Αυτές είναι οι βαλίτσες Vario της BMW R1300GS

Κώστας Παστρίμας
Αυτές είναι οι βαλίτσες Vario της BMW R1300GS
Η έλευση της νέας BMW R1300GS έφερε και τις πρώτες ταξιδιωτικές βαλίτσες με ενσωματωμένο σύστημα παροχής ενέργειας.

Η BMW Motorrad πριν από μερικές εβδομάδες παρουσίασε το πολυαναμενόμενο R1300GS μετά βαΐων και κλάδων. Το καινούριο adventure μοντέλο ξεπέρασε τις προσδοκίες ακόμα και των πιο επιφυλακτικών φίλων του boxer μοντέλου έχοντας αναβαθμιστεί σε όλα τα επίπεδα. Η νέα R1300GS είναι πιο ισχυρή, πιο ελαφριά, πιο καλά εξοπλισμένη και σίγουρα πιο μοντέρνα από ποτέ.

Παράλληλα με την παρουσίαση του νέου μοντέλου, η BMW Motorrad αποκάλυψε και το πρώτο σημαντικό αξεσουάρ που συνοδεύει τη μοτοσικλέτα. Πρόκειται για τις βαλίτσες της Vario οι οποίες σχεδιάστηκαν αποκλειστικά για τη νέα R1300GS. Το σύστημα αποτελείται από δύο πλαϊνές βαλίτσες και ένα top case συνολικής χωρητικότητας 97 λίτρων.

BMW Motorrad

Είναι κατασκευασμένες από αλουμίνιο και πλαστικό υψηλής ποιότητας έχοντας ρυθμιζόμενη χωρητικότητα με ειδικό σύστημα επέκτασης. Πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι κλειδώνουν και ξεκλειδώνουν με σύστημα Keyless, όπως ακριβώς και η μοτοσικλέτα, ενώ μεταφέρονται εύκολα χάρη στα ανακλινόμενα χερούλια.

BMW Motorrad

Εκεί που η Vario έχει δώσει τον καλύτερό της εαυτό είναι στο ενσωματωμένο σύστημα φόρτισης που διαθέτουν οι βαλίτσες. Μέσω θυρών USB ο αναβάτης μπορεί να φορτίσει smartphone, laptop και tablet χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα χάρη στην παροχή 15 W (5V/3A) ενέργειας. Επιπλέον, οι βαλίτσες στο εσωτερικό συνοδεύεται από τσάντες για μεγαλύτερη προστασία.

Το νέο σύστημα βαλιτσών της BMW R1300GS είναι μελετημένο ώστε η μοτοσικλέτα να μπορεί να ταξιδεύει με ταχύτητες έως και 180Km/h.

BMW Motorrad

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!