WRC, Ράλλυ Μόντε Κάρλο: Μάχη σε τρεις επιφάνειες με τα καρφιά stand by (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
WRC, Ράλλυ Μόντε Κάρλο: Μάχη σε τρεις επιφάνειες με τα καρφιά stand by (vid)
Το παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλλυ ξεκινά κι ακολουθούν σημαντικά στοιχεία για την πρεμιέρα.

Αναμονή τέλος, τα υβριδικά θηρία της κατηγορίας Rally1 του WRC, παρέα με την πληθώρα αξιόμαχων συμμετοχών των υπόλοιπων κατηγοριών, θα ξεχυθούν στις ειδικές διαδρομές του Ράλλυ Μόντε Κάρλο.

Τα βουνά πάνω από το πριγκιπάτο αποτελούν παραδοσιακά το πεδίο μάχης της πρεμιέρας της σεζόν και το ίδιο συμβαίνει και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλλυ του 2024.

Ακολουθούν μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία για την εναρκτήρια δοκιμασία της χρονιάς, με αρωγό τα infographics της Pirelli που αποτελεί και φέτος τον αποκλειστικό προμηθευτή ελαστικών στη μεγάλη κατηγορία.

 

Στο ράλλυ λοιπόν που είναι εξ αρχής κομμάτι του παγκοσμίου πρωταθλήματος, το 1973 δηλαδή, θα διεξαχθούν 17 ειδικές διαδρομές, που απλώνονται σε 324,44 χιλιόμετρα.

Rally Monte Carlo 2024 Infographic

Οι θερμοκρασίες στα πεδία μάχης αναμένεται να κυμαίνονται από τους -5 έως τους 10 βαθμούς Κελσίου, με τρεις επιφάνειες: άσφαλτο, χιόνι και πάγο.

Κάθε οδηγός έχει στη διάθεσή του 80 ελαστικά, από τα οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει τα 38, συμπεριλαμβανομένων των 4 που είχε στο χθεσινό shakedown όπου ταχύτερος ήταν ο Όιτ Τάνακ: 24 P Zero RA μαλακής γόμας, 20 πολύ μαλακής, 24 SottoZero STZ-B με καρδιά κι άλλα 12 χωρίς καρφιά.

Rally Monte Carlo 2024 Infographic

Η επιλογή ελαστικών μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική, ειδικά σε ειδικές διαδρομές… λοταρία, που τα πληρώματα δεν θα έχουν σαφή εικόνα για το τι θα συναντήσουν στο βουνό.

Η πιο απαιτητική μέρα του 92ου Ράλλυ Μόντε Κάρλο αναμένεται να είναι το Σάββατο, με 134.86 χρονομετρημένα χιλιόμετρα που θα απλώνονται σε 3 ειδικές διαδρομές που θα επαναληφθούν το απόγευμα.

Rally Monte Carlo 2024 Infographic

Κάθε μέρα, το gmotion by Gazzetta θα σας παρουσιάζει αναλυτικά όσα θα συμβαίνουν στα βουνά πάνω από τη Γκαπ.

Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool
Γραφικά: Pirelli/X

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!