Η Aston Martin F1 θα συμβάλει στην εξέλιξη της Valhalla (vid)

Κώστας Παστρίμας
Η Aston Martin F1 θα συμβάλει στην εξέλιξη της Valhalla (vid)
Η Aston Martin επίσημα πλέον ζήτησε τη βοήθεια της ομάδας Formula για να βγάλει στην παραγωγή την Valkyrie.

Τα τελευταία δύο χρόνια η Valhalla της Aston Martin έχει μετατραπεί κάτι σαν το Γεφύρι της Άρτας. Οι Βρετανοί κάνουν ένα βήμα εμπρός και δύο βήματα πίσω όλο αυτό το διάστημα με αποτέλεσμα να έχουμε μείνει με ένα πρωτότυπο το οποίο ακόμα δεν λέει να μπει στην γραμμή παραγωγής.

Όλη αυτή η σεναριολογία οδήγησε τους ανθρώπους της Aston Martin να στραφούν προς την αγωνιστική ομάδα Aston Martin Performance Technologies Formula One προκειμένου να συμβάλει στην ολοκλήρωση του αυτοκίνητου. Η πρωτότυπη Valhalla έχει οδηγηθεί από λίγους και στην πρώιμη κατάστασή της ήταν ένα ωμό και άγριο supercar το οποίο χρειαζόταν αρκετή δουλειά στην αεροδυναμική και τη ρύθμιση των αναρτήσεων.

aston martin

Η ομάδα Formula 1 της Aston Martin λοιπόν το πρώτο πράγμα που θα κάνει είναι να βάλει το αυτοκίνητο στους πανίσχυρους εξομοιωτές της για να γίνει ένα δυναμικό στήσιμο κατά 90%. Από εκεί και έπειτα, τα πρώτα Valhalla θα περάσουν στα χέρια των Φερνάντο Αλόνσο και Λάνς Στρολ οι οποίοι θα δώσουν τις δικές τους πληροφορίες για να τελειοποιηθεί το αυτοκίνητο.

aston martin

Εκείνο που οι άνθρωποι της Aston Martin θέλουν να διαπιστώσουν είναι το Valhalla των 1.012 ίππων με τον V8 υβριδικό κινητήρα, με αεροδυναμικά που είναι σε θέση να παράγουν 600 κιλά κάθετης δύναμης στα 240Km/h, πως συμπεριφέρεται στον πραγματικό κόσμο. Ακόμα ένας παράγοντας που η ομάδα Formula 1 θα επέμβει είναι η θέση οδήγησης με carbon κάθισμα, ενώ σίγουρα θα παρέχουν τεχνολογίες υποβοήθησης της οδήγησης για να μπορεί το αυτοκίνητο να οδηγηθεί από κανονικούς οδηγούς.

aston martin

Θυμίζουμε ότι μόλις 999 Aston Martin Valhalla θα κατασκευαστούν και θα κοστίσουν περίπου 750.000 ευρώ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!