Hyundai Motorsport: Παρά τις ατυχίες βλέπει βάθρο στο EKO Ράλλυ Ακρόπολις

Κώστας Παστρίμας
Hyundai Motorsport: Παρά τις ατυχίες βλέπει βάθρο στο EKO Ράλλυ Ακρόπολις
Η εγκατάλειψη του Τιερί Νεβίλ ενώ πάλευε για τη νίκη ήταν ισχυρό πλήγμα αλλά ο Ντάνι Σόρντο κρατάει τη 2η θέση.

Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις του 2023 αποδεικνύεται ένας δύσκολος αγώνας για τη Hyundai. Η ομάδα που «σάρωσε» πέρυσι στην Ελλάδα, κάνοντας το 1-2-3, φέτος διεκδικούσε με πολύ σοβαρές αξιώσεις τη νίκη, διά χειρός Τιερί Νεβίλ. Την 3η ημέρα του αγώνα όμως ο Βέλγος οδηγός είδε την ατυχία να τον χτυπάει, όταν στο δεύτερο πέρασμα από την Παύλιανη έπεσε σε μια βαθιά τρύπα στο δρόμο και έσπασε την εμπρός δεξιά ανάρτηση στο Hyundai i20 N Rally1.

Η εγκατάλειψη του Νεβίλ συνδυάστηκε με τα μηχανικά προβλήματα που αντιμετώπισε ο Εσαπέκα Λάπι, ο οποίος αναγκάστηκε να τρέξει τις τελευταίες ΕΔ της ημέρας μόνο με πίσω κίνηση και έχασε πολύ χρόνο, για να πέσει τελικά στην 5η θέση στο τέλος της ημέρας.

Αυτές οι ατυχίες άφησαν μόνο του τον Ντάνι Σόρντο να μάχεται για τις κορυφαίες θέσεις. Ο έμπειρος Ισπανός απέχει αρκετά από τον πρωτοπόρο Κάλε Ροβάνπερα, αλλά έχει στα χέρια του μια πολύ δυνατή μάχη με τον Έλφιν Έβανς. Μόνο 5 δευτερόλεπτα χωρίζουν τους δύο οδηγούς στη γενική κατάταξη, με τον Βρετανό της Toyota να βρίσκεται στην 3η θέση.

Την Κυριακή, τελευταία ημέρα του αγώνα, ο Σόρντο θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει τη θέση του στο βάθρο των νικητών και να μην αφήσει τη Hyundai να φύγει από την Ελλάδα με άδεια χέρια. Εκτός από αυτό όμως, υπάρχουν και οι βαθμοί της Wolf Power Stage, τους οποίους επίσης θα διεκδικήσουν οι οδηγοί της.

Hyundai Motorsport

» Γενική κατάταξη μετά την 3η ημέρα του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!