F1 - O Τσουνόντα με Φέτελ και Ρικάρντο στο Νίρμπουργκρινγκ μετά το «άκυρο» στον Φερστάπεν

F1 - O Τσουνόντα με Φέτελ και Ρικάρντο στο Νίρμπουργκρινγκ μετά το «άκυρο» στον Φερστάπεν
Ο Ιάπωνας οδηγός της Scuderia AlphaTauri θα πάρει μία γεύση από την «πράσινη κόλαση», παρέα με κορυφαίους πρώην οδηγούς της Formula 1.

Στις 9 Σεπτεμβρίου του 2023 θα πραγματοποιηθεί το Red Bull Formula event στο θρυλικό Νίρμπουργκρινγκ. Εκεί θα βρεθεί ο Γιούκι Τσουνόντα της Scuderia AlphaTauri και θα οδηγήσει στη διάσημη διαδρομή ένα Honda NSX Evo GT3.

Ποτέ στη ζωή του ο Ιάπωνας δεν έχει βρεθεί στην πίστα της Γερμανίας και για το λόγο αυτό ανυπομονεί: «Δεν έχει τύχει να οδηγήσω ποτέ στο Νίρμπουργκρινγκ στο παρελθόν, οπότε ανυπομονώ πραγματικά για την εκδήλωση της Red Bull τον Σεπτέμβριο. Ανυπομονώ να οδηγήσω σε αυτό με το Honda NSX GT3, το οποίο είναι ένα απίστευτο αυτοκίνητο και ένας αποδεδειγμένος νικητής αγώνων αντοχής GT3. To Νορντσλάιφε είναι μια θρυλική πίστα. Την οδήγησα στο Gran Turismo και ήδη την απολαμβάνω».

Γιούκι Τσουνόντα

Την ίδια ώρα, η Red Bull Racing έχει απαγορεύσει στον Μαξ Φερστάπεν να πάρει μέρος στην εκδήλωση. Όπως αποκάλυψε ο Ολλανδός, ήταν ο ειδικός σύμβουλος της Red Bull σε θέματα Formula 1, Χέλμουτ Μάρκο, αυτός που πάτησε φρένο στην ιδέα. Γιατί θα ήξερε πως ο Φερστάπεν θα πιέσει στο όριο στη διάσημη διαδρομή.

 

Ο Τσουνόντα δεν θα είναι όμως ο μοναδικός με εμπειρία από τον κόσμο της Formula 1 που θα συμμετέχει. O τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, Σεμπάστιαν Φέτελ, θα οδηγήσει τη Red Bull RB7 με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα το 2011. Το μονοθέσιο του όμως, θα χρησιμοποιήσει βιοκαύσιμα!

Ο πρώην teammate του, Ντάνιελ Ρικάρντο θα βρίσκεται επίσης στο Red Bull Formula. Ο Αυστραλός που διατελεί ρόλο αναπληρωματικού οδηγού της Red Bull Racing θα βρεθεί στο τιμόνι της RB8 του 2012.

Αυτή δεν θα είναι η πρώτη φορά που ένα σύγχρονο μονοθέσιο της F1 θα κάνει περάσματα από τις διάσημες στροφές του Νορντσλάιφε. Τελευταία φορά ήταν το 2013 στο περιθώριο του 24ωρου αγώνα, όταν ο Μίκαελ Σουμάχερ είχε κάνει γύρο επίδειξης με τη Mercedes W02 που είχε οδηγήσει το 2011.

Φωτογραφίες: redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!