαχρέιν, του εναρκτήριου αγώνα της χρονιάς για τη Formula 1, είδαμε με έκπληξη τον Σαρλ Λεκλέρ να μην κάνει δεύτερη γρήγορη προσπάθεια στο Q3 και λίγα λεπτά προτού ολοκληρωθεί η περίοδος να βγαίνει από το μονοθέσιο της Ferrari.

Εκείνη τη στιγμή ο Λεκλέρ βρισκόταν στη 2η θέση της κατάταξης, πίσω από τον Μαξ Φερστάπεν και μπροστά από τον Σέρχιο Πέρεζ. Ο Μεξικανός όμως στην τελευταία του προσπάθεια κατάφερε να βελτιώσει το χρόνο του και να πάρει εκείνος τη 2η θέση, με τη Red Bull να κλειδώνει με αυτόν τον τρόπο την πρώτη σειρά της εκκίνησης.

Ήταν μια συνειδητή απόφαση της Ferrari να μη βγάλει τον Μονεγάσκο για δεύτερη προσπάθεια στο Q3 και ο σκοπός της ομάδας ήταν να φυλάξει ένα φρέσκο σετ μαλακών ελαστικών ενόψει του αγώνα της Κυριακής. Στη Scuderia γνωρίζουν ότι, παρά την ταχύτητα που έδειξαν στις κατατακτήριες του Μπαχρέιν, ο ρυθμός τους στον αγώνα είναι κατά πάσα πιθανότητα χειρότερος τόσο από τη Red Bull όσο και από την Aston Martin του Φερνάντο Αλόνσο. Έτσι, με αυτόν τον τρόπο προσπαθούν να εξασφαλίσουν ένα μικρό πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων τους, που δεν θα έχουν φρέσκα μαλακά ελαστικά στη διάθεσή τους.

Αυτό επιβεβαίωσε ο Φρεντ Βασέρ, επικεφαλής της Scuderia Ferrari, μιλώντας στο F1TV μετά το τέλος των κατατακτήριων δοκιμών. «Ήταν καλές κατατακτήριες για εμάς. Κάναμε πολύ καλά Q1 και Q2, που ήμασταν στην πρώτη θέση. Εκεί αποφασίσαμε ότι αν είμαστε σε καλή θέση θα φυλάξουμε ένα σετ ελαστικών για τον αυριανό αγώνα και ακολουθήσαμε αυτό το πλάνο. Το συζητήσαμε με τον Σαρλ (Λεκλέρ) προτού ξεκινμήσει η περίοδος και ήταν ξεκάθαρο τι έπρεπε να κάνουμε».

Ο Γάλλος ρωτήθηκε επίσης τι μπορεί να κάνει η Ferrari ξεκινώντας από τη δεύτερη σειρά της εκκίνησης και επιβεβαίωσε τις φιλοδοξίες της ομάδας του, αλλά παραδέχτηκε ότι δεν θα είναι εύκολο. «Πάντα στοχεύουμε στη νίκη. Σίγουρα στα μεγάλα stint η Red Bull δείχνει μέχρι τώρα να είναι καλύτερη από εμάς και θα είναι δύσκολο, αλλά ας περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει».

Το Grand Prix Μπαχρέιν είναι προγραμματισμένο για την Κυριακή τις 17:00 ώρα Ελλάδος. Συντονιστείτε στο LIVE του gMotion by Gazzetta για τον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν από τις 16:30.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!